Cascade du Bouchot, een prachtige wandeling naar een waterval in de Vogezen

Wanneer Daphne met haar dochters in Frankrijk op vakantie is, ontdekt zij dat Cascade du Bouchot vanaf Camping du Mettey goed te bereiken is met een mooie wandeling. Samen met de meiden gaat ze op onderzoek uit, gaan ze de watervallen vinden?

Cascade du Bouchot, waterval in de Vogezen

Vanaf Camping du Mettey kan je naar prachtige watervallen lopen: de Cascade du Bouchot. Op de camping staat aangegeven dat het ongeveer 1 uur en een kwartier lopen is. Ik vermoed dat wij, met E. erbij, wel wat langer over doen. De meiden zijn nieuwsgierig, het zonnetje schijnt, we gaan het gewoon proberen!

 

Een pittig begin van de wandeling

Het begin is direct pittig. Het pad is bedekt met stenen en gaat vrij steil omhoog. De meiden vinden het leuk en spannend en stappen flink door. Ik ben blij dat we goede wandelschoenen aan hebben, sommige stukken zijn best smal en dan is het fijn om niet weg te glijden over de stenen. Na een tijdje wandelen komen we op een soort kruispunt. Even ben ik in de war, de waterval staat niet aangegeven. Ik ben blij dat er een hardloper voorbij komt. Die wijst ons de goede weg en we wandelen lekker door. De meiden zoeken tijdens het wandelen naar een goede wandelstok. Die kan natuurlijk bij zo’n wandeling niet ontbreken.

Het pad gaat meteen vrij steil omhoog
Het pad gaat meteen vrij steil omhoog
De meiden stappen flink door
De meiden stappen flink door

 

Wat is het hier prachtig!
Wat is het hier prachtig!
Prachtig uitzicht onderweg
Prachtig uitzicht onderweg

We komen in de buurt van Cascade du Bouchot

Na een flinke tijd wandelen met uiteraard hier en daar pauze, horen we de waterval. De meiden klimmen onderweg op hoge stenen langs de kant. Doordat het pad afwisselend is, bruggetjes, trappen, spannende stukken, lopen de meiden het alle drie goed door. Tussen de bossen door zien we opeens de waterval. Vanaf de brug hebben we al prachtig uitzicht. Opeens komen we ook allemaal mensen tegen. We zijn niet de enige die de watervallen willen bekijken.

Natuurlijk willen de meiden het water in. Dus de schoenen en sokken gaan snel uit. E. stapt als eerste het water in. “Mama, het water is heel koud” is het eerste wat ze roept. Uiteraard moet ik ook voelen. Het is inderdaad enorm koud, maar wel lekker na een tijd wandelen.

We moeten nog iets verder!
We moeten nog iets verder!

Een spannende klim

Dan ziet N. opeens dat er kinderen aan het klimmen zijn. Ik weet niet of het met E. te doen is, dus vraag ik aan een van de ouders die naar beneden komt of het kan. Diegene denkt van wel. Dus de schoenen gaan snel aan en we gaan aan onze klimpartij beginnen. Waar ik wel wat angstig ben, het is steil, hoog en direct naast de waterval, klimmen de meiden alle drie als klimgeiten naar boven. Boven aangekomen zucht N.: “Was de hele weg maar zo”. Het is duidelijk, de meiden genieten van het spannende van het klimmen. Ik geniet bovenaan van het mooie uitzicht. En bedenkt daarna hoe we weer heelhuids beneden komen. Gelukkig gaat dat prima en ik ben blij als we allemaal veilig beneden staan.

We klimmen dichtbij de waterval
We klimmen dichtbij de waterval
Wat is het hier mooi
Wat is het hier mooi
Wel een mooi uitzicht boven
Wel een mooi uitzicht boven
Maar we moeten ook weer naar beneden
Maar we moeten ook weer naar beneden

Nog een waterval

Iets verderop is ook nog een waterval. Daar lopen we naar toe. De tweede waterval maakt minder indruk op de meiden. Dus we besluiten onze terugweg te gaan zoeken. Terug loopt er een pad langs de weg. We hoeven niet de bossen weer door. Inmiddels is de zon flink gaan schijnen. Het is warm en eigenlijk is iedereen er wel klaar mee. Allemaal zijn we blij als we het bord van de camping weer zien.

Parkeren bij Cascade du Bouchot

Er zijn ook parkeerplaatsen onderaan de waterval. Mocht het wandelen te ver zijn, is het een optie om vanaf daar te gaan wandelen. Heb je alsnog een mooie wandeling, maar niet zo lang. Uiteindelijk hebben we met pauzes, spelen bij de waterval en klimmen er ongeveer 4 uur over gedaan. Met uitzondering van de terugweg, hebben we alle vier enorm genoten van alles wat we gezien hebben.

Onderweg naar de andere waterval
Onderweg naar de andere waterval

Ligging van Cascade du Bouchot

Wist jij dat de Vogezen zo mooi zijn?

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke activiteiten in Frankrijk? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.