Sommerrodelbahn Sankt Englmar, de tofste rodelbaan in Beieren

Je hebt rodelbanen en rodelbanen. Sommerrodelbahn Sankt Englmar is bijna een pretpark en wat ons betreft de tofste rodelbaan van Beieren. Er is hier zoveel te doen dat je je hier met gemak een hele dag kan vermaken. Tijdens onze vakantie in Beieren gaan we er naar toe.

Wat is er te doen bij Sommerrodelbahn Sankt Englmar?

Op weg naar ons appartement rijden we langs Sommerrodelbahn Sankt Englmar. “Gaan wij daar ook heen?” klinkt het direct vanaf de achterbank. Ja, dat doen we. Luid gejuich volgt. Ik kan ze geen ongelijk geven. We zien meerdere rodelbanen tegen de berg liggen. Een achtbaan kronkelt er tussendoor. Vanaf een hoge toren gaan meerdere glijbanen naar beneden.

Als we een dag later onze auto parkeren en naar de rodelbanen lopen, zien we dat er meer te doen is dan we in eerste instantie dachten. Met een tube een waterglijbaan af, varen in botsbootjes of springen op een trampoline. Het kan allemaal tegen betaling. Net als de mini golf of ziplinen. De leuke speeltuin is gratis toegankelijk.

Wat is er veel te doen bij Sommerrodelbahn Sankt Englmar in Beieren.
Wat is er veel te doen bij Sommerrodelbahn Sankt Englmar in Beieren.
Zicht vanuit de achtbaan op een deel van de rodelbaan, de toren met glijbanen en het centrale gedeelte.
Zicht vanuit de achtbaan op een deel van de rodelbaan, de toren met glijbanen en het centrale gedeelte.
De rodelbanen liggen tegen de berg en slingeren door elkaar heen.
De rodelbanen liggen tegen de berg en slingeren door elkaar heen.
Even droog oefenen.
Even droog oefenen.

Wij kopen eerst muntjes bij de kassa. 6 muntjes voor volwassenen, 6 voor kinderen en daarnaast krijgen we met onze Sankt Englmar Card extra muntjes. We hebben een flinke hand vol.

In dit blog lees en zie je wat we allemaal hebben gedaan bij Sommerrodelbahn Sankt Englmar. Met de GoPro hebben we een filmpje gemaakt van onze ritjes met de rodelbanen en de achtbaan. Dat zegt bij dit soort attracties meer dan duizend woorden of beelden. Druk op ‘play’ en rodel met ons mee naar beneden.

Rodelbanen

We gaan eerst voor de rode rodelbaan. Hierbij glijdt het karretje door een half open buis. De blauwe rodelbaan heeft een karretje dat op een rail staat. Kinderen vanaf 8 jaar mogen alleen rodelen.

Maureen kiest er bij het eerste rondje voor om samen met mij te gaan. Camiel gaat met Gerard. We worden naar boven getrokken en krijgen onderweg een goed zicht op het parcours dat we zo gaan afleggen. Ik neem me voor om niet te hard te remmen. Dat deed ik de vorige keer wel met als gevolg dat Maureen het rodelen maar saai vond. Dan zijn we boven. Op een bord staat dat we moeten remmen als er ‘Bremsen’ langs het parcours staat. Maureen begrijpt wat de bedoeling is en roept daarna bij elk bord: “Remmen mama, remmen!”. Dus ik rem goed. Daarna weer vaart maken, dat is leuk. Weer een bordje. “Remmen mama, remmen!”. Grrr, we hadden net vaart. Dus hup, ik hang weer in de remmen. Als we beneden aankomen zie ik dat er meerdere karretjes vlak achter ons zitten. Oeps, toch te hard geremd? Maureen is duidelijk: “Ik ga straks met papa”. Camiel kijkt teleurgesteld: “Maar ik ga niet met mama”. Fijn, van je kinderen moet je het hebben.

Ik hoef niet zo nodig met de blauwe rodelbaan, dus gaat Gerard eerst met Maureen en daarna met Camiel. Ik ontferm me over de camera. Maureen durft na de ritjes met ons ook alleen. Dus hup, daar gaan ze nog een keer. Gerard samen met Camiel en Maureen alleen. Ik zoek een goede plek langs het parcours om foto’s te maken.

In de rij voor de rodelbaan.
In de rij voor de rodelbaan.
De eerste keer alleen is eventjes spannend, maar daarna wil ze nog heel vaak.
De eerste keer alleen is eventjes spannend, maar daarna wil ze nog heel vaak.
Samen met papa met de blauwe rodelbaan.
Samen met papa met de blauwe rodelbaan.
Camiel vindt het ritje samen met papa ook erg leuk.
Camiel vindt het ritje samen met papa ook erg leuk.
Maureen zoeft voorbij.
Maureen zoeft voorbij.

