Rondvlucht met kinderen vanaf Vliegveld Teuge

Op vakantie gaan met het vliegtuig is vrij gebruikelijk tegenwoordig. Zomaar op een willekeurige dag opstijgen naar grote hoogte om een rondvlucht te maken is toch wel echt bijzonder. Blogger Marije onderneemt vanaf Vliegveld Teuge een wel heel bijzonder uitje samen met haar gezin.

Rondvlucht boven Deventer vanaf Vliegveld Teuge

Met Kerst krijgen wij een bijzonder cadeau van mijn schoonouders, een rondvlucht boven Deventer. Nooit eerder heeft Irza (5 jaar) gevlogen en haar primeur zal ze dus gaan beleven in een klein vliegtuigje boven onze eigen woonplaats Deventer. Omdat er maar drie mensen mee kunnen in het kleine vliegtuigje mag Elin (10 jaar) samen met haar opa en mijn zwager mee in een ander vliegtuig.

Na maanden vol voorpret is het dan eindelijk zover. Op naar Teuge om daar te gaan vliegen. Irza stuitert van de spanning en Elin kijkt er ontzettend naar uit. Eenmaal op het vliegveld lopen we samen met mijn schoonfamilie naar de hangar van VliegExperience. Hier krijgen we een vlotte uitleg over de werking van een vliegtuig, veiligheidsinstructies en uitleg over het vliegen zelf. Ik leer echt nieuwe dingen en zie vooral Elin de informatie echt absorberen. We kunnen kiezen tussen een rondvlucht boven Deventer of Apeldoorn, natuurlijk gaan we voor een rondvlucht boven onze eigen woonplaats Deventer. Ik ben ontzettend benieuwd of we vanuit de lucht ons huis kunnen vinden.

In dit filmpje krijg je een indruk van onze rondvlucht vanaf vliegveld Teuge:

Klaar voor de eerste vlucht

Samen met de piloot, Irza en mijn man Hugo stap ik in het kleine vliegtuigje. Hugo neemt plaats voorin en zal tijdens de vlucht ook een stukje mogen vliegen. Irza zit op een hoog kussen naast mij zodat ze echt uit de raampjes kan kijken en we krijgen alle vier een grote koptelefoon waardoor we met elkaar kunnen communiceren. Ik heb al kriebels in mijn buik en als ik naar Irza kijk zie ik een gespannen koppie die haar ogen uitkijkt. We taxiën rustig naar de startbaan en ondertussen begint Irza zich te ontspannen en kletst volop door de microfoon.

Rondvlucht spannend
Best spannend!
Uitleg
Uitleg voordat we de lucht in gaan…
Kort maar krachtig verhaal…
Kijken bij het vliegtuig
Even bij het vliegtuig kijken….

Ready, set, go!

Daar gaan we. In volle vaart suist het kleine vliegtuigje over de baan en opeens zijn we van de grond. “WOW Dat gaat echt heel hard!!!” Irza haar eerste reactie na het opstijgen. Haar grote ogen glinsteren van plezier en ze kijkt druk om zich heen, wat een glunderkoppie. Ik zie onder ons de wereld steeds kleiner worden en kan de omgeving goed plaatsen. Geweldig om zo’n bekende omgeving vanuit de lucht te bekijken.

Zo’n 10 minuten later zijn we al boven Deventer, de IJssel kronkelt langs de stad en de bruggen zie ik als prachtige verbinding. Vanuit het kleine vliegtuigje spot ik huizen van vrienden, de speeltuin van onze wijk, het voetbalstadion en ook uiteindelijk ook ons eigen huis. Wat is dit gaaf!

De koptelefoon is wel heel stoer zo met microfoon!
De koptelefoon is wel heel stoer zo met microfoon!
SPannend!
Och wat spannend toch!
Kletsen in de lucht
Eenmaal in de lucht blijft ze kletsen!

“Het lijkt wel een grote regenplas”

Boven recreatieplas Bussloo vertel ik Irza dat we daar in de zomer nog gezwommen hebben. Ze moet hard lachen en vindt het meer een grote regenplas. De auto’s op de snelweg lijken volgens haar op speelgoedauto’s en de trein op een rups. Ik kan haar geen ongelijk geven. Vanuit de lucht is echt alles anders en toch zo vertrouwd. Tijdens deze vlucht mag Hugo even de stuurknuppel overnemen en een stuk zelf vliegen. Dat is toch wel een hele bijzondere ervaring.

Papa vliegen
Papa vliegt ook een stukje!
ROndvlucht lucht
Vanuit de lucht is echt alles anders…

Na de rondvlucht een echt vliegbrevet

Na een veilige landing, waarbij ik toch wel weer kriebels in mijn buik kreeg, worden we opgevangen door mijn schoonfamilie. Elin zit op dat moment nog in de lucht met haar opa en oom. Ik ben zo nieuwsgierig hoe zij dit beleeft. Toch wel jammer dat we niet met zijn vieren in één vliegtuig kunnen.

Irza krijgt een echt certificaat en is zo ontzettend trots en enthousiast. Buiten zie ik hoe Elin haar vliegtuig landt en Elin komt super enthousiast op mij af rennen. Ze vond het geweldig!

Vliegen is geen alledaags uitje en het is redelijk prijzig maar het is wel een enorme ervaring.

Vliegbrevet
Een echt vliegbrevet!!!
veilige landing
Ook Elin is weer veilig aan de grond!
Vliegen is geweldig
Of zij het leuk vond? Ze vond het geweldig!!!

Praktische informatie

Rondvluchten kan je vanaf meerdere vliegvelden in Nederland maken. Deze rondvlucht is gemaakt vanaf Vliegveld Teuge en duurde 30 minuten. Per vlucht kunnen er drie personen mee. Een rondvlucht van 30 minuten voor drie personen kost 155 euro bij VliegExperience. Het is ook mogelijk om korter of langer te vliegen.

Ligging Vliegveld Teuge

Wat zou jij weleens willen bekijken vanuit de lucht?

Meer lezen

Op zoek naar meer bijzondere uitjes met je gezin? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.