Stayokay Maastricht, een prima uitvalsbasis voor een stedentrip met kinderen

Maastricht ligt voor de meeste mensen niet naast de deur. Tijdens een stedentrip Maastricht is het dus erg handig als je ergens kan overnachten. Met kinderen vraagt dat net iets meer aandacht en als je met drie kinderen gaat wordt het zelfs lastig. Maar blogger Fieke vond de oplossing bij Stayokay Maastricht.

Overnachten met kinderen tijdens een stedentrip Maastricht

Leuk een stedentrip met je gezin naar Maastricht, maar waar moet je verblijven als gezin van vijf met drie jonge kinderen? Enkele hotels bieden de mogelijkheid om één of twee extra bedden op de kamer te plaatsen, dan komen we echter nog minimaal één bed te kort. We kunnen er voor kiezen om ons als ouders op te splitsen en allebei met één of twee kinderen een kamer te nemen. Dit laatste is niet alleen best aan de prijs maar ook niet gezellig. Zo komen we bij Stayokay Maastricht terecht. Misschien ken je de Stayokays alleen als jeugdherberg waarin je een kamer en sanitair deelt met anderen. Maar Stayokay biedt ook privékamers aan voor 2 tot 6 personen met eigen sanitair. Daarmee richten ze zich echt op gezinnen. In Rotterdam is ons dat goed bevallen en dus kiezen we opnieuw voor deze accommodatie.

Stayokay Maastricht ligt prachtig aan de Maas.
Stayokay Maastricht ligt prachtig aan de Maas.
De voorkant van Stayokay Maastricht.
De voorkant van Stayokay Maastricht.

Stayokay Maastricht, ideaal gelegen voor een citytrip

Tijdens een citytrip vinden we het erg prettig als onze accommodatie centraal gelegen is. We willen niet minimaal een half uur moeten lopen om ergens te zijn en ook willen we niet alles met het openbaar vervoer moeten doen. Stayokay Maastricht ligt bij het binnenrijden van de stad direct aan de Maas. Naast de Stayokay bevindt zich een grote, openbare, parkeerplaats waar over het algemeen voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Het NS station van Maastricht ligt op zo’n 15-20 minuten lopen van de Stayokay. Dus ook dat is prima te doen. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de bus te pakken.

Direct aan de overzijde van de Stayokay ligt het stadspark met een speeltuintje. Kinderen kunnen even heerlijk spelen of rennen als je bij de Stayokay bent. Vanuit het park loop je in vijf minuten via het Jekerkwartier naar de binnenstad. Loop je vanaf de Stayokay langs de Maasboulevard, dan kom je langs een witte hoge loopbrug waarmee je direct de wijk Céramique binnen loopt. Loop je nog vijf minuten verder dan kom je bij de oude Sint Servaasbrug die de binnenstad verbindt met de wijk Wijck. De auto en het openbaar vervoer heb je niet nodig tijdens je verblijf in Maastricht.

Het park aan de overkant van de Stayokay.
Het park aan de overkant van de Stayokay.
De speeltuin in het park.
De speeltuin in het park.

Verblijf in Stayokay Maastricht

Bij aankomst om 11 uur in de Stayokay worden we vriendelijk ontvangen. Onze kamer is nog niet gereed, we kunnen vanaf 15 uur op onze kamer terecht. Het vroege inchecken en je bagage achter laten in een, afgesloten, bagagekamer is echter geen enkel probleem. We krijgen de plattegrond van Maastricht mee en alle voor ons belangrijke plekken worden hierop even aangegeven. Zo zijn we in staat om direct Maastricht te ontdekken en liggen onze spullen niet zichtbaar in de auto.

Als we rond vijf uur in de middag terugkeren in de Stayokay halen we de sleutels van onze kamer op. We ontdekken dat we een 5-persoonskamer met uitzicht op de Maas hebben. Wij hebben de kamer met full service, dat betekent dat onze bedden zijn opgemaakt en handdoeken, shampoo en douchegel klaarliggen. Kies je niet voor dit pakket dan moet je zelf je bedden opmaken en je eigen handdoeken en shampoo meenemen.

