Ribhouse Texas in Voorst, uit eten in het Wilde Westen

0
230
Ribhouse Texas ligt in Voorst aan de doorgaande provinciale weg.
Ribhouse Texas ligt in Voorst aan de doorgaande provinciale weg.

Is jouw kind dol op cowboys en het Wilde Westen? Dan zou je eigenlijk een keer bij Ribhouse Texas moeten eten. Ik ging samen met zoon C. bij de vestiging in Voorst eten, maar je kan ook terecht in Epe, Boekelo, Geesteren, Woudenberg en Zeegse. Nieuwsgierig waarom het hier zo leuk met kinderen is? Lees dan verder.

Ribhouse Texas in Voorst

Het is even zoeken naar de ingang van het restaurant. Aan de voorkant is aan de provinciale weg een voortuin in de stijl van het Wilde Westen. Maar hier is niet de entree. We lopen om het restaurant heen en zien dat we aan de achterkant bij de parkeerplaats naar binnen kunnen. Vrolijke Amerikaanse muziek klinkt ons tegemoet.

Ribhouse Texas ligt in Voorst aan de doorgaande provinciale weg.
Ribhouse Texas ligt in Voorst aan de doorgaande provinciale weg.
Net echt het Wilde Westen.
Net echt het Wilde Westen.

Een cowboy verwelkomt ons en vraagt of we pinda’s willen doppen. Huh, wat een gekke vraag om als eerste te stellen. Ik kijk er blijkbaar nogal verbaasd bij. Hij legt uit dat alle gasten doppinda’s krijgen en dat je de schilletjes op de grond mag gooien. Als we dat willen dan houdt hij daar met de keuze van het tafeltje rekening mee. “Wil je dat?” vraag ik aan C. Hij knikt heel enthousiast ja. Geen zitje met een rode pluchen bank dus, maar een leuk tafeltje met houten stoelen.

Aan de wanden zien we allerlei cowboy- en indianen accessoires. Wat sfeervol en wat gaaf dat het thema zo goed is doorgevoerd. Ik hou daarvan. C. is er in eerste instantie best van onder de indruk. Als ons bakje met doppinda’s komt, kijkt hij me vragend aan: “Mag ik echt de schilletjes op de grond gooien?”. Ja, dat mag echt. Wat kan zoiets simpels een feestje maken van een etentje.

Uit eten met kinderen bij Ribhouse Texas

Al snel komt de menukaart. C. krijgt een kleurplaat en kleurtjes. Hij kiest natuurlijk een kindermenu. Ik twijfel lang tussen een steak en de spare ribs. Heb ik zin in vieze vingers? Ach ja, waarom ook niet. Thuis maak ik ze niet, dus juist leuk om in een restaurant wel te doen. Er wordt gevraagd of ik er aardappeltjes en salade bij wil. Ja, lekker!

De kindermenukaart met een leuke woordzoeker.
De kindermenukaart met een leuke woordzoeker.

Als het eten komt denk ik maar een ding: “Dit krijgen we nooit op!”. Het kindermenu is veel te veel voor C. en mijn aardappeltjes en salade zitten in flinke kommen. Genoeg voor minstens 2 volwassenen. Op mijn bord ligt een berg spare ribs. Als je met 1 volwassene bent, dan zijn de bijgerechten echt teveel. Ook met meerdere volwassenen is het veel te veel omdat voor iedereen apart te bestellen. Tip: bestel bescheiden, je kan je bestelling altijd uitbreiden.

We smullen beide van ons eten. De spare ribs zijn heerlijk gekruid en zijn precies gaar genoeg. Het vlees valt makkelijk van de botjes af.

Wat veel!
Wat veel!

Een dessert slaan we over. Het past er niet meer bij. Met goed gevulde buiken lopen we naar buiten. Ons zien ze dus zeker een keer terug. C. heeft het dagen later nog over de cowboy en de doppinda’s. Ze hebben een onuitwisbare indruk achter gelaten.

Praktische informatie

Reserveren in het weekend meestal nodig, bel dus even voordat je voor niets op de bonnefooi er heen rijdt. Nieuwsgierig naar de menukaart? Kijk dan alvast op de website van Ribhouse Texas.

P.S. Ik had tijdens dit etentje alleen mijn iPhone mee. De foto’s zijn daardoor duidelijk minder. C. en ik vonden Ribhouse Texas zeker de moeite waard om over te bloggen. Daarom deze keer met enige onscherpe foto’s.

Heb jij al eens bij Ribhouse Texas gegeten? Hoe vonden jouw kinderen het?

Meer lezen

Op zoek naar meer kindvriendelijke restaurants? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.