Goedkoop op vakantie in het hoogseizoen? Met deze 5 tips lukt dat

“Oh help, het is januari en ik wil goedkoop op vakantie in het hoogseizoen!” of “Alle leuke dingen zitten al vol!”. Ik hoor het de ene na de andere ouder zeggen. Vorig jaar gaf ik jullie al een lading goede tips voor een betaalbare vakantie in het hoogseizoen. Een van de beste tips is: begin op tijd. Tja, op tijd is dus in oktober/november. Niet in januari. Maar daar heb je nu niets meer aan. Je hebt nu een probleem. Gelukkig heb ik nog 5 tips voor je zodat ook jij goedkoop op vakantie in het hoogseizoen kan.

Goedkoop op vakantie in het hoogseizoen

Tip 1: de zoekfunctie van Zoover

In Zoover kan je zoeken naar accommodaties. Natuurlijk wil jij ook alleen de beste en dus kies je dat ze minimaal een 8 moeten scoren of een Zoover Award moeten hebben. Dat werkt meestal prima, tenzij je dus aan de late kant bent. Omdat veel mensen zoeken vanaf een bepaalde beoordeling, kan het de moeite lonen om daar net onder te gaan zitten. Dus niet zoeken vanaf een 8, maar vanaf een 7 en dan beginnen met het bekijken van de accommodaties een 7,9 scoren. Wedden dat er dan echt leuke vakantieadresjes voorbij komen die wel plek hebben en mogelijk zelfs voordeliger zijn? Schaarste drijft de prijs op. Accommodaties die eind december al vol zitten voor het hoogseizoen (dankzij hun hoge beoordeling) zijn het jaar daarna duurder. Logisch, dat is marktwerking.

Tip 2: bekijk slechte websites goed

Natuurlijk vallen we allemaal als een blok voor die ene camping of die ene agruturismo die een gelikte website heeft. Niet elke eigenaar van een accommodatie snapt dat een website je visitekaartje is. Sommige hebben gewoon een passie voor het dagelijkse leven op hun camping. Die website? Die blijft maar op het to do-lijstje staan. Schiet een accommodatie dus niet meteen af als de website slecht is. Heel toevallig zijn dit vaak ook de meer betaalbare accommodaties. Mail eens wat heen en weer met eigenaar of bel hem. Wie weet ontdek jij zo dat ene betaalbare pareltje.

Tip 3: het lokale toeristenbureau

Jij weet al naar welke regio je wilt? Bezoek dan de website van het lokale toeristenbureau en bekijk welke accommodaties daarop staan. Ouderwets? Misschien, maar zeker effectief. Met jouw geGoogle in het Nederlands ga je de volledig Franse website heel moeilijk vinden. Bij de lokale VVV is deze wel bekend. Ook de meeste toeristenbureaus zijn bereid om je te helpen, mail ze met je vraag en wie weet waar ze je mee verrassen.

Tip 4: out of the box denken

Waarom moet de hoofdvakantie in de zomervakantie? De meivakantie is veel voordeliger. Ga lekker dan al naar een zonnige bestemming of naar Denemarken. In dat laatste land zijn de prijsverschillen tussen de meivakantie en de zomer heel groot. Het land is prima bereikbaar voor een vakantie van een week. In de zomer ga je dan of korter of je doet wat meer water bij de wijn en zoekt dan niet het perfecte plekje.

Tip 5: onbekende bestemming

In de Dordogne en de Ardeche stijgen de prijzen tot ongekende hoogtes. Zelfs als je alleen maar een stukje gras wil huren…. Kies eens voor een onbekendere bestemming zoals de Lot et Garonne of Bretagne. Geen zin in Frankrijk? Er blijven genoeg onbekendere vakantiebestemmingen over. Al eens gedacht aan Polen? Of Servie? Of Tsjechie? Of Slowakije? Ook in deze landen kan je prima vakantie vieren.

Heb jij ook een goede tip? Vertel het hieronder.

Meer lezen over goedkoop op vakantie in het hoogseizoen?

Nieuwsgierig naar meer financiële inzichten en tips? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelDen Haag: Escher in het Paleis met kinderen
Volgend artikelPlaymobil Funpark in Duitsland: aanrader voor alle fans
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.