LEGO World: een grote LEGO binnenspeeltuin in Utrecht

3
240
Zwembad vol met LEGO steentjes.
Zwembad vol met LEGO steentjes.

LEGO, wie is er niet groot mee geworden? Wij wel en met veel liefde brengen we onze kinderen groot met deze bouwsteentjes. Een bezoek aan LEGO World in Utrecht mocht daarom niet ontbreken in de opvoeding. Blogger Fieke ging met haar kinderen naar de Jaarbeurs om dit evenement te bezoeken.

LEGO World: een grote Lego binnenspeeltuin in Utrecht

Toen de vraag kwam of wij in de herfstvakantie naar LEGO World in Utrecht wilden gaan, waren alle drie de kinderen direct voor. Ons bezoek aan Legoland konden ze zich nog goed herinneren en de reclames op de televisie hadden hun werk ook al goed gedaan! We zouden er een leuke dag met ons vijven van maken in de herfstvakantie. De oudste dochter kreeg alleen een uitnodiging voor een kinderfeestje en Bob had het op het werk toch te druk om vrij te nemen. Dus vroeg ik een vriendin met haar twee dochters mee. Zo togen we op woensdag 21 oktober naar LEGO World in Utrecht.

Hoe kom je bij LEGO World?

LEGO World wordt georganiseerd in de Jaarbeurs te Utrecht. Natuurlijk kan je prima je auto kwijt rondom de Jaarbeurs, maar ik vind het zelf qua locatie net zo fijn om met de trein te gaan. De Jaarbeurs ligt op slechts 10 minuten lopen van het station. Het maakt het dagje uit voor de kinderen ook helemaal compleet, zo’n treinreis. Onze kinderen hebben een persoonlijke ov-chipkaart en reizen dus gratis met de trein.

Op station Utrecht aangekomen werd al direct duidelijk dat wij niet de enige mensen waren die naar LEGO World gingen. We wilden om 10 uur binnen zijn, maar dat ging helaas niet lukken. Er stonden flinke rijen voor de deur. Toen we eenmaal in de Jaarbeurs waren, hebben we eerst de jassen bij de garderobe afgegeven en vroegen we een hostess waar we moesten zijn. Zij adviseerde ons de tweede ingang bij zaal 3 te nemen, daar zou het rustiger zijn. Maar ook daar was het al flink druk. Uiteindelijk stonden we om 10.30 uur binnen in hal 3.

Een grote stroom mensen vanaf Utrecht CS naar LEGO World.
Een grote stroom mensen vanaf Utrecht CS naar LEGO World.

LEGO City

LEGO City is het thema dat je als eerste ziet bij binnenkomst in Hal 3. De kinderen waren gelijk enthousiast toen ze de eerste grote bouwwerken zagen. Er was een bos/water/stad gebied gebouwd waar treinen doorheen reden, windmolens stonden, een reuzenrad draaide en heel veel te zien was. Ook staan er direct al grote tafels met heel veel legosteentjes waarmee je zelf kan bouwen. Hier stonden de meiden direct te bouwen, er was genoeg inspiratie om hen heen! Teun vond het bekijken van de LEGO figuren en vitrines met allemaal onderdelen van LEGO City leuker. Na een tijdje hebben we de meiden bij de bouwtafel weggetrokken, anders stonden we er aan het eind van de middag nog.

De vitrines bij LEGO City.
De vitrines bij LEGO City.
LEGO City.
LEGO City.

Springkussen & picknicktafels

Op de plattegrond had ik al gezien dat er heel veel springkussens overal tussendoor staan. Bij binnenkomst ging de aandacht van de kinderen bijna direct naar deze springkussens (die je beter kan omschrijven als klim en klauter banen). Dus bij LEGO City wilden alle kids gelijk ook de krokodillenhelling op. Wat opviel was dat bij ieder springkussen meerdere medewerkers van LEGO World staan die goed toezicht op de kinderen houden. Hierdoor kon Teun van 3,5 ook prima mee de banen op.

