Droompark Maasduinen in Noord-Limburg

0
220
Ons Finse chalet.
Ons Finse chalet.

Noord-Limburg is een van de gebieden in Nederland met de meeste bungalowparken. Tijdens ons weekend in deze regio verbleven we op Droompark Maasduinen in Belfeld, vlakbij Venlo. Nieuwsgierig wat Droompark Maasduinen te bieden heeft? Lees dan verder.

Ligging Droompark Maasduinen

Droompark Maasduinen ligt op zo’n kwartier rijden van Venlo en direct naast de Duitse grens. Vanaf de snelweg rijden we tussen de weilanden door naar het bungalowpark. Dan rijden we het bos in en zien we al snel het bord van Droompark Maasduinen staan. Wat ligt het park mooi in het bos! Al op de parkeerplaats zien we dat er vanaf het park diverse wandelroutes uitgezet zijn.

Op het park zelf merken we goed het typisch Limburgse hoogteverschil. Een deel van de woningen staat bovenop een berg en de bijbehorende camping ligt juist weer een stuk lager. Bij de camping is ook een natuurlijke zwemvijver te vinden.

De omgeving: bos!
De omgeving: bos!
Vanaf Droompark Maasduinen zijn er verschillende wandelingen uitgezet.
Vanaf Droompark Maasduinen zijn er verschillende wandelingen uitgezet.
Welkom bij Droomparken.
Welkom bij Droomparken.

Faciliteiten Droompark Maasduinen

Bij de ingang van het park valt direct de speeltuin op. Het is dat dochter M. en zoon C. ook heel erg nieuwsgierig zijn naar ons vakantiehuisje, anders waren ze direct de speeltuin ingerend. Bij de receptie worden we vriendelijk ontvangen. We gluren even in het restaurant, dat ziet er sfeervol uit. We duiken ook het folderrek in en krijgen bevestigd wat we eigenlijk al weten: er is in de omgeving heel veel te doen. Nadat we de sleutel in ontvangst hebben genomen, gaan we naar ons huisje. Onderweg zien we een hok met cavia’s, een podium en animatieruimte, outdoor fitnesstoestellen en het zwembad.

Een dag later doen C. en ik ons wekelijkse bootcamp rondje. We ontdekken bij de camping de zwemvijver met strandje. Wat een mooie plek om in de zomer te relaxen. Op het kampeergedeelte ontdekken we nog wat kleine speeltoestellen.

Wij bezochten Droompark Maasduinen in het winterseizoen. Dat betekent dat we geen gebruik hebben gemaakt van de animatie en ook het zwembad nog gesloten was.

Kijken bij de cavia's.
Kijken bij de cavia’s.
Gluren in het hok.
Gluren in het hok.
Het zwembad.
Het zwembad.
Outdoor fitness.
Outdoor fitness.
De zwemvijver.
De zwemvijver.
Zicht op het centrale gebouw.
Zicht op het centrale gebouw.

Overnachten op Droompark Maasduinen

Ons vakantiehuisje is het Finse chalet. De naam verwijst naar Finland, maar mij doet het denken aan Zweden. We krijgen er dus meteen een vakantiegevoel bij. Het huisje is keurig schoon en volledig uitgerust. Alleen de vaatwasser ontbreekt, maar we hebben wel een sauna. Voor een weekend lijkt me dat een prima ruil.

Ons Finse chalet.
Ons Finse chalet.
De keuken.
De keuken.
Zithoek in de woonkamer.
Zithoek in de woonkamer.
De woonkamer vanaf de andere kant gezien.
De woonkamer vanaf de andere kant gezien.
Slaapkamer van de kinderen.
Slaapkamer van de kinderen.
Ouderslaapkamer.
Ouderslaapkamer.
Keurige badkamer.
Keurige badkamer.
Relaxen in de sauna.
Relaxen in de sauna.

Naast het Finse chalet zijn er diverse andere soorten vakantiewoningen te huur en te koop. Een deel van het park is zelfs nog in aanbouw. Op een afgeschermd gedeelte staan de oude stacaravans die van oudsher een plekje hadden op Maasduinen. De meeste woningen liggen aan het bos en hebben vrij uitzicht. Er zijn echter ook stacaravans die dichter op elkaar staan. Mocht je juist voor de ligging in het bos naar Droompark Maasduinen gaan, dan moet je even opletten welke bungalow je boekt. Ik zou er eentje kiezen die aan de rand van het park ligt.

Maureen en Camiel rennen de heuvel op. Hier wordt nog druk gebouwd.
M. en C. rennen de heuvel op. Hier wordt nog druk gebouwd.
Mooie villa's in aanbouw.
Mooie villa’s in aanbouw.
De moderne vakantiewoningen.
De moderne vakantiewoningen.

Droompark Maasduinen heeft ook een kampeergedeelte. Op een lege camping is het moeilijk inschatten hoe ruim de kampeerplekken zijn. Ik kan jullie daar dus niet verder over informeren.

Meer informatie over de bungalows en het kampeerterrein is te vinden op de website van Droompark Maasduinen.

Tip: liever een bungalowpark met heel veel faciliteiten? Lees dan het blog op Vettt over Landal De Lommerbergen.

De camping.
De camping.

Onze ervaring op Droompark Maasduinen

Tijdens ons verblijf was het heerlijk rustig bij Droompark Maasduinen. Logisch, het was laagseizoen. Wij vinden dat juist fijn. We gaan er veel op uit om de omgeving te ontdekken en dan is het heerlijk om terug te komen op een rustige plek.

Bij de receptie werden we elke keer vriendelijk geholpen. Zelfs als we ontdekken dat een van onze lampen het niet doet, wil de medewerker met ons meelopen om de nieuwe lamp erin te draaien. Helemaal niet nodig natuurlijk, dat kunnen we ook prima zelf.

M. en C. vinden hun slaapkamer erg leuk, terwijl er eigenlijk niets bijzonders is. Het zijn kleine dingen die het voor hen aantrekkelijk maken. In dit geval komt dat door de bedden die haaks boven elkaar staan. Het bovenste bed heeft geen uitvalbeveiliging. Dat vinden we voor M. geen probleem, maar C. vertrouwen we dat niet toe. De bedverdeling is daardoor snel gemaakt.

We voelen ons snel thuis in ons Finse chalet. De gezellige inrichting van de woonkamer en de complete badkamer helpen daar zeker bij.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in de omgeving van Droompark Maasduinen te beleven is? Klik & kijk voor meer inspiratie: