Stayokay Den Haag, een kindvriendelijk hostel met familiekamers

Den Haag is een leuke bestemming voor een stedentrip met kinderen. Door de aanwezigheid van de ministeries, de regering en de ambassades hangt er een andere sfeer dan in andere Nederlandse steden. Daarnaast zijn er zoveel leuke bezienswaardigheden voor gezinnen dat je aan een dag niet genoeg hebt. Saskia verbleef een nacht bij Stayokay Den Haag, een kindvriendelijk hostel met familiekamers.

Stayokay Den Haag

Stayokay Den Haag ligt vlakbij station Den Haag Hollands Spoor. Als je het station uitgaat en rechtsaf gaat, is het maar 3 minuten lopen. Vanaf Stayokay Den Haag is het 15 minuten lopen naar het Binnenhof. Het hostel is gehuisvest in een gerenoveerd pand in de stijl van de Amsterdamse School. Deze historische sfeer is hier en daar nog terug te zien.

De voorkant van het hostel.
De voorkant van het hostel.
Stayokay is erg geschikt voor gezinnen. Je kan er ook prima terecht met 3 of 4 kinderen!
Stayokay is erg geschikt voor gezinnen. Je kan er ook prima terecht met 3 of 4 kinderen!

Kindvriendelijk hostel met familiekamers

Tijdens het inchecken roept Camiel: “Kijk, een tafelvoetbaltafel! Gaan we dat zo doen?”. Misschien, eerst onze familiekamer bekijken en de spullen daarheen brengen. We hebben al in andere Stayokay-hostels geslapen en weten inmiddels dat het meubilair overal ongeveer hetzelfde is: metalen stapelbedden, een tafeltje en stoelen en een prima basic badkamer. Wel varieren de kamers erg qua vorm.

Bij Stayokay Den Haag hebben we een familiekamer op de 3e verdieping, aan het einde van een gangetje. Via een smal halletje komen we in de kamer. Deze is langgerekt en de stapelbedden staan tegen de linkermuur. Hierdoor hebben we best veel ruimte naast de bedden. Er is zelfs een kast met planken waar we onze bagage kunnen opbergen. De bedverdeling is snel gemaakt. Camiel slaapt onrustig en bedenkt zelf al dat de uitvalbeveiliging van het bovenste bed voor hem iets te kort is. Hij slaapt beneden en Maureen boven hem. Dat betekent dat het andere bed voor Gerard en mij is. Elk bed heeft een eigen bedlampje en een stopcontact zodat we de telefoon makkelijk ’s nachts bij ons bed kunnen opladen. Handig!

Even is de tafelvoetbal vergeten. Na een dag slenteren door de stad heeft iedereen meer zin om een uurtje te relaxen. Stayokay Den Haag heeft goede gratis wifi, dus deze mobiele familie heeft even beeldschermtijd.

In het halletje is de wastafel, het toilet en de douche te vinden.
In het halletje is de wastafel, het toilet en de douche te vinden.
Uitzicht vanuit onze kamer.
Uitzicht vanuit onze kamer.

De volgende ochtend kunnen we natuurlijk niet vertrekken zonder dat er een potje tafelvoetbal is gespeeld. “Als we op school straks een leerlingenraad hebben, dan moet die vragen of we ook een tafelvoetbal op school mogen” bedenkt Camiel. De stem van Maureen heeft hij al binnen voor dit idee. Naast de tafelvoetbal is er meer ter ontspanning. Een speelhoek voor de jongste kinderen en voor de grote kinderen spelletjes en een sjoelbak. Dit soort voorzieningen tref je eigenlijk in elke Stayokay en dat maakt het voor ons een erg fijne keten om met kinderen te overnachten.

Het speelhoekje voor de kleinste kinderen.
Het speelhoekje voor de kleinste kinderen.
In de lounge/bar ruimte zijn ook spelletjes te vinden, waaronder een sjoelbak.
In de lounge/bar ruimte zijn ook spelletjes te vinden, waaronder een sjoelbak.

Eten bij Stayokay

Het is mogelijk om bij Stayokay ’s avonds te eten. Aan de ene kant is dat heel fijn omdat je niet buiten de deur op zoek hoeft naar een eetgelegenheid en het is niet duur. Aan de andere kant is het jammer dat je geen keuze qua menu hebt. Nu hebben wij kieskeurige jonge eters, maar ik kan me voorstellen dat er meer kinderen zijn die niet van uiensoep als voorafje houden. Bij het hoofdgerecht kregen we heerlijk stoofvlees met jus en gekruide aardappeltjes. Ook daar worden de kinderen bij ons niet blij van, maar gelukkig mochten ze fish and chips. Dat gaat er een stuk beter in. Het dessert bestond deze keer uit tiramisu en watermeloen. Dat viel bij Camiel goed in de smaak, Maureen was minder enthousiast, maar ja, zij wordt vooral blij van gewoon een bakje yoghurt. Gerard en ik hebben in ieder geval wel gesmuld van deze maaltijd.

Het menu van de dag.
Het menu van de dag.

Een overnachting bij Stayokay Den Haag is inclusief ontbijt. Er is een eenvoudig en compleet buffet met broodjes, beschuit, crackers, ontbijtboek, diverse soorten beleg, ei, fruit, yoghurt en cornflakes en thee, koffie, melk of jus d’orange. Voor de allerkleinste gasten is er zelfs plastic serviesgoed aanwezig. Ook zijn er ruim voldoende kinderstoelen.

Handig om te weten over Stayokay Den Haag

Stayokay Den Haag heeft meerdere familiekamers, geschikt voor 4, 5 of 6 personen. Als je als gezin bij Stayokay boekt, dan heb je altijd een kamer voor je gezin alleen. Het is niet zoals je van hostels uit je backpacktijd kent dat je met vreemde mensen op een zaal slaapt.

De prijs van een familiekamer varieert, maar is duidelijk op de website terug te vinden. Kijk je bijvoorbeeld naar maart 2017, dan zou je voor een 4-persoonskamer in het weekend 119 euro betalen. Voor een 6-persoonskamer betaal je circa 50 euro meer. Boeken kan via de website van Stayokay of via Booking.com.

Zou jij Stayokay Den Haag overwegen als overnachtingsplek tijdens een stedentrip Den Haag met kinderen?

Meer lezen

Op zoek naar leuke activiteiten in Den Haag met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Stayokay Den Haag. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

4 REACTIES

  1. Ik ken Den Haag op mijn duimpje, maar in de Stayokay ben ik nog nooit geweest. In mijn geval is dat dan ook niet nodig, maar ik ben er zelfs nog nooit langsgefietst eigenlijk.
    Hebben jullie veel moois gezien/gedaan? Fijne stad hè? 😉

    • Het weekend vloog weer voorbij ;-). Hebben de kinderrondleiding in de Ridderzaal gedaan, rondje reuzenrad en naar het Mauritshuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.