Omdat het behoorlijk druk was moest je voor de krokodillenhelling, maar ook voor alle andere springkussens, een tijd in de rij staan. Op zich niet erg, maar als ouder sta je dan een beetje te wachten rondom het springkussen. De eerste keer is dit niet zo erg, maar op een gegeven moment word je wel een beetje moe van dit hangen (wij hebben het dan ook bij 3 spingkussens gehouden). In de middag zie je veel ouders op de grond zitten/liggen rondom de springkussens. Het zou handig geweest zijn als ze de picknicktafels (die veelvuldig aanwezig waren om even wat te eten en te drinken) naast de springkussens hadden gezet. Dan had je als ouder even lekker kunnen zitten, had je zicht op de kinderen gehad en was het wat minder hangen geweest.

De krokodillenhelling.
De krokodillenhelling.

Veel verschillende dingen te doen bij LEGO World

Na LEGO City en de krokodillen helling liepen we door naar Hal 4, hier vind je het LEGO Museum waar in grote vitrinekasten LEGO van vroeger te zien is. Jet herkende direct de LEGO die ik vroeger had en een tijdje terug bij opa en oma van de zolder was gekomen. Het was leuk om even langs te lopen, zeker voor ons als ouders, maar de kinderen wilde snel verder.

LEGO museum.
LEGO museum.

In Hal 4 vind je LEGO Technic en de kinderen keken hun ogen uit bij een mega grote knikkerbaan van allemaal bewegende onderdelen van LEGO Technic die ervoor zorgden dat knikkers een heel groot parcours aflegde. Ook hier waren weer bouwtafels te vinden met natuurlijk technisch LEGO. Ook mochten de kinderen in een standje zelf een LEGO mannetje/vrouwtje samenstellen. Bakken vol broekjes, rompen, hoofdjes en haren waren er en alle vier de kinderen bouwden hun eigen poppetje dat je mee naar huis mocht nemen.

LEGO Technic knikkerbaan.
LEGO Technic knikkerbaan.

Tijdens het eten van een broodje op één van de picknickplaatsen zagen we dat we best lang over hal 3 en 4 hadden gedaan. Dus besloten we na de lunch direct naar hal 1 te lopen omdat daar een aantal dingen waren die we heel graag wilden zien. Hal 2 zijn we dus snel doorgelopen. Wat we hier tegen kwamen en er erg leuk uitzag was de LEGO World Mozaïek. Je kan hier op een bouwplaat een onderdeel van een schilderij maken. Op papier stond wat je moest maken en zo ontstond er een prachtig groot LEGO schilderij.

LEGO Mozaïek.
LEGO Mozaïek.

Wat opviel toen we Hal 1 binnen kwamen was de sfeer en de aankleding. Het leek of in deze hal er veel meer aandacht was besteed aan de gehele ruimte, het zag er allemaal net wat gezelliger uit. Bij binnenkomst zagen we de LEGO douche, hier wilde de kinderen graag in, maar de rij was hier echt te lang. Ik denk dat je zeker wel een half uur zou moeten wachten voordat je met een poncho in een regenbui van hele kleine stukjes LEGO kon gaan staan. We hebben even staan kijken en zijn toen snel doorgelopen naar Bouw de Wereld.

LEGO Regendouche.
LEGO Regendouche.

Bij Bouw de Wereld ligt een hele grote wereldkaart op de grond met daarnaast heel veel LEGO steentjes. Met deze steentjes kon je iets bouwen en op de wereldkaart plaatsen. Zoals eerder al gezegd die bakken met LEGO zijn wel geliefd. Dus de drie dames bouwden een wolkenkrabber, een huis en een tuin voor Noord Amerika. Teun voorzag Zuid Amerika van een auto.

Lekker bouwen tussen alle blokjes.
Lekker bouwen tussen alle blokjes.
Waar gaan we de gebouwen neerzetten?
Waar gaan we de gebouwen neerzetten?

Hal 1 staat ook in het teken van LEGO Friends, Ninjago en Duplo. Met drie meiden en één jongetje kan je wel raden waar wij vooral te vinden waren. Bij LEGO Friends kan je verschillende opdrachten doen waarmee je stickers kan verdienen. Wanneer je vier stickers hebt mag je een leuke LEGO Friends sleutelhanger ophalen. Dus er werd gebouwd, getekend en gezocht naar de 3 sleutels in de verschillende LEGO Elves displays totdat de sleutelhangers binnen waren. Op het plein worden er dansshows gegeven door ‘echte’ LEGO Friends en kan je ook met de vier vriendinnen op de foto.

Onze dag liep hierna ook wel tegen het einde, dus besloten we rustig naar de uitgang te lopen. Overal kwamen we nog mooie LEGO figuren tegen, waaronder Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Allemaal dieren uit de dierentuin en nog veel meer. Eigenlijk kwamen we tot de conclusie dat het jammer was dat we in Hal 3 waren begonnen en niet in Hal 1, we hadden hier graag nog wat meer gezien en gedaan. Maar de kinderen waren moe en dus was het tijd om richting station te gaan. Bij de uitgang kregen alle kinderen nog een tasje mee naar huis. In het tasje zat o.a. een kleurplaat, een poster, een sticker en een klein zakje LEGO die bij thuiskomst gelijk open moest en van de blokjes een vuilniswagen werd gebouwd.

Koning Willem Alexander was er ook.
Koning Willem Alexander was er ook.
Grote dieren van LEGO.
Grote dieren van LEGO.
Zwembad vol met LEGO steentjes.
Zwembad vol met LEGO steentjes.

Terugkijkend op een dag LEGO World met kinderen

De kinderen hebben een erg leuke dag gehad en hebben zich prima vermaakt. Wat ik echt leuk vond en zag dat de kinderen ook echt super vonden, zijn de grote bakken met LEGO waarmee wordt gebouwd. Hoe leuk kan eigenlijk zo iets simpels zijn. Heerlijk om de kinderen in zo’n bak met steentjes te zien zitten.

Als ouder vond ik het leuk, maar had ik het fijn gevonden als er een paar dingen anders waren geweest. De picknicktafels volgende keer graag bij de springkussens. Van mij mogen de springenkussens sowieso wel wat minder want het heeft eigenlijk niet zo heel veel met LEGO van doen, ook kost het best veel tijd doordat je zo lang in de rij moet staan. Daarnaast had ik de verschillende dingen liever wat geconcentreerder gezien. Dus een centraal stuk met grote LEGO figuren en daarom heen wat meer de verschillende thema’s. De prijs van een toegangskaartje is behoorlijk aan de prijs maar doordat de kinderen ook wat dingetjes mee naar huis krijgen is het iets meer in verhouding.

Al met al hebben we met zijn zessen een leuke dag gehad.

Praktisch informatie LEGO World

Een toegangskaartje voor LEGO World kost 25 euro per persoon (kinderen tot 2 jaar zijn gratis). Advies is om het kaartje vooraf online te kopen. Dit scheelt niet alleen geld (online kost de entree 19,50 euro per kaartje) maar ook tijd bij binnenkomst. Garderobe kost 1,50 euro per haakje en hier mogen dan twee jassen op.

Begin niet bij Hal 3 via de achteringang maar start gewoon bij Hal 1.

Het is behoorlijk warm in de Jaarbeurs dus kleed je vooral niet te warm. Trek de kinderen schoenen aan die makkelijk aan en uit kunnen i.v.m. de springkussens.

Houd er rekening mee dat het behoorlijk druk is. Dus mocht je kind niet tegen een hele drukke omgeving kunnen dan zou ik dit uitje overslaan. I.v.m. de drukte is het wel handig om je kind te voorzien van een telefoonnummer. Bij de ingang kan je gratis polsbandjes krijgen waarop je een telefoonnummer kan noteren. Ook zijn er “Kindje Kwijt” punten waar kinderen die hun ouders kwijt zijn worden opgevangen en ouders gebeld worden.

LEGO World is in 2016 van 18 t/m 24 oktober.

Ben jij al eens naar LEGO World met kinderen geweest? Hoe vonden jullie het?

Meer lezen

Nieuwsgierig naar meer uitjes waarbij speelgoed centraal staat? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met LEGO World. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

3 REACTIES

  1. Klinkt zeker leuk voor Lego-fans. Daar heb ik er eentje van en hij wilde ook heel graag gaan maar ik vond het qua prijs behoorlijk pittig! Willem A. en Maxima vind ik trouwens wel heel tof haha

  2. Wat een su-per-leuk stukje!! En zeer handig voor ons; Limburg heeft nu pas herfstvakantie dus we kunnen op de valreep nog ff gaan. Handige tips voor een gezin met jongens van 2,en 12!!