Pretpark Ravensburger Spieleland bij de Bodensee

Zoek op internet naar pretparken in Duitsland en je vindt genoeg lijstjes met de leukste, de mooiste of de grootste pretparken van Duitsland. Eerder maakte KidsErOpUit een mooi overzicht van pretparken in Duitsland. Opvallend is dat op veel van deze lijstjes Ravensburger Spieleland niet voorkomt. En dat is absoluut onterecht. Ravensburger Spieleland is een bezoek meer dan waard en hoort daar gewoon tussen.  Blogger Suzanne bezocht met haar gezin attractiepark Ravensburger Spieleland en zij was aangenaam verrast.

Attractiepark voor jonge kinderen: Ravensburger Spieleland

Ga je naar de Bodensee op vakantie en hou je van attractieparken of pretparken? Dan mag een bezoek aan Ravensburger Spieleland niet ontbreken. Ravensburger Spieleland is een themapark, gericht op actief vermaak met spel, plezier en spanning in diverse thema’s. Een perfecte mix tussen attractiepark en speeltuin, van spannende attracties (wildwaterbaan) tot creatieve activiteiten (chocolade maken), van glijbanen tot draaimolens en van 4D bios tot verkeersschool. Het park heeft van alles te bieden voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Ravensburger Spieleland blijkt een schot in de roos bij onze kinderen van 7 en 9 jaar.

De ingang van Ravensburger Spieleland
De ingang van Ravensburger Spieleland.

Algemene indruk van het pretpark

Het park ziet er keurig verzorgd en netjes onderhouden uit. Een lust voor het oog. Er is veel groen en veel schaduw. Bij nagenoeg alle attracties zijn de wachtrijen voorzien van overkappingen of parasols. Op verschillende plekken in het park kun je onder de verkoelende koude neveldouches lopen of met water spelen. Heerlijk verkoelend bij warm weer. Er is ruim voldoende horeca aanwezig, evenals picknickplekken waar je je eigen lunch kan opeten. Veel attracties vereisen een minimale leeftijd van 6 jaar. Het park past dus het beste bij kinderen in de leeftijd van 6 tot maximaal 12 jaar. Direct na de ingang staat een tafel met een beschrijfbaar SOS-polsbandje en pennen klaar. Even invullen, omdoen bij je kinderen en je wordt altijd weer herenigd als één van hen kwijt raakt. Handig.

SOS polsbandjes schrijven in Ravensburger Spieleland
SOS-polsbandjes schrijven.
Ravensburger Spieleland is een schoon en groen park.
Ravensburger Spieleland is een schoon en groen park.

Ontdekkerland

In Ontdekkerland kun je op ontdekkingstocht en avontuur. Een kamp met klimnetten, glijbanen, houten klimtoestellen, een hangbrug en een wildwaterbaan zorgen voor actief vermaak en spanning. De touwbrug (die een Alpenschlucht/kloof nabootst) hangt over het kolkende water van de wildwaterbaan en geeft een fantastisch uitzicht over de rafts die voorbij razen. Na de touwbruggen sluit je aan in de rij voor de 400 meter lange wildwaterbaan. Je moet wel even geduld hebben, de wachtrijen zijn hier lang. Uiteindelijk wordt het wachten beloond met een dolle tocht over het kolkende water. Je wordt met een lift omhoog getild om vervolgens via een steile hellingbaan en een korte tocht met een draaikolk de diepte in te vallen. Onze oudste zoon concludeert dat deze Alpine Raft “het wachten meer dan waard” is en verkiest de wildwaterbaan tot allerleukste attractie van Ravensburger Spieleland.

Toren met hoge glijbanen.
Toren met hoge glijbanen.
Klimmen en klauteren in Ontdekkerland.
Klimmen en klauteren in Ontdekkerland.
Een hangbrug over de wildwaterbaan heen.
Een hangbrug over de wildwaterbaan heen.
In de rij voor de wildwaterbaan kun je zien hoe de rafts naar boven worden getild.
In de rij voor de wildwaterbaan kun je zien hoe de rafts naar boven worden getild.
Lol in de wildwaterbaan
Lol in de wildwaterbaan.

