Jardin pour la Paix in Bitche, laat je verwonderen in deze fantasierijke tuin in de Vogezen

Jardin pour la Paix is een fantasierijke tuin in Bitche, een plaats in de Vogezen in het noorden van Frankrijk. Op de camping hoort blogger Daphne positieve verhalen over deze tuin. Hoog tijd dus om er eens te gaan kijken.

Jardin pour la Paix in Bitche in de Vogezen

Bij het lezen van de informatie op de website weet ik niet zo goed wat ik mij bij Jardin pour la Paix moet voorstellen. Ik heb er positieve verhalen over gehoord en ben nieuwsgierig geworden. Jardin pour la Paix ligt aan de voet van de citadel in Bitche. De tuin van de Vrede wordt als verzoening gezien van Bitche en zijn geschiedenis. In de citadel zelf is van alles te zien en te leren over de oorlogstijd, het contrast met de tuin waar wij heen gaan, lijkt niet groter te kunnen zijn.

Jardin pour la Paix
Jardin pour la Paix
Deze kant moeten we op
Deze kant moeten we op
We zijn er!
We zijn er!

De wandeling naar Jardin pour la Paix

We parkeren in het centrum in de stad. Het is een klein kwartiertje wandelen naar Jardin pour la Paix. Er is echter ook een parkeerplaats voor de deur. De wandeling naar de tuin toe is niet erg bijzonder. Op het moment dat wij in Jardin pour la Paix zijn is het rustig en is er voldoende parkeerplek. Een volgende keer zal ik bij voorkeur gewoon op de parkeerplaats bij de ingang parkeren.

Vanaf de parkeerplaats loop je om de citadel heen naar de tuin toe. Overal zien we salamanders en de meiden lopen vooral hierdoor prima door. Voordat we naar binnen gaan zien we al een bijzonder stukje tuin. Hele grote stoelen en tafels, daar moet natuurlijk op geklommen worden.

We lopen om de citadel heen
We lopen om de citadel heen
Salamanders zoeken
Salamanders zoeken
Kleine meisjes op grote stoelen
Kleine meisjes op grote stoelen

De tuin in, laat je fantasie de vrije loop

Snel lopen we de tuin in, benieuwd naar wat we te zien gaan krijgen. Eerst komen we langs een draaimolen, daarna duiken de meiden snel een kas in. Daar staan kruiwagens waar ze in kunnen spelen.

Vervolgens komen we langs een plek met water. Het is lekker warm, dus spelen met water is altijd leuk. De meiden kunnen verschillende dammetjes maken en daarmee bepalen waar het water wel en niet stroomt, hier vermaken ze zich heerlijk.

Bij een ronde schuur is van alles te zien over chocolade. We lopen er doorheen en zijn erg nieuwsgierig naar wat we nog meer gaan zien.

Draaimolens blijven leuk
Draaimolens blijven leuk
Luieren in een kruiwagen