Kindvriendelijke vuurwerkvrije parken en accommodaties

Niet voor alle kinderen (en volwassenen) is vuurwerk een pretje. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer vuurwerkvrije plekken te vinden. Blogger Suzanne zet hieronder de kindvriendelijke vuurwerkvrije parken en accommodaties op een rij.

Kindvriendelijke vuurwerkvrije parken en accommodaties

Elk jaar is de jaarwisseling weer een spannend gebeuren voor onze jongste zoon. Hij is namelijk bang voor vuurwerk. En hij is zeker niet de enige. Ik ken meer kinderen met angst voor het geknal. Ze hebben moeite met de harde geluiden en de onrust van het vele vuurwerk. Het is namelijk onvoorspelbaar en het maakt lawaai. Je kunt ervoor kiezen niks te doen en je kind oorkappen te geven en gerust te stellen zodat het minder angst heeft. Maar het is veel leuker om van het onaangename iets leuks te maken. Boek een weekend of weekje weg naar een vuurwerkvrij park. Of zoek andere vuurwerkvrije accommodaties.

Sommige kinderen vinden het harde geknal van vuurwerk eng en zijn echt bang.
Veel kinderen vinden het harde geknal van vuurwerk niet prettig of zelfs eng (foto: Iris).
Vuurwerk is niet voor iedereen leuk.
Vuurwerk is niet voor iedereen leuk.

Kindvriendelijke vuurwerkvrije parken en accommodaties op Texel

Dat Texel kindvriendelijk is weten we inmiddels. Lees hiervoor dit blog maar eens. Maar dat Texel ook goed inspeelt op de toenemende behoefte aan vuurwerkvrije accommodaties is nieuw voor ons. Afgelopen jaren was er op Texel al aardig wat aanbod, maar dat aanbod is dit jaar flink uitgebreid.

Vuurwerkvrije parken van Landal

Landal speelt al jaren in op de toenemende vraag naar vuurwerkvrije accommodaties. Inmiddels zijn in Nederland zes Landalparken vuurwerkvrij, waar je in alle rust met je gezin een fijne rustige jaarwisseling kunt hebben. Kijk voor meer informatie op hier.

Kindvriendelijke vuurwerkvrije parken en accommodaties liggen vaak in het bos.
Kindvriendelijke vuurwerkvrije parken en accommodaties liggen vaak in het bos (deze foto is een voorbeeld).

Vuurwerkvrije accommodaties via bungalowspecials

Op de website van bungalowspecials kun je leuke accommodaties vinden op allerlei plekken in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Ideaal voor een compleet overzicht of als je langer dan een weekendje weg wilt of wat verder weg wil zitten. Via de zoekopdracht vuurwerkvrije parken kun je gemakkelijk een selectie maken en deze eventueel verfijnen met “huisdieren toegestaan” (voor de bange honden) en “kindvriendelijk”. Kijk hier op deze superhandige website.

Vakantieparken Weerribben-Wieden

De vakantieparken van Weerribben-Wieden zijn prachtig gelegen in de natuur van Noordwest Overijssel. Alle vier de vakantieparken van Weerribben-Wieden zijn vuurwerkvrij en huisdiervriendelijk. Hierdoor heb je veel keuze uit vuurwerkvrije accommodaties. Van huisjes tot lodges en van grote vrijstaande villa’s tot vakantiewoningen inclusief elektrische sloep. Kijk hier voor meer informatie.

Natuurhuisje

Op www.natuurhuisje.nl vind je duizenden huisjes in heel Europa die stuk voor stuk prachtig zijn gelegen. Op idyllische plekjes, midden in het bos, in-the-middle-of-nowhere, aan het water of met een mooi uitzicht. In veel huisjes zijn huisdieren toegestaan en/of een kinderbed met kinderstoel aanwezig. Ideaal om een rustige jaarwisseling door te brengen. En er zitten ontzettend leuke huisjes tussen. Je vindt ze allemaal op deze site.

Topparken

Aanbieder topparken.nl heeft ook parken die vuurwerkvrij zijn. Wil je naar de zee (Noordwijk en Egmond), Veluwe (Lunteren), Brabant (Cromvoirt), Rivierengebied (Aalst) of de Achterhoek (Lichtenvoorde)? Hier zijn acht vuurwerkvrije parken te vinden met vakantiehuisjes. Kijk voor de beschikbaarheid op hun website.

Hondenwelkom.com

Op de website www.hondenwelkom.com vind je tal van accommodaties waar gezinnen met honden welkom zijn. Er is een ruim aanbod in vakantiehuizen, boerderijen, gîtes, chalets, villa´s, appartementen, campings en groepsaccommodaties in meerdere landen. En speciaal voor de bange honden zijn er natuurlijk voldoende vuurwerkvrije accommodaties te vinden op hier. Heb je geen hond? Dan kun je helaas niet boeken via deze website.

Vuurwerkvrij park in de Belgische Ardennen

Wil je naar de Belgische Ardennen? Dan is vakantiepark Sunclass Durbuy een ideaal plekje. Kindvriendelijk en prachtig gelegen midden in het bos. En als één van de weinige parken in België vuurwerkvrij tijdens de jaarwisseling. Het park is kleinschalig, heeft een paar speeltuinen, een overdekt zwembad en in de vakanties een animatieprogramma. Kijk hier voor meer informatie.

OUT! Vakantiehuizen

Via de organisatie OUT! Vakantiehuizen zijn vakantiehuizen te boeken in Nederland, België en Noord-Frankrijk. De website garandeert vuurwerkluwe vakantiehuizen en geeft als service een extra dubbelcheck of een huis echt vuurwerkvrij gelegen is. Kijk op deze website voor meer informatie.

Vuurwerkvrije (huuraccommodaties op) campings

Wil je de jaarwisseling doorbrengen op een camping? Ook dat kan. Op veel campings van Ardoer is het mogelijk om ook in de winter te kamperen of om te verblijven in een comfortabele huuraccommodatie. Een aantal campings van Ardoer is geheel vuurwerkvrij. Kijk op deze website welke kampeerterreinen dat zijn.

Stayokay Dordrecht

Voor de liefhebbers van Stayokay is er goed nieuws. In Nederland is één accommodatie van Stayokay die vuurwerkvrij is. Deze vuurwerkvrije Stayokay ligt in Dordrecht, midden in het Nationaal Park de Hollandse Biesbosch. Stayokay Dordrecht biedt een volledig arrangement aan inclusief ontbijtbuffet, Oudejaarsavondbuffet en Nieuwjaarsdagbrunch. En dat alles voor een zeer acceptabele prijs, zoals we gewend zijn van Stayokay. Voor meer informatie kun je hier kijken.

Vrijrijck Vakantieparken

Ik heb er nog nooit van gehoord: Vrijrijck Vakantieparken. Deze organisatie beschikt over drie mooie vakantieparken in Nederland met boerderijwoningen op de Veluwe of watervilla’s in een waterpark. Al deze vakantieparken bestaan uit exclusieve woningen op kleinschalige parken en zijn voorzien van alle luxe. En niet onbelangrijk: ze zijn alle drie vuurwerkvrij. Kijk voor meer informatie op hun website.

Landgoed Old Heino

Landgoed Old Heino in Salland is kleinschalig en zeer kindvriendelijk. En hoewel het park zelf geheel vuurwerkvrij is heeft de ligging in het mooie Salland wel één nadeel. Ze kunnen daar op het platteland heel goed met carbid schieten. En dat kun je mogelijk wel horen tijdens het verblijf. Kijk voor meer informatie op deze website.

Vuurwerkvrij overnachten op Terschelling

Wil je met de jaarwisseling naar Terschelling? Ook hier is het mogelijk om te overnachten in een vuurwerkvrij park. Terschelling Recreatie Vakantieparken biedt de mogelijkheid om op vakantiepark Tjermelân rustig en vuurwerkvrij te verblijven. In een duinbungalow of villabungalow kun je met 4 tot 6 personen terecht. Kijk hier voor meer informatie.

Zorg dat je op tijd bent met boeken

Gelukkig komen er de laatste jaren steeds meer kindvriendelijke vuurwerkvrije parken en accommodaties bij. Dit overzicht is van 2016. Veel van deze parken vind je in rustige en dunbevolkte gebieden, zoals op het platteland en midden in het bos. Inmiddels is er dus voldoende keuze. Maar vuurwerkvrije parken zijn populair. Wil je dus echt gegarandeerd een rustig plekje hebben met Oud en Nieuw? Zorg dan dat je op tijd bent, want de meeste kindvriendelijke vuurwerkvrije parken en accommodaties zijn snel volgeboekt.

Meer lezen

Wil je meer tips voor kindvriendelijke accommodaties? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.