Lammetjes knuffelen op Lammetjesdag van schaapskooi Epe-Heerde

0
272

Bij de lammetjesdag van schaapskooi Epe-Heerde bekruipt je het echte lentegevoel. Maartje ging met vier kinderen en oma op stap om lammetjes te knuffelen en te ontdekken wat er nog meer te beleven valt tijdens de lammetjesdag.

Gezellig druk bij lammetjesdag van schaapskooi Epe-Heerde

De eerste warmere temperaturen, het zonnetje dat er weer door komt, de bloembollen die boven de grond komen. Na een koude winter (ook leuk!) is het genieten van de eerste tekenen van de lente. En voor ons horen de lammetjesdagen daar zeker bij. Lekker het bos in en de hei op om een schaapskooi te bezoeken. Dit keer is de lammetjesdag van schaapskooi Epe-Heerde aan de beurt.

Wij rijden wat later dan gepland richting de schaapskooi. En eerlijk is eerlijk: het weer is niet zo lente-achtig. Het miezert en het is best koud. Ik vermoed dat het dus niet zo druk zal zijn. Eenmaal aangekomen blijkt dat vermoeden niet te kloppen. Het staat er vol met auto’s. We parkeren iets verderop in de berm. Voorzichtig de straat oversteken. Jilles, Mats en neef Finn en nicht Lina rennen alvast richting de schaapskooi. De schaapskooi ligt op een terrein van heide en bos, een typische Veluwse aanblik. Mijn schoonmoeder en ik lopen er rustig achteraan. De lammetjesdag van schaapskooi Epe-Heerde is al in volle gang en het is gezellig druk.

We lopen (en rennen) richting de lammetjesdag van de schaapskooi Epe-Heerde.
We lopen (en rennen) richting de lammetjesdag van de schaapskooi Epe-Heerde.
Aangekomen in de schapenwei van schaapskooi Epe-Heerde.
Aangekomen in de schapenwei van schaapskooi Epe-Heerde.

Knuffelen bij lammetjesdag van schaapskooi Epe-Heerde

Met hun laarzen aan (aanrader) struinen de kinderen de wei in. Er lopen een boel schapen én een boel mensen rond. We vertellen de kinderen dat ze rustig door de wei moeten lopen om zo de schapen niet bang te maken. Je merkt dat sommige schapen het leuker vinden dan andere. Kan me iets bij voorstellen als je wei opeens vol staat met enthousiaste kinderen. De kinderen lopen redelijk rustig rond. En zo kunnen ze zo nu en dan dichtbij een schaap of lammetje komen om te aaien. Ze vinden het hartstikke leuk.

Je kunt op je gemakje tussen de schapen doorlopen.
Je kunt op je gemakje tussen de schapen doorlopen.
Eens kijken of ze in de buurt willen komen...
Eens kijken of ze in de buurt willen komen…
Wat zijn ze lief!
Wat zijn ze lief!

Roofvogelshow bij de lammetjesdag van schaapskooi Epe-Heerde

Naast het schapenveld verzamelt zich ondertussen een flink aantal mensen. Nieuwsgierig sluiten we aan bij dit publiek. Het blijkt dat we wachten op een roofvogelshow. Iets later mogen we met z’n allen rond uilen, valken en haviken staan. Dat is interessant en spannend. De presentator van de roofvogelshow vertelt van alles over de dieren. Maar daarnaast haalt hij leuke trucs uit met de mensen uit het publiek. Zo mogen snelle papa’s het opnemen tegen een snelle roofvogel en luisteren kinderen met hun ogen dicht hoe een uil over ze heen vliegt. Dat vindt Mats een beetje te spannend. Gelukkig blijft stoere neef Finn bij hem staan. Na de roofvogelshow is er nog meer te doen. Maar het wordt toch fris. Wij besluiten om na deze leuke middag huiswaarts te keren.

Tijdens de roofvogelshow komen we veel te weten.
Tijdens de roofvogelshow komen we veel te weten over deze dieren.
Deze snelle papa's durven het op te nemen tegen een snelle roofvogel.
Deze snelle papa’s durven het op te nemen tegen een snelle roofvogel.
Ook de kinderen mogen meedoen met de show. Spannend!
Ook de kinderen mogen meedoen met de show. Spannend!
Nog even langs de schapen en dan weer naar huis.
Nog even langs de schapen en dan weer naar huis.

Veel activiteiten tijdens Lammetjesdag 2018 van schaapskooi Epe-Heerde

Ook dit jaar kun je lammetjes knuffelen tijdens de lammetjesdag van de schaapskooi Epe-Heerde. Dat kan op zaterdag 17 maart 2018 van 12 – 16 uur en de toegang is gratis. Net als vorig jaar worden er meerdere activiteiten georganiseerd. Zo staat de roofvogelshow op het programma, kun je op de foto met lammetjes in de knuffelhoek, beschuit met muisjes eten, kijken naar demo’s schapendrijven, Hollandse spelletjes doen en meer. Meer informatie vind je op de website van de schaapskooi Epe-Heerde.


Welke uitjes vind jij echt bij de lente passen?

Meer lezen

Op zoek naar meer uitjes om in de lente te ondernemen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.