Pension Bergkristall in Brand, slapen in een appartement in het Brandnertal

0
317
Pension-Bergkristall-in-Brand
Pension Bergkristall in het Brandnertal

Pension Bergkristall in Brand. Dat is waar blogger Lineke met haar gezin sliep in het Brandnertal afgelopen zomer. Op zo’n kleine 900 kilometer rijden vanaf Utrecht vind je het Brandnertal. Brandnertal ligt in de deelstaat Vorarlberg in Oostenrijk. Tegen de grens met Zwitserland en Liechtenstein.

Vorarlberg en de 6 regio’s

De deelstaat Vorarlberg grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en in het oosten aan Tirol. Vorarlberg is onderverdeeld in 6 regio’s. Sommige bekend en anderen minder bekend. De regio’s zijn:

  • Arlberg, met onder anderen de plaats Lech, waar de koninklijke familie vaak op wintersport gaat.
  • Bregenzerwald
  • Bodensee-Vorarlberg.
  • Kleinwalsertal.
  • Brandnertal-Aplenstadt Bludenz-Klostertal-Grosses Walsertal, waar we in dit blog naar toe gaan.
  • Montafon.

Pension Bergkristall in Brand, slapen in een appartement in het Brandnertal

Wij zijn onderweg naar het Brandnertal in Vorarlberg in Oostenrijk. Pension Bergkristall, waar we verblijven ligt in het plaatsje Brand. De belangrijkste plaats in het Brandnertal. Het Brandnertal is voor ons nog een onbekend stukje Oostenrijk. We zijn dan ook erg benieuwd in wat voor dorpje we terecht zullen komen.

Na een prachtige rit langs de Bodensee rijden we een gebied in dat steeds hogere bergen heeft. Een prachtig gezicht. De kinderen zijn vooral onder de indruk van de bergen met eeuwige sneeuw. Via een slingerweg rijden we geleidelijk omhoog naar het plaatsje Brand. De borden met welke liften en passen open zijn doen me denken aan de wintersport. Het dorp zelf ook. Ik zie een aantal après-ski gelegenheden die nu in zomersluiting zijn.

Langs de doorgaande weg is daar ineens ons pension. ‘Bergkristall, Appartements, Zimmer mit Frühstück’ staat er op het bord voor de deur. We parkeren de auto voor het pension en gaan naar binnen.

Eenmaal binnen ga ik op zoek naar een soort van receptie. Die vind ik als ik de trap opgelopen ben en “hallo” geroepen heb. Ineens sta ik in het kantoor van de eigenaar. Een vriendelijke man die me welkom heet in zijn pension. Hij voert onze gegevens in en zo zijn we ingecheckt.

Pension-Bergkristall-in-Brand
Pension Bergkristall in het Brandnertal

Slapen in een appartement in Pension Bergkristall in Brand

Pension Bergkristall heeft naast gastenkamers ook 9 appartementen te huur. Appartementen geschikt voor 2 tot 4, 2 tot 6 en zelfs 4 tot 8 personen.

Appartement Wasaspitz, waar wij slapen, is een 2-persoons appartement. En met het ombouwen van een slaapbank prima te gebruiken als 4-persoons appartement.

Het heeft een nette badkamer wastafel en goeie douche. De ouderslaapkamer is ruim met een groot 2-persoonsbed en veel kastruimte. In het halletje is een handige kapstok met sleutelplankje en voldoende ruimte voor jassen en schoenen.

De keuken is modern en zeer compleet ingericht. Inclusief vaatwasser, elektrische kookplaat, magnetron en oven.  Er staat een eettafel die je uit kan schuiven om groter te maken. Vier comfortabele stoelen er om heen.

In de uitbouw is de zithoek. Een grote bank met dressoir en TV. Echter de bank is nu omgebouwd tot bed voor de kinderen, dus veel zitten doen we er niet. Mijn oudste zoon stalt al zijn meegenomen speelgoed uit op het dressoir. En zo maakt hij van het woongedeelte “onze eigen” slaapkamer. Ik reken het goed!

Het appartement heeft geen balkon of zitje. Wel heb je vanuit de woonkamer een waanzinnig uitzicht op de bergen. Wil ik toch even een frisse neus halen? Dan ga ik naar het gemeenschappelijke terras. 

Het gehele appartement is te verduisteren met jaloezieën aan de buitenzijde van de ramen. Ideaal, zeker voor de kinderen die in de glazen uitbouw slapen. Ik ben bang dat zij anders toch waarschijnlijk wel heel vroeg aan hun dag beginnen omdat het al licht is. Een ander handigheidje is een schuifdeur om het woongedeelte (en nu dus slaapgedeelte) te scheiden van de eettafel en de keuken. Zo kunnen de jongens lekker gaan slapen terwijl wij nog wat drinken en praten.