De achtbaan

Gelukkig willen ze wel met mij in de achtbaan. “Nu ga ik met mama” zegt Camiel. Ja hoor, nu is het jouw beurt en ik kan hier toch niet remmen. “Maar niet te hard gillen hoor” voegt hij eraan toe. Eh, dat is toch juist leuk bij een achtbaan? Ik gil wanneer ik daar zin in heb. “Mama, je gilt, het is toch helemaal niet eng?” Nee, het is niet eng, maar soms wel spannend en dan vind ik het leuk om te gillen. Mijn gegil in de achtbaan wordt voor lief genomen, want Camiel wil nog wel een keer met mij op het moment dat Gerard en Maureen gaan rodelen.

De achtbaan.
De achtbaan.

Met de tube naar beneden

Vanuit de rodelbaan en achtbaan zagen we de tubebaan al liggen. Met een grote zwemband een waterbaan afglijden. Dit hoeft voor Gerard niet zo nodig, terwijl ik er wel blij van word. Samen met Maureen en Camiel ga ik naar boven. Het is een kort ritje, maar wel erg leuk omdat je door de ronde band zomaar achterstevoren naar beneden kan glijden. Als we beneden zijn weten we het zeker: “We gaan nog een keer!”.

De tubebaan.
De tubebaan.
Het gaat best hard.
Het gaat best hard.

Glijbanen en speeltuinen

De glijbanen vanaf de hoge toren en de speeltuinen zijn gratis toegankelijk. Maar na al die snelheid op de rodelbanen en achtbaan valt de glijbaan wel wat tegen. Na een keer proberen zijn Maureen en Camiel er al klaar mee. De glijbaan die zij kozen ging niet zo snel, nu willen ze de andere glijbanen niet meer proberen. Jammer, want die lijken toch echt sneller.

Met een matje de glijbaan af.
Met een matje de glijbaan af.
Een deel van de speeltuin.
Een deel van de speeltuin.
Waterspeelplaats.
Waterspeelplaats.
Voor deze bootjes betaal je apart.
Voor deze bootjes betaal je apart.
Altijd leuk: op een te grote bank zitten, eh staan.
Altijd leuk: op een te grote bank zitten, eh staan.

Mini golf

Camiel heeft inmiddels de minigolf gespot. Hij vraagt elke keer of we dat gaan doen als hij zo’n baan ziet. Het antwoord is altijd nee, want meestal zijn er andere dingen die we willen doen. Nu hebben we wel tijd. Hij is helemaal blij en heeft praatjes voor tien. De eerste baan doet hij in drie slagen. Wij denken dat het een toevalstreffer is. Maar nee, hij slaat op bijna elke baan in drie keer het balletje in de hole. We kijken elkaar verbaasd aan. Worden we nu ingemaakt door onze zoon? Ik besluit iets harder te gaan slaan, dan kom ik vast dichterbij de hole. Ik geef m’n balletje een mep, die knalt over de baan en tegen een steen, vliegt omhoog en komt precies tegen het hoofd van iemand anders die aan het minigolfen is. Oeps, foutje…. Extra voorzichtig gaan we nu verder. Als we na afloop de eindstand optellen is het duidelijk. Camiel heeft van ons allemaal gewonnen.

De midgetgolfbaan van bovenaf gezien.
De midgetgolfbaan van bovenaf gezien.
Camiel is ontzettend fanatiek.
Camiel is ontzettend fanatiek.
Maureen heeft er ook lol in.
Maureen heeft er ook lol in.
Over de uitslag hebben we het maar niet meer...
Over de uitslag hebben we het maar niet meer…

Het is inmiddels bijna 17 uur. Tijd om naar ons appartement te gaan en bij te komen van deze supergave dag bij Sommerrodelbahn Sankt Englmar.

Praktische informatie

De entree en het parkeren zijn gratis bij Sommerrodelbahn Sankt Englmar. Je betaalt voor de activiteiten die je wil doen. Een ritje in de achtbaan, de blauwe en de rode rodelbaan kost 2,50 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 3 t/m 14 jaar. Koop je meer kaartjes tegelijk, dan ben je goedkoper uit (vb: 6 kaartjes voor volwassenen zijn dan 13 euro en voor kinderen 10 euro). Bij elk ritje worden actiefoto’s gemaakt, deze kan je kopen voor 2 euro per stuk. Voor de tubebaan betaal je 1 euro per ritje of 6 ritjes voor 5 euro. Voor het mini golfen betaalden we 12 euro (familie tarief). Zipline baan Flying Fox kost 7 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen van 8 tot 14 jaar, het tweede rondje krijg je korting.

Met de Sankt Englmar Card krijg je 2 muntjes ter waarde van 2,50 en 2 muntjes ter waarde van 1 euro per dag gratis. Zo kan je wel heel voordelig regelmatig een ritje maken als je in de buurt overnacht.

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2016. Meer informatie en actuele prijzen in latere jaren zijn te vinden op de website van Sommerrodelbahn Sankt Englmar.

De ijsjes en taartjes zijn heerlijk.
De ijsjes en taartjes zijn heerlijk.

Zouden jouw kinderen een dag naar Sommerrodelbahn Sankt Englmar ook zo leuk vinden?

Meer lezen

Op zoek naar meer actieve uitjes tijdens je vakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Duitse Verkeersbureau en de regio Beieren/Sankt Englmar. Zoals je van ons gewend bent delen we eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.