Tirol: kamperen bij Schloss Camping Aschach met kinderen

Op zoek naar een camping op een dag rijden van Nederland en in de prachtige Oostenrijkse Alpen? Denk dan eens aan Schlosscamping Aschach in Tirol. Blogger Fieke deelt haar ervaringen met deze camping.

Kamperen bij Schloss Camping Aschach in Tirol

Kamperen doen wij als gezin al geruime tijd. Nu de kinderen wat ouder zijn (3, 5 en 7) vonden we het tijd worden voor een wat actiever vakantiegebied. De bergen trokken ons altijd al wel maar dan moet er wel gewandeld kunnen worden. Afgelopen zomer was het zover.

Omdat ik niet bekend ben met kamperen in Oostenrijk kwam het op goed Googlen aan. Een camping moet voor ons voldoen aan de volgende eisen: een wat kleinere camping, centraal gelegen zodat er in de omgeving genoeg te ondernemen is, het sanitair moet vanzelfsprekend schoon zijn, bij voorkeur geen of beperkte animaties, een speeltuin en zwemgelegenheid. Daarnaast vind ik broodjes service op een camping ook erg fijn. Met dit lijstje aan eisen kwam ik bij Schloss Camping Aschach in Volders, Tirol, uit.

Ligging Schloss Camping Aschach

De camping ligt op een afstand van 900 km van Deventer. Dus prima bereisbaar in één dag met de vouwwagen. Schloss Camping Aschach ligt op een kleine 10 minuten van de snelweg naar Innsbruck aan de rand van het kleine dorpje Volders in de ‘tuin’ van het Slot. De camping telt zo’n 150 plekken. Je reserveert van te voren geen vaste plek (aanbetaling is trouwens niet nodig) maar kan ter plekke uit de vrije plaatsen kiezen. Wel houdt de eigenaar rekening met het feit of je slechts voor 1 of 2 nachten komt of voor langere tijd blijft. Wij werden bij aankomst bij de poort vriendelijk door de beheerder ontvangen. We konden kiezen uit drie mooie ruime plekken met prachtig uitzicht op de ruige bergen en een stuk open veld voor ons. Tussen de plaatsen staan grote volgroeide bomen die de nodige verkoeling meebrengen op warme zomerdagen.

Onze plek.
Onze plek.
Onze kampeerplek vanaf de voorkant gezien.
Onze kampeerplek vanaf de voorkant gezien.
Uitzicht vanaf onze kampeerplek op de bergen.
Uitzicht vanaf onze kampeerplek op de bergen.
Het uitzicht verveelt echt nooit!
Het uitzicht verveelt echt nooit!

In Volders vind je een bakker en een supermarkt. Daarnaast zijn er nog diverse horeca gelegenheden. In het naast gelegen dorpje bleek een zeer grote campingwinkel te zijn, dus mocht je wat vergeten zijn of iets kapot gaan dan kan je dat makkelijk vervangen.

Voorzieningen

De camping beschikt over ruim voldoende sanitair. Er is zowel bij de heren als bij de dames een losse ruimte met zo’n 10 toiletten en een losse ruimte met douches en cabines met wasbakken. Daarnaast kan je buiten de afwas doen en is er een ruimte met wasmachine en droogtrommel. Al deze ruimtes worden keurig onderhouden en zijn zeer schoon.

Er is een ruimzwembad met daarnaast een klein kinderbadje, beide omsloten door een hek. Wij hadden vanaf onze plek zicht op het zwembad dus de meiden mochten samen naar het zwembad. Het was heerlijk om met het warme weer een verkoelende duik te kunnen nemen, zeker na een dag wandelen.

Daarnaast is er een ruime speeltuin met diverse speeltoestellen. Alle drie de kinderen vermaakten zich hiermee. Aan het einde van de dag verzamelden hier ook de kinderen en werd er samen gespeeld of een spel gedaan.

In het hoogseizoen wordt er in de ochtend en in de middag kleinschalige animatie aangeboden. De camping heeft hiervoor vaste medewerkers ingehuurd. Wij hebben er echter geen gebruik van gemaakt omdat wij vaak weg waren.