Onze 5-persoonskamer bestaat uit twee stapelbedden en één los bed. Daarnaast een bureautje met een stoel. Direct bij binnenkomst in de kamer bevinden zich een douche, toilet, wastafel en een kledingkast. Natuurlijk is een ‘normale’ hotelkamer voorzien van meer aankleding en bijvoorbeeld een tv, maar voor ons voldoet een dergelijke kamer prima voor een citytrip. De bedden worden direct bij aankomst verdeeld, de stapelbedden beschikken over een uitvak hekje dus ook Jet kan zonder problemen bovenin slapen.

Familiekamer met 5 bedden.
Familiekamer met 5 bedden.
De stapelbedden zijn voorzien van uitvalhekjes.
De stapelbedden zijn voorzien van uitvalhekjes.
Vanuit onze kamer kijken we uit op de Maas en de wijk Ceramique.
Vanuit onze kamer kijken we uit op de Maas en de wijk Ceramique.
Bij binnenkomst bevinden zich een kast en wastafel aan de ene kant en een douche en toilet aan de andere kant.
Bij binnenkomst bevinden zich een kast en wastafel aan de ene kant en een douche en toilet aan de andere kant.
De douche.
De douche.

Op de begane grond van de Stayokay is een grote centrale ruimte met daarin verschillende hoeken. Zo is er een hoek waar je computerspelletjes kan spelen (de bedieningsconsoles kun je bij de receptie ophalen), er is een hoek met een poolbiljart, er zijn grote ‘stamtafels’ waaraan je kunt zitten lezen en er is een ‘luie hoek’ met stoelen en tv. De andere kant van deze centrale ruimte is gevuld met een groot aantal tafels met stoelen.

Wij strijken, na het inrichten van onze kamer, even lekker in deze ruimte neer. De kinderen kunnen hier zonder problemen lekker rondlopen. Door de grote ruimte zit je elkaar ook niet snel in de weg. Dit vind ik een voordeel t.o.v. een ‘gewoon’ hotel waar vaak alleen maar een restaurant of hal is waar je kunt zitten. De kinderen ontdekken eerst het poolbiljart. Later zien ze ook de kleurplaten en potloden en zitten ze heerlijk te tekenen. Wij bestellen alvast een drankje aan de bar, die zich ook in deze ruimte bevindt, en komen lekker bij van onze eerste dag in Maastricht. We bekijken op de tablet even de dingen die we de volgende dag gaan bezoeken. Er is gratis WiFi in de gehele Stayokay.

Vanuit deze centrale ruimte kijk je uit over de Maas. Bij mooi weer kan je er zelfs voor kiezen om buiten op het terras direct aan het water te gaan zitten.

De tafels waar je rustig kan zitten in de centrale ruimte.
De tafels waar je rustig kan zitten in de centrale ruimte.
's Avonds wordt het wat drukker bij de bar.
’s Avonds wordt het wat drukker bij de bar.
Fijn tekenen en wat drinken.
Fijn tekenen en wat drinken.
Bij mooi weer kan je op het terras zitten.
Bij mooi weer kan je op het terras zitten.

BBQ en ontbijt in de Stayokay

Stayokay Maastricht heeft de optie om het gehele jaar door een BBQ bij je verblijf te boeken. Wij bezoeken Maastricht eind maart en maken gebruik van de ‘winter’ BBQ. Op het terras buiten bevinden zich diverse gas barbecues waarop je zelf je vlees kan garen. Wij worden voorzien van verschillende soorten lokaal vlees en salades, friet, stokbrood, kruidenboter en sausjes. Bob neemt de taak op zich om het vlees te grillen. De kinderen vermaken zich uitstekend in de centrale ruimte en ik geniet van een wijntje en een stokbroodje aan tafel. Zodra het vlees klaar is schuift iedereen lekker aan. De kinderen zitten wat eerder vol dan wij en dus kiezen we ervoor dat we hun lekker hun gang laten gaan in de centrale ruimte en wij verder (na)tafelen. Als afsluiter van de maaltijd voor de kinderen een ijsje en voor ons koffie en thee. We verplaatsen ons richting het poolbiljart waar de kinderen les krijgen van papa. Daarna is het tijd om richting onze kamers te gaan. De kinderen gaan naar bed en wij lezen nog wat.

