Dino Experience Park in Gouda: dinopark en Jurrasic golf

0
271

Het Dino Experience Park in Gouda is echt een compleet dinopark. Ontdekken en spelen staan hier centraal. Twee ingrediënten waar de kinderen van blogger Lineke en Iris D. dol op zijn. Beide bezochten ze het Dino Experience Park in Gouda en genoten daar met volle teugen van alles wat dit park te bieden heeft.

Dino’s bij Dino Experience Park in Gouda

Al jaren is de dinosaurus heer en meester van het dierenrijk. Tenminste voor veel kleine en iets grotere kinderen. Bij het Dino Experience Park kunnen deze kinderen hun hart ophalen. Er is echt van alles te doen met en rondom dino’s, hier hoeven kinderen zich niet te vervelen.

Het park is vanaf de dijk al duidelijk te zien. Vanaf de achterban hoor ik al enthousiaste geluiden: ‘ik zie een T-rex!’ en ‘kijk daar, die dino beweegt’. Het is nog even spannend als we een steil weggetje omlaag moeten naar de parkeerplaats, maar dan staan we toch echt voor de toegangspoort van het park.

Wat meteen opvalt is dat alles tot in de puntjes is afgewerkt. Het is hier helemaal in stijl en helemaal af. Alles klopt. Overal zijn dino’s te zien en proef je de sfeer.

Dinopark

We besluiten eerst naar het dinopark te gaan. De kinderen krijgen een speurtocht mee en dan gaan we op pad. We lopen naar binnen en volgen de bordjes. Al snel zien we de eerste dino’s langs het pad staan. 

Er is een pad met houtsnippers uitgezet, met een duidelijke route. Maar gelukkig mag je ook van het pad af om de dino’s van dichtbij te bekijken, want dat is tocht het leukste. Er staan echt heel veel verschillende dinosaurussen: van groot tot klein. Sommige bewegen en maken geluid, maar dat is niet eng gelukkig.

dino experience park gouda2
Lekker struinen langs alle dino’s in het park.
dino experience park gouda4
Op zoek naar het antwoord op de vraag over deze dino.

Speurtocht en dinogym

In het boekje van de speurtocht staan meerkeuzevragen. De antwoorden kun je vinden door de informatieborden te lezen bij de dino’s. Voor onze jongste echt nog te moeilijk. De oudste (7) vindt het wel interessant. Maar de route is wel lang (ruim een uur), dus aan het einde raakte ze wel wat afgeleid.

Helemaal aan het einde van de speurtocht kom je bij de dinogym. Dat is wel leuk. De kinderen kunnen kijken met welke dino ze zichzelf kunnen vergelijken. Hoogspringen, verspringen, ze vinden het schitterend en worden er fanatiek van.

Als je het antwoord van de speurtocht hebt gevonden, dan kun je in de giftshop een kleinigheidje ophalen. Helemaal in dinostijl natuurlijk!

Jumpzone en restorantosaurus

We hebben dorst gekregen van het wandelen in het dinopark. Hoewel daar ook heel veel picknicktafels staan om te picknicken tussen de dino’s besluiten we in het restorantosaurus wat drinken te halen. Je kunt daar ook lunchen en kleine snacks kopen.

We kunnen het buiten op het panoramaterras opdrinken. Daar staan ook 4 grote dino springkussens klaar. Zo kunnen wij even heerlijk uitrusten, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven op die springkussens.

Maar al na 10 minuten komt de jongste terug, ‘kunnen we gaan graven, mam’. Hij heeft namelijk gezien dat je ook dinoskeletten kunt opgraven. Dit is bij het terras van het restaurant. Er staan grote bakken zand met schepjes en borsteltjes klaar en dat betekent: graven maar!

dino experience park gouda7
De jumpzone is de droom van elk klein kind!

Jurassic Golf bij Dino Experience Park in Gouda

Als de skeletten opgegraven zijn zetten we koers naar het Jurrasic golf. We krijgen een korte uitleg over de spelregels. Iedere speler zoekt een passende golfstok op maat (club) uit en een eigen balletje. We krijgen een scoreboordje met potlood mee en dan zijn we zover. We beginnen bij hole (baan) 1 en volgen zo de bordjes.

