Bodyboarden bij Downunder, een stoer en actief uitje

Weten jullie nog dat dochter M. en ik ons lieten verrassen tijdens de #keytosurprise campagne van Kia? Die dag waren er twee groepjes op pad. Na afloop van onze verrassing zochten we de andere groep op tijdens het bodyboarden bij Downunder in Nieuwegein. Zij werden verrast met een lesje bodyboarden. Bofkont M. mocht het ook proberen.

Bodyboarden bij Downunder

Bodyboarden lijkt op surfen, maar dan zonder zeil en op een verkorte plank. Het board is breed en kort. Meestal staat een bodyboarder niet op het board, maar ligt men of staat geknield. Bodyboarden is makkelijker dan surfen en kan ook bij lage golven worden gedaan. Zelfs aan de Nederlandse en Belgische kust is het mogelijk om te bodyboarden. Helaas is het weer er niet altijd geschikt voor.

In Nederland kan je op twee plekken indoor bodyboarden, bij Downunder en bij Centerparcs De Eemhof. M. gaat bodyboarden bij Downunder in Nieuwegein.

Onze ervaring met het bodyboarden

Wij kijken eerst een tijdje bij de bodyboard-baan. Het is een vrij korte baan waar het water met grote kracht overheen gaat. We zien dat een groepje meisjes (vermoedelijk van een kinderfeestje) instructie krijgt en daarna om de beurt gaat bodyboarden. Onze groep bestaat met uitzondering van M. volledig uit volwassenen. We zouden eigenlijk alleen gaan kijken, maar als M. de vraag krijgt of ze ook wil, kijkt ze me smekend aan: “Mag dat mama? Mag ik dat ook doen?”. Tuurlijk, we zijn hier nu toch en ze heeft bij de instructie van onze groep goed meegeluisterd.

Wachten op een wetsuit. Het kleinste maatje was nog iets te ruim eigenlijk.
Wachten op een wetsuit. Het kleinste maatje was nog iets te ruim eigenlijk.

M. krijgt een wetsuit mee en kleedt zich om. Ze is nu wel zenuwachtig. Als de grote mensen zijn geweest mag zij. Er is een instructeur bij de bodyboard-baan aanwezig en hij helpt haar naar de bovenkant van de baan. Dan merk ik dat ze met haar 8 jaar echt wel klein is. Het water stroomt zo krachtig dat ze bijna omvalt voordat ze op haar board kan gaan zitten. De instructeur houdt haar tegen en helpt haar op het board.

Een strak ingespannen gezicht komt boven de golven uit. Ze is tot het uiterste geconcentreerd. Twee handen klemmen het board stevig vast. Ze is te gespannen om met de golven te spelen. Dat zagen we bij meer bodyboarders die voor het eerst de baan op gaan. De instructeur houdt iedereen goed in de gaten en komt M. helpen om naar een beter plekje op de baan te bodyboarden. Nu gaat het beter en wordt de lach op haar gezicht steeds groter en groter.

Er komen al een beetje zenuwen...
Er komen al een beetje zenuwen…
De instructeur helpt haar naar een goede plek op de baan.
De instructeur helpt haar naar een goede plek op de baan.

Als ze er genoeg van heeft helpt de instructeur haar naar de kant. Ze stapt aan de zijkant van de baan op de kant. Een andere optie is om je naar achteren te laten spoelen en bovenaan de baan af te stappen. Met een big smile op haar gezicht komt ze naar me toe: “Dit wil ik met mijn kinderfeestje doen”. Ik hou m’n lach in. Dit zegt ze bij alles wat ze supergaaf vindt. Ik beloof haar dat ik ga kijken of er dichter bij ons huis ook een mogelijkheid is om te bodyboarden.

Maar eerst mag ze na eventjes wachten nog een keer. Wat zie je dan een verschil met de eerste keer. Het gaat nu makkelijker en ze is er alweer iets handiger in geworden. Ze is dolblij dat ze het bodyboarden mocht proberen. Naast haar verzoek om met haar kinderfeestje hierheen te gaan wil ze ook een keer met haar broertje C. Dat kan ik haar wel toezeggen. Als C. oud genoeg is komen we zeker terug en dan mag ze langer bodyboarden bij Downunder.

Handig om te weten over bodyboarden bij Downunder

Vanaf vier personen gaat de bodyboard-baan open. Er kunnen twee mensen tegelijk bodyboarden. Kinderen kunnen vanaf 8 jaar bodyboarden. Vanaf deze leeftijd betaal je 13,50 euro per uur of 21,50 euro voor twee uur. Vanaf 15 jaar liggen deze prijzen respectievelijk op 19,50 en 25,50 euro. Een wetsuit huur je voor 5 euro voor een uur of 8 euro voor twee uur. Meer info en de openingstijden zijn te vinden op de website van Downunder.

En, lijkt bodyboarden bij Downunder je iets voor jou en je kinderen?

Meer lezen

Op zoek naar meer actieve uitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.