Veilig auto rijden, best belangrijk met kinderen op de achterbank!

Wij rijden heel wat kilometers met de kinderen op de achterbank. Tot nu toe zonder ongelukken of verwijtbare schade, dat willen we graag zo houden. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik zeker geen ‘zondagsrijder’ ben. Ik moet veiliger en zuiniger kunnen rijden. De ANWB heeft nu een autoverzekering die veilig auto rijden stimuleert, feedback geeft op je rijgedrag én je beloont met korting. Die uitdaging ga ik aan!

Veilig auto rijden voor korting

Ok, veilig auto rijden moet je natuurlijk niet voor korting doen. Dat moet je sowieso willen. Zeker als je kinderen in de auto hebt, dan heb je toch een extra verantwoordelijkheid. Maar het is ook bekend dat gedragsverandering makkelijker gaat als er een financiële prikkel is. Daar speelt de ANWB handig op in met de nieuwe Veilig Rijden Autoverzekering.

Ik ga de uitdaging aan: kan ik veiliger rijden?
Ik ga de uitdaging aan: kan ik veiliger rijden?

Hoe werkt de Veilig Rijden Autoverzekering?

Bij het afsluiten van de Veilig Rijden Autoverzekering krijg je direct 10% veilige rijderskorting