Bob zorgt dat ons vlees op de BBQ wordt gegrild.
Bob zorgt dat ons vlees op de BBQ wordt gegrild.
De bijgerechten.
De bijgerechten.
Na het eten nog even poolen met papa.
Na het eten nog even poolen met papa.

De volgende ochtend komen we terug in de centrale ruimte om te ontbijten. Het ontbijt wordt in buffetvorm geserveerd. Er is keuze uit diverse soorten brood/broodjes, beleg (hartig/zoet), eitje (gekleurde i.v.m. Pasen) drinken, yoghurt, muesli en fruit. De kinderen blijven het leuk vinden om op deze manier hun ontbijt zelf samen te stellen. Teun doet zich te goed aan meerdere rijstewafels, Roos kiest voor een lekker croissantje, eitje en yoghurt met muesli en Jet leeft zich uit met allerlei soorten beleg. We zitten aan een tafel met direct uitzicht over de Maas, het zonnetje komt al door en schittert op het water. Een prima begin van onze tweede dag in Maastricht.

Heerlijk wakker worden met een prachtige zonsopkomst boven de Maas.
Heerlijk wakker worden met een prachtige zonsopkomst boven de Maas.
Voldoende keuze bij het ontbijtbuffet.
Voldoende keuze bij het ontbijtbuffet.
Speciaal voor Pasen: een gekleurd ei bij het ontbijt.
Speciaal voor Pasen: een gekleurd ei bij het ontbijt.
Teun geniet van zijn rijstwafels als ontbijt, met ruim voldoende beleg.
Teun geniet van zijn rijstwafels als ontbijt, met ruim voldoende beleg.

Vertrek

Na het ontbijt keren we terug naar onze kamer en pakken we alles in voor vertrek. We moeten voor 10 uur uitchecken. Bij de receptie leveren we onze sleutels in en rekenen we de openstaande rekening af. Er wordt ons expliciet gevraagd of er zaken zijn die ons verblijf nog prettiger hadden kunnen maken. Ik krijg hierdoor echt het gevoel dat ze openstaan voor feedback en hier ook echt wat mee willen doen. Ik kan echter niets noemen. Wij hebben een prima overnachting gehad, de sfeer in de Stayokay was heel relaxed en de kinderen hebben zich heerlijk vrij kunnen bewegen. Dus gewoon door blijven gaan met wat ze doen in ons advies. We kunnen opnieuw gebruik maken van de bagageruimte en lopen daarna Maastricht in. De kinderen roepen bij vertrek dat ze nog een nachtje willen blijven en ik besef opnieuw dat een Stayokay een prima accommodatie is voor gezinnen met kinderen.

Een Stayokay is een prima accommodatie voor gezinnen!
Een Stayokay is een prima accommodatie voor gezinnen!

Praktische informatie

De prijs van een kamer in Stayokay Maastricht wordt bepaald door het aantal personen en de periode van het jaar. Een 5-persoonkamer incl. ontbijt kan je boeken vanaf 102 euro per nacht. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Stayokay Maastricht.

Dagkaarten voor de parkeerplaats direct naast de Stayokay kosten 6 euro per dag.

Stayokay Maastricht beschikt over babybedjes en kinderstoelen. Een verblijf met een klein kindje is dus geen probleem.

Mocht je de omgeving per fiets willen ontdekken dan heb je de mogelijkheid om fietsen bij de Stayokay te huren.

Heb jij al eens met je kinderen bij een Stayokay geslapen? En hoe vonden jullie dat?

Meer lezen

Nieuwsgierig naar andere Stayokay vestigingen of meer over Maastricht? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Stayokay Maastricht. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.