Levensechte dino’s

Op het parcours, tussen de holes door staan levensechte dino’s. Sommigen bewegen zelfs of maken geluid. De jongens staan ademloos te kijken. De oudste leest ons voor wat er op het informatiebord staat naast de dino. 

Jurassic Golf Spannend, ze lijken levensecht...de dino's
Spannend, ze lijken levensecht…de dino’s
Jurassic Golf Mam, weet je dat de Stegosaurus....
Mam, weet je dat de Stegosaurus….

Een selfie maken

Leuke details zijn de selfie spots en de vangnetjes om je balletje mee uit het water te hengelen. Op het parcours vind je grote stickers met ‘selfiespot’ erop. Zet jouw voeten op de voetstappen en maak een foto. Dan heb je een mooie selfie van jou en de dino.

Jurassic Golf Oke...daar moet ik mijn voeten neer zetten
Oke…daar moet ik mijn voeten neer zetten

Balletje te water

Tussen de banen liggen nogal wat watertjes en stroompjes. De kans is groot dat je een keer een balletje in het water slaat. Geen nood. Er zijn meerdere punten waar hengelnetjes staan om je balletje uit het water te hengelen. Toegegeven, menig balletje krijgt bij ons een extra harde klap. De jongens vinden het hengelen namelijk erg grappig.

Jurassic Golf Geen nood ik hengel de bal er wel uit
Geen nood ik hengel de bal er wel uit
Jurassic Golf Hebbes. Mam je kan weer verder spelen
Hebbes. Mam je kan weer verder spelen

Varen op een vlot

Dan zijn we bij de rots met een waterval. Dit maakt het landschap en het avontuur compleet. We wanen ons allemaal in het dino tijdperk van vroeger. Met een vlot moeten we naar de volgende hole varen. De jongens vinden het geweldig. En zo brengen mijn eigen kinderen me per vlot naar de overkant. Bij hole 14 merk ik dat de jongens hun interesse in de minigolf een beetje verliezen. Ze hebben dorst en willen wat drinken. Nog 4 holes te gaan. Dit zal overigens per kind verschillen hoe lang de aandacht op het spel blijft. Je bent er zo 2 uur bezig met minigolf en genieten.

Bij de laatste baan spelen we het balletje weg en dan is het tijd voor wat drinken. En natuurlijk tijd om de scores uit te rekenen. Wie heeft er gewonnen?

Ligging 

 

Praktische informatie

Het Dino Experience Park is geopend van woensdag tot zondag van 10 – 17 uur. In de schoolvakanties en op feestdagen is het park ook geopend op maandag en dinsdag.

Een kaartje voor het dinogolf kost Euro 9,25 voor iedereen vanaf 3 jaar. Een kaartje voor het dinopark kost Euro 12,50 voor iedereen vanaf 3 jaar. Een combiticket kost Euro 16,75 (prijspeil 2020). Er zijn in het dinopark wat extra activiteiten te doen. Goud zoeken kost bijvoorbeeld Euro 2,00 extra, een uurtje waterfietsen kost Euro 10,00 en rondrijden op de minidito-autootjes kost ook Euro 2,00. Kijk voor meer informatie over het park, kinderfeestjes en acties op de website van Jurassic Golf. 

Laat je niet afschrikken door het steile toegangsweggetje vanaf de dijk naar de golfbaan en vice versa. Rijd rustig en let op als je het fietspad oversteekt. Parkeren kost Euro 5,00 op het terrein van het park.

Na afloop vullen de jongens nog een kaartje met hun gegevens in. Dan krijg je met je verjaardag een kaart thuis gestuurd die weer in te wisselen is voor een aardigheidje. Een echt dino aardigheidje natuurlijk. Een laatste zwaai naar de dino’s en dan gaan we weer naar huis. Wat was het leuk bij Jurassic Golf.

Meer lezen

Op zoek naar meer dolle dino uitstapjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Dino Experience Park in Gouda. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd onze eerlijke mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.