Op het camping terrein ligt ook restaurant Aschach. Hier hebben wij de eerste avond goed gegeten voor een prima prijs. Ook zijn er iedere ochtend diverse soorten broodjes te koop. Het restaurant organiseert soms speciale avonden waarvoor je je op kan geven.

Bij de receptie heeft men de nodige informatie liggen over de omgeving en daarnaast zijn ze altijd bereid om meer informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Receptie gebouwtje.
Receptie gebouwtje.
De ingang met daarnaast het restaurant.
De ingang met daarnaast het restaurant.
De speeltuin.
De speeltuin.
Het zwembad.
Het zwembad.

Uitstapjes in de omgeving van Schloss Camping Aschach

In een straal van 15 km zijn er meer dan voldoende uitstapjes te maken: Innsbruck en het stadje Hall, mooie bergwandelingen (o.a. met de Nordkettebahn omhoog), Swarovski Kristallenwereld, de Wolfsklamm, Kugel wald (een reuze knikkerbaan boven op de berg), een bezoek aan de zilvermijn en ga zo maar door.

Via de Tirol App is heel eenvoudig informatie over uitstapjes in de omgeving te vinden. Het WiFi signaal op de camping werkt trouwens perfect! Dat alle uitstapjes zo dichtbij waren vonden wij meer dan ideaal, dit maakte de vakantie heel relaxt. Het lang in de auto zitten om ergens te komen is vaak het minst leuke onderdeel van een vakantie.

Zicht op het slot dat net boven de camping ligt.
Zicht op het slot dat net boven de camping ligt.
Uitzicht vanaf het slot op de camping.
Uitzicht vanaf het slot op de camping.

Wie komen er kamperen?

De camping wordt door veel mensen gebruikt als doorreis camping naar Italië. Maar veel van deze mensen blijven niet één maar meerdere nachten op de camping staan. Het aantal gasten dat echter voor langere tijd, één tot drie weken, komt groeit. Hierdoor hebben de kinderen ook vriendjes die niet na één of twee dagen al vertrekken. Dit is volledig terecht want deze camping is veel meer dan alleen een doortrekcamping. Wij hadden hier zo nog een week kunnen staan.

De camping gasten komen uit diverse landen, we hebben Duitsers, Nederlanders, Denen, Zweden en Zwitsers naast ons gehad. Deze diversiteit vind ik zelf altijd leuk. Natuurlijk is het handig voor de kinderen als er Nederlandse kinderen zijn, maar deze afwisseling geeft mij altijd meer een vakantiegevoel.

Samenvattend

Als je naar Oostenrijk gaat met kinderen en je wilt een actieve vakantie hebben en daarnaast lekker kunnen ontspannen op de camping, dan is deze camping ideaal. Kleinschalig, dus de kinderen kunnen lekker vrij rond lopen. Er is een leuke speeltuin en een fijn zwembad en de voorzieningen zijn netjes. De vele activiteiten in de buurt maken het verhaal echt compleet. Het is  geen camping om twee weken te kamperen als je niet van plan bent er op uit te gaan.

Praktische informatie

Als je langere tijd op Schloss Camping Aschach wilt verblijven is reserveren in het hoogseizoen wel handig. Aanbetalen is niet nodig, dus op het laatste moment nog iets aanpassen kan altijd.

Van de camping krijg je een kortingskaart voor uitstapjes in de regio.

Wij betaalden voor deze camping in totaal 290 euro voor 7 dagen met vijf personen:

  • Volwassenen 7,50 euro p.p.p.n,
  • Kinderen 4,50 euro p.p.p.n,
  • Elektra 3 euro per dag,
  • Standplaats 8 euro per dag.

Meer informatie over Schloss Camping Aschach lees je op de website, daar kan je ook altijd de actuele prijzen checken.

Ben jij al eens bij Schloss Camping Aschach geweest? Of is het de tip die je zocht voor je volgende vakantie? Vertel het in een reactie hieronder.

Meer lezen

Op zoek naar een leuke camping? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.