Origineel overnachten: in de familietram bij Controversy Inn

Voor de kinderen van blogger Fieke kwam er een droom uit: slapen in een echte tram! Een hele bijzondere ervaring. Reis je mee naar deze originele overnachtingsplek?

Slapen in een tram, de droom van ieder kind!

‘Waar zullen we morgen wakker worden?’ was de vraag van de kinderen toen we vertelden dat we in een tram zouden gaan slapen. De fantasie was direct geprikkeld en het enthousiasme gelijk aanwezig. Aan het einde van ons verblijf weten we dat Rotterdam onze eindbestemming is en de kinderen genoten hebben van deze bijzondere plek.

Origineel Overnachten in de Controversy Tram Inn

In Noord-Holland in het plaatsje Hoogwoud bevindt zich de Controversy Tram Inn. Een wel heel bijzondere Bed&Breakfast waar je o.a. via Origineel Overnachten kan overnachten. De eigenaren Frank en Irma hebben sinds 1984 hun boerderij volledig verbouwd. Alles in en rondom het huis heeft te maken met voertuigen. In hun woonkamer staat een HY Citroën busje met daarin de keuken. De Trike en Cadillac (die gewoon worden gebruikt) staan geparkeerd in de woonkamer. Een dubbeldeksbus is het huis ‘ingereden’ en de bovenverdieping dient als slaapkamer. Alle details in huis hebben op de één of andere manier ook een link met vervoer. Als je niet beter wist zou je denken dat je je in een museum bevindt.

Echt origineel overnachten? Dat kan bij Controversy Inn.
Echt origineel overnachten? Dat kan bij Controversy Inn.
De blauwe familietram.
De blauwe familietram.
De slaaptrein.
De slaaptrein.
Binnenkant van de slaaptrein.
Binnenkant van de slaaptrein.
Zomers kunnen kinderen in de UFO slapen.
Zomers kunnen kinderen in de UFO slapen.

In de tuin van dit bijzondere pand staan diverse vervoersmiddelen die zijn omgebouwd naar Bed&Breakfast ruimtes. Zo kan je slapen in een trein en zijn er meerdere tramruimtes waar je uit kan kiezen. De MIG straaljager, de bus en de kleine tram in de tuin staan er als aankleding. De UFO die naast de tram ligt kan in de zomer gebruikt worden als extra slaapplaats voor bijvoorbeeld kinderen als de tram niet groot genoeg is.

Gedurende de autorit naar Hoogwoud en tijdens de strandwandeling voorafgaand aan ons bezoek zijn de kinderen druk bezig met onze bijzondere overnachtingsplek. Onze kleine man is helemaal gek van voertuigen dus zijn enthousiasme verbaasde ons niet. Ook de meiden konden niet wachten en vroegen wel 100 keer “wanneer zijn we er nou?”.

Slapen in de familietram

Wij hebben de blauwe familietram tot onze beschikking. De lange tram is verdeeld in twee compartimenten. Beide compartimenten zijn voorzien van een twee persoonsbed, een zitje en een badkamer met douche en toilet. In het blauwe compartiment is een uitgebreidere zithoek en in het rode compartiment bevindt zich een compleet keukentje.

Het rode compartiment.
Het rode compartiment.
Zitgedeelte.
Zitgedeelte.
Het blauwe compartiment.
Het blauwe compartiment.
Douche en toilet zijn compact maar wel compleet.
Douche en toilet zijn compact maar wel compleet.
Het keukentje.
Het keukentje.

Er is echt oog voor detail. De mokken zijn voorzien van plaatjes van tramhaltes, de pennenhouder heeft de vorm van een autoband en de lamp is van een wieldop gemaakt. Ook de dekbedden zijn in stijl en voorzien van Thomas de Trein en Cars. De meiden kiezen het bed met het Carsdekbed en dus het rode compartiment. Omdat de tram eigenlijk voor vier personen is, hebben we voor Teun het campingbedje meegenomen.

De ruime bedden zijn helemaal in stijl.
De ruime bedden zijn helemaal in stijl.

Het weer is wat minder tijdens ons weekendje weg. Bij aankomst in de middag regent het al een beetje en dat wordt steeds erger. De wind gaat flink te keer en dan voel je direct dat je in een tram zit, deze deint op de wind mee. De gaskachels stoken we flink op, de rolgordijntjes gaan dicht en sloffen en een trui gaan aan. We besluiten dat de locatie veel te leuk is om buiten de deur te eten en dus laten we pizza bezorgen.  Zo zitten we heerlijk aan een tafel gemaakt van een verkeersbord met zijn vijven te eten.

Na het eten is het tijd voor spelletjes. Ook koffie en thee zijn in de keuken te vinden en voor de kinderen staat er netjes een blik ranja. Als de kinderen naar bed gaan sluiten we de opening tussen de compartimenten zodat ze geen last van ons gepraat hebben.

Wakker worden bij de Controversy Tram Inn

Het leuke aan slapen bij Controversy Tram Inn is het wakker worden, zeker als je bent aangekomen in het donker of met slecht weer. De kinderen doen vanuit hun bed de rolgordijnen omhoog en zien de omgeving waarin we ons bevinden. Ze kijken hun ogen uit, zien iedere keer weer wat nieuws. De verkeersborden op de gevel van de boerderij en de andere voertuigen zorgen voor goed vermaak.

Vanuit hun bed kijken ze een filmpje op de tv die boven het bed hangt. De tv’s in beide compartimenten kunnen alleen dvd’s en video’s tonen. De Disney video’s zijn netjes klaargelegd voor de kinderen. Wat heerlijk relaxed wakker worden.

De kinderen kijken hun ogen uit als ze wakker worden.
De kinderen kijken hun ogen uit als ze wakker worden.
Uitzicht vanuit de familietram.
Uitzicht vanuit de familietram.

Ontbijt

Het ontbijt staat klaar in je eigen koelkastje. Zo kan je zelf bepalen hoe laat je wilt eten. Door het filmpje en het naar buiten staren zitten we pas om 10 uur aan het ontbijt. We hebben allemaal best trek. Dit komt goed uit want het ontbijt is zeer uitgebreid. Verschillende soorten brood en broodjes, hartig en zoet beleg, diverse sapjes en melk. Daarnaast krijgen we donuts en cupcakes bij het ontbijt omdat we in de Engels/Amerikaanse tram overnachten.

Uitgebreid ontbijt in de tram.
Uitgebreid ontbijt in de tram.

Omdat de weersvoorspellingen niet beter zijn geworden besluiten wij er de rest van de dag niet meer op uit te gaan. Het Zuiderzeemuseum dat we nog wilden bezoeken vraagt om goed weer in plaats van storm. We hebben dus geen haast om te vertrekken. De kinderen maken hier heerlijk gebruik van en duiken in de bestuurdersruimte van de tram. Ze besturen de tram, houden de passagiers op de hoogte van waar ze zich bevinden en vertellen ook nog wat we buiten zien. Zo gebeurt het dat we na ruim een uur niet in Hoogwoud eindigen maar in Rotterdam.

Uren speelplezier als trambestuurder.
Uren speelplezier als trambestuurder.
Zowel de meiden als de kleine man krijgen er geen genoeg van. Uiteindelijk rijden ze helemaal naar Rotterdam!
Zowel de meiden als de kleine man krijgen er geen genoeg van. Uiteindelijk rijden ze helemaal naar Rotterdam!

Als het aan de kinderen had gelegen dan zaten ze nu nog in de bestuurdersruimte. We waren waarschijnlijk heel de wereld over geweest met de tram. “Ik wil hier wonen en niet in het nieuwe huis” is wat onze kleine man aan het einde van ons verblijf meldt. Je hoeft je niet af te vragen of ze genoten hebben.

Praktische informatie

De verschillende voertuigen hebben allemaal hun eigen thema waar het ontbijt ook een klein beetje op is aangepast. De trams hebben een Frans, Italiaans of Engels/Amerikaans thema. De trein is in Mexicaanse stijl en is zelfs voorzien van een bed in een bootje en een heuse jacuzzi. Het sanitair in alle voertuigen is trouwens prima en keurig schoon. Er zijn meer dan voldoende handdoeken aanwezig en zijn de bedden keurig opgemaakt bij aankomst.

Voor een overnachting in een tram betaal je 60 euro per persoon inclusief ontbijt, toeristenbelasting en eindschoonmaak.

De ontvangst door Irma en Frank is meer dan hartelijk. Ze vertellen enthousiast over hun passie om van oude materialen, met oog voor detail en kwalteit, weer wat moois te maken. Zo krijgen wij ook een rondleiding over het terrein. Ze zijn uiterst behulpzaam en laten je ook lekker je eigen gang gaan. Erg prettig!

Wij hebben onze overnachting gecombineerd met een heerlijke strandwandeling. De plaatsen Hoorn en Enkhuizen zijn ook het bezoeken waard, net als het Zuiderzeemuseum.

Meer informatie over de Controversy Tram Inn vindt je op OrgineelOvernachten.nl.

Hoe zouden jouw kinderen het vinden om een nachtje in een tram te slapen?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in het noorden van Noord-Holland te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Origineel Overnachten en Controversy Inn. Zoals je van ons gewend bent geven we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.