Van der Valk Hotel in Enschede: haal in één weekend alles uit je Museumkaart + WIN

2
261

Enschede is voor veel mensen niet om de hoek. In de stad zelf en de directe omgeving zijn heel veel leuke musea. Daphne bleef daarom een nachtje slapen bij het Van der Valk Hotel in Enschede en haalde in één weekend alles uit haar Museumkaart.

Wil jij ook een weekendje naar Enschede? Scroll dan naar beneden voor de winactie i.s.m. Van der Valk Exclusief.

Van der Valk Hotel in Enschede

Een nachtje in een hotel is voor mijn meiden een groot feest en als ze horen dat het Van der Valk Hotel in Enschede een zwembad heeft kunnen ze niet wachten totdat we vertrekken. Helaas voor de meiden moeten we bijna twee uur rijden, dus ze moeten even geduld hebben.

Familiekamers in het Van der Valk Hotel in Enschede

Wanneer we in het hotel aankomen worden op de kamer uiteraard eerst de bedden verdeeld. De grote meiden willen heel graag samen in het grote bed en zo beland ik met de jongste in de twee 1-persoonsbedden. Die schuiven we tegen elkaar, dan hebben wij ook een groot bed.

De kamer is heerlijk ruim, met een eettafel, twee lekkere stoelen en een badkamer met bad en regendouche. De oudste weet het wel: “Mam, hier blijven we wonen, hoef jij ook niet meer te koken.”

Het grote bed
Het grote bed
Hier slapen de jongste en ik samen
Hier slapen de jongste en ik samen
Een fijne grote familiekamer
Een fijne grote familiekamer
En tv kijken vanuit bed!
En tv kijken vanuit bed!
Onze badkamer met bad
Onze badkamer met bad

Dineren in het restaurant van het hotel

’s Avonds kunnen we kiezen uit de uitgebreide menukaart, er is voor iedereen iets lekkers. Voor de kinderen is er een aparte kaart, met daarop uiteraard de bekende frietjes, maar bijvoorbeeld ook zalm. De oudste is helemaal blij met de keuze voor een mix van bittergarnituur, zo hoeft ze niet te kiezen tussen een frikadel of kroketje. De jongste kiest voor de kibbeling, wat de ober al duidelijk gehoord heeft voordat we gaan bestellen. Helaas praat deze kleuter hier en daar nog wat hard.

De favoriet van de meiden: het zwembad

Na het eten is het dan eindelijk zover, we gaan zwemmen. Er zijn twee kleedhokken in het zwembad met een aantal kluisjes. Hoewel het zwembad niet enorm groot is, vermaken de meiden zich prima. Springen van de kant, lekker drijven, wedstrijdjes. Het water is perfect volgens de dames.

Naast het zwembad staan vier ligbedden, voor wanneer je even bij wilt komen van het zwemmen of wanneer je uit de sauna komt. Er zijn namelijk ook twee sauna’s en een stoombad.

Ontbijten in het Van der Valk Hotel in Enschede

Mijn drie meiden worden rustig wakker terwijl ze in het grote bed naar de tv kijken. Ik geniet van de heerlijke douche. Dan is het tijd voor een lekker ontbijtje. We zijn het snel eens, er is teveel keus, achter mij hoor ik een meisje zeggen: “Het lijkt hier wel de zevende hemel.” Al snel liggen de borden vol met donuts, lekkere eitjes, pannenkoeken en croissants. Nu weten we het zeker, we gaan niet meer naar huis!

Gelukkig gaan we ook nog niet naar huis, we gaan op zoek naar de leukste musea in de buurt van het hotel.

E. kan haast niet kiezen
E. kan haast niet kiezen

Een weekendje Enschede, voor welke musea kies jij?

In de buurt van het hotel zijn verschillende kindvriendelijke musea te vinden:

 • Oyfo (voorheen Techniekmuseum Heim)
 • De Museumfabriek (voorheen Twentse Welle)
 • Rijksmuseum Twente
 • Natura Docet in Denekamp, een half uurtje rijden vanaf het hotel

Wanneer je kinderen van dieren en natuur houden is Natura Docet een goede keuze. Voor hele nieuwsgierige kinderen die van ontdekken en beleven houden raden we Oyfo aan.

Ik ga met mijn meiden naar het Rijksmuseum Twente. Dankzij de speurtocht die we daar doen kom ik met de kinderen in gesprek over kunst en filosoferen we er op los. Natuurlijk gaan we ook naar De Museumfabriek, een aanrader voor kinderen die van knutselen houden. Voor elke leeftijd is er iets te doen. Binnenkort lezen jullie over dit museum meer op KidsErOpUit.

Natura Docet
Natura Docet
Rijksmuseum Twente
Rijksmuseum Twente

Ligging Van der Valk Hotel in Enschede

Winactie! Wil jij ook zo’n leuk weekendje weg in Enschede met kinderen?

Dat kan. We hebben een lezersaanbieding voor je én je maakt kans op een nachtje in zo’n fijne familiekamer. Wil jij ook naar Enschede?

 • Ja, ik wil ook zo’n tof weekend in Enschede hebben en doe mee aan de winactie!
 • Ja, doe mij maar meteen de lezersaanbieding met code kidseropuit2018

Winactie: reageren kan t/m woensdag 10 oktober 2018. Op donderdag 11 oktober 2018 krijgt de winnaar bericht van Van der Valk Exclusief.

Lezersaanbieding: 5 euro korting op een overnachting, gratis consumptie bij aankomst, laagste prijs garantie, kosteloos annuleren en overal wifi.

Meer lezen

Op zoek naar andere leuke uitjes en activiteiten in Overijssel? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Van der Valk Enschede. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

 1. Mijn dochters van bijna 5 en 7 keken verbaasd mee naar de foto s ! Met zo n hotel wil ik wel naar een museum hoor mama! Zou ik ze dan eindelijk zover krijgen ?

  • Hallo Simone,

   Dank je wel voor je reactie. Als je mee wilt doen aan de winactie graag even gebruik maken van het linkje naar de actiepagina ;-). Hier reageren vergroot de winkans niet.

   Groetjes Saskia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.