De Ullingse Bergen: familiecamping in het bos

Sint Anthonis verdubbelt in het hoogseizoen zowat qua inwoners (en nog is het er rustig!). Niet gek, want het dorp ligt aan de bosrand en is de ideale uitvalsbasis voor heerlijke wandel- en fietstochten. Froukje brengt er regelmatig een weekend door op de Ullingse Bergen, de meest luxe camping van alle campings die er zijn.

Vakantiecentrum De Ullingse Bergen

Vakantiecentrum De Ullingse Bergen bestaat voor ongeveer de helft uit kampeerplaatsen en voor de andere helft uit huuraccommodaties, die deels in particulier bezit zijn. Wij hebben het geluk dat we over zo’n particulier chalet mogen beschikken, dus voor ons geen gesjouw met tenten en luchtbedden als we hier zijn. De kinderen richten ieder ‘hun’ kamertje in en wij ploffen met een kop koffie op het door struiken omheinde terras. Achter ons horen we gejoel uit het zwembad komen, voor ons zien we niets dan bos. Heerlijk, de vakantie is begonnen.

De vakantiehuizen liggen verscholen tussen het groen.
De vakantiehuizen liggen verscholen tussen het groen.

Plonzen in het zwembad

De rust is van korte duur, want al snel staan de jongens in hun zwembroek voor onze neus. Mogen ze al? Dat mag, want het zwembad hier is té leuk om niet meteen in te plonzen. Drie baden zijn van elkaar gescheiden door hekjes, waardoor het peuterbad met paddenstoelen ook echt voor de kleintjes is. Er is nog een iets dieper badje met een glijbaan en er is een rechthoekig bad van 1.40 meter diep, waarin baantjes getrokken kunnen worden en grote kinderen spelen. Rondom het zwembad staan ligbedden en er is een terras. Mét snackbar, waar je ijs en friet kunt bestellen.

Overal speeltuinen

Het zwembad is onderdeel van een centraal op de camping gelegen speelgebied. Er is een voetbalveld, een grote buitenspeeltuin, een springkussen en er staat een tafeltennistafel. Bij minder mooi weer is het voor de kleinere kinderen lekker klauteren in de binnenspeeltuin (een soort mini-Monkeytown) en in de ballenbak. In de vakantieperiode is er maximaal twee keer per dag een georganiseerde activiteit voor kinderen.

“Spelende kinderen hebben bij ons voorrang”, meldt de website van het vakantiecentrum. Het blijkt een waarheid als een koe. Veel gezinnen met kinderen weten de camping te vinden, dus nieuwe vriendjes zijn zó gemaakt. Overal kom je speeltoestellen tegen en ook de kampeerveldjes hebben een klimtorentje als middelpunt. De kinderen zijn hun stadse manieren snel vergeten. Waar onze oudste zoon zich eerst nog zorgen maakte dat zijn fietsje hier geen slot heeft, kwakt hij het al snel overal neer om het soms uren later pas weer op te halen.

Kampeerplekken zijn ruim en elk veldje heeft op een centraal punt een speeltuintje.
Kampeerplekken zijn ruim en elk veldje heeft op een centraal punt een speeltuintje.

Wandelen en fietsen

Voor wie meer wil dan naar spelende kinderen kijken of luisteren naar de vogeltjes, is activiteit niet ver weg. De grote parkeerplaats voor de camping en bijbehorend restaurant De Heksenboom is het startpunt voor diverse wandel- en fietstochten. Onderweg heb je grote kans de schaapskudde tegen te komen. Ook grazen er Schotse Hooglanders en wemelt het van de konijnen. Als we tegen zonsondergang nog een rondje fietsen, raakt de jongste er achterop de fiets niet over uitgepraat: “Kijk, een konijn. En nog een konijn. En nog een konijn.”

Kabouterpad

Heb je kleine kinderen? Loop dan ook eens het kabouterpad. Wil je in vol ornaat, koop dan voor 5 euro bij restaurant De Heksenboom een puntmuts, speurtocht, pakje drinken en wat lekkers voor onderweg (10 euro borg voor het tasje). De opbrengst gaat voor een deel naar Staatsbosbeheer, maar wil je dit geld liever in eigen zak houden, kun je het pad ook prima zelf lopen, de kabouters wijzen de weg. Je mist dan wel de leuke opdrachten uit de speurtocht, zoals een liedje zingen voor de kabouters, een struik versieren met takjes voor een jarige kabouter en meer van dat soort schattigs.

Wij raken langzaam maar zeker behoorlijk verknocht aan dit plekje in het bos, waar we de hele dag buiten zijn. Wat denk jij, krijg je je kinderen uit het zwembad voor een fijne boswandeling?

Praktische informatie

De Ullingse Bergen biedt zoals gezegd allerlei overnachtingsmogelijkheden. Kijk voor prijzen en beschikbaarheid op de website van Vakantiecentrum De Ullingse Bergen.

Honden zijn op het hele terrein niet toegestaan.

Bij de receptie worden dagelijks verse broodjes verkocht. In het dorp, op ongeveer een kwartier loopafstand, zijn een bakker, slager, twee supermarkten en diverse andere winkels.

Ligging Ullingse Bergen


 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

In de buurt van Sint Anthonis zijn allerlei leuke uitstapjes te maken. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.