Fix & Foxi Avonturenland

Avonturenland biedt vertier voor kinderen die van spanning en avontuur houden. Hier kun je met echte graafmachines ladingen grind verplaatsen, met een turbobootje razendsnel van een 60 meter hoge waterglijbaan af glijden, als een raket naar beneden suizen via een 500 meter lange rodelbaan en goudzoeken bij de goudmijnen. Eén van de leukste delen van het park voor avontuurlijke jongens en meisjes. Dat geldt in ieder geval voor mijn beide jongens, hoewel de rodelbaan volgens hen toch wel de absolute topper van Avonturenland is.

Grond verplaatsen met echte graafmachines.
Grond verplaatsen met echte graafmachines.
Met turbootjes naar beneden suizen.
Met turbobootjes naar beneden suizen.
Dat was gaaf zeg.
Dat was gaaf zeg.
Samen van de 500 meter lange rodelbaan.
Samen van de 500 meter lange rodelbaan.

Kakelbonte spellenwereld

Dit vrolijk gekleurde deel van Ravensburger Spieleland staat in het teken van bekende Ravensburger spellen in XXL-formaat. Je kunt hier memory spelen vanuit een helikopter, meevaren in de eendjescarrousel, een bezoek brengen aan een spellengalerij, door het labyrint lopen en bekende figuren zoeken, een dominospel doen, een brandweerspel spelen en nog veel meer. In dit centraal gelegen deel van het park zijn restaurants aanwezig, is een shop vol met Ravensburger spellen en kun je karpers voeren bij het terras.

Memory helikoptervlucht in de Kakelbonte Spellenwereld van Ravensburger.
Memory helikoptervlucht in de Kakelbonte Spellenwereld van Ravensburger.
Shoppen in de Ravensburger spellenwinkel.
Shoppen in de Ravensburger spellenwinkel.
Dominostenen omgooien blijft leuk.
Dominostenen omgooien blijft leuk.
Karpers voeren.
Karpers voeren.

Future World

Future World in het futurethema met onder andere een 4d bioscoopfilm waarbij je vanaf bewegende stoelen een levensechte racewedstrijd tussen twee treinen (good guys en bad guys) beleeft. Er is een puzzelplein vol met bijzondere 3d puzzels en een uitzichttoren die een prachtig uitzicht biedt over attractiepark Ravensburger Spieleland en omgeving. Aan het eind vind je de Galaxy Racers, waar de kinderen in Jeeps, die ze zelf mogen besturen, door een maanlandschap heen rijden. Voor de allerkleinsten is er het Kidsairport met een vliegtuig waar je in kan klimmen en spelen, inclusief glijbaan.

De uitkijktoren in Futureworld.
De uitkijktoren in Futureworld.
Het maandlanschap van de Galaxy Racers.
Het maanlandschap van de Galaxy Racers.
Superstoer om zelf te rijden in de Galaxy Racers.
Superstoer om zelf te rijden in de Galaxy Racers.

Meedoenland

Een themawereld voor kinderen die alles zelf willen doen! In “Mitmachland” vind je een waterspeeltuin van maar liefst 1.500 m2, een klimwand en kun je op muizen schieten. In het Ritter Chocohaus kun je zelf (tegen extra betaling) je eigen chocolade maken. Het allerleukste vinden Mika en Jesse toch wel de nieuwste attractie van Spieleland: de pitstraat van Bosch Car Service waar je zelf de banden van een Porsche mag wisselen. In een volledig nagebouwde pitstraat kunnen de kinderen met pneumatische schroevendraaiers een wedstrijdje banden wisselen doen tegen andere kinderen. Mijn mannen gaan alle drie bloedfanatiek aan de slag. Ze slagen erin om binnen een tijd van 2:30 minuten vier banden te verwisselen. En ze vinden het zo leuk, dat ze daarna nog twee pogingen doen om hun record te verbeteren. Naast de pitstraat ligt de rijschool. Na een korte theoretische uitleg (in het Duits), mogen de kinderen op een parcours de praktijktoets doen. Daarna ontvangen ze hun rijbewijs.

Muizen schieten in "Mitmachland".
Muizen schieten in “Mitmachland”.