Voor een verblijf in appartement Wasaspitz betaal je ongeveer 100 euro per nacht (prijspeil 2019). Dit kan anders zijn afhankelijk van de reisperiode en samenstelling van je gezin. 

Een verblijf bij Pension Bergkristall boek je snel en makkelijk via Booking.com

Wasaspitz, een appartement voor 2 personen, maar ook geschikt voor 4 personen. Pension-Bergkristall-in-Brand-
Wasaspitz, een appartement voor 2 personen, maar ook geschikt voor 4 personen.
pension-bergkristall-in-brand
De ouderslaapkamer is een ruime comfortabele kamer.
pension-bergkristall-in-brand
Voldoende kastruimte is erg prettig in een appartement.
pension-bergkristall-in-brand
Een nette functionele badkamer.
pension-bergkristall-in-brand
De keuken is netjes en volledig ingericht.
pension-bergkristall-in-brand
Een eettafel die uitgeschoven kan worden om meer plek te maken aan tafel.
pension-bergkristall-in-brand
De bank in het zitgedeelte is omgebouwd tot bed voor de kinderen.
pension-bergkristall-in-brand
De kinderen vinden het een fijne slaapkamer….met eigen TV 😉
pension-bergkristall-in-brand
Met handige schuifdeur om toch privacy te hebben als je gebruik maakt van de slaapbank.

Faciliteiten in het pension

Er is een gemeenschappelijke ruimte met houtkachel en gemeenschappelijk terras/tuin waar ook wij gebruik van mogen maken. De voetbaltafel valt erg in de smaak bij de jongens.

Tegen betaling kan je ontbijten in het hotel. Dit is een uitgebreid ontbijt met eitjes klaargemaakt zoals jij dat wenst. Ontbijt wordt geserveerd in de gemeenschappelijke ruimte.

Parkeren kan voor de deur. Maar voor de deur lukt niet altijd. Als het vol is dan parkeren we achter de kabelbaan die naast het pension ligt.

Er is goede wifi in het pension, aldus mijn kinderen. En dat is een graadmeter tegenwoordig. Wel is er op sommige plekken in het appartement beter bereik dan op andere plekken. Zo gebeurt het dat de kinderen het liefst midden in het halletje op de grond met hun tablet zitten.

pension-bergkristall-in-brand
Alle gasten mogen gebruik maken van de gemeenschappelijke tuin.
pension-bergkristall-in-brand
Of gewoon nog even een drankje drinken op het gemeenschappelijke terras.

Wat vinden wij van dit appartement?

Het is een fijn appartement. We maken gebruik van de ontbijtservice. En zoals gezegd is dat goed verzorgd. Voor iedereen is er wel iets lekker te eten. Het avondeten maken we zelf in het appartement. De keuken is fijn en ruim opgezet. Dat maakt dat we makkelijk onze eigen maaltijd kunnen bereiden. Boodschappen voor de avondmaaltijd kopen we bij de Lidl of Spar in Bludenz. Een stad op ongeveer een kwartier rijden vanaf Brand.

In Brand zelf is een kleine Spar te vinden, maar ik vind het fijn om meer keuze te hebben, vooral in prijzen. Maar voor ijsjes, een lekker gebakje of de vergeten strooikaas kan ik hier prima terecht. En de avonden dat we geen zin hebben om te koken eten we ergens in Brand zelf. Keuze aan restaurants in verschillende prijscategorieën is er genoeg.

pension-bergkristall-in-brand
Het ontbijt is heerlijk en uitgebreid.
pension-bergkristall-in-brand
Gebruik maken van de ontbijtservice vinden wij een fijne luxe.
pension-bergkristall-in-brand
Hier zie je de glazen uitbouw waarin de kinderen slapen. Gelukkig te verduisteren met jaloezieën.
pension-bergkristall-in-brand
Het uitzicht van uit ons appartement is fenomenaal. Elke ochtend vol verwachting de jaloezieën openen.

Omgeving en ligging Pension Bergkristall

Wat ons opvalt is de centrale ligging van het pension. Direct ernaast ligt de Dorfbahn. Een kabelbaan die je in korte tijd boven op de berg brengt. Verder kunnen we veel activiteiten te voet bezoeken. Pinautomaat, toeristenbureau, Spar of zwemplas…alles is te belopen.

We durven zelfs ’s avonds de kinderen in het appartement te laten met een mobiel om elders in het dorp zelf een lekkere kop koffie te drinken. Ideaal, alles zo dichtbij. Niet alleen voor ons nu zo in de zomer, maar ook in de winter heel fijn kan ik me zo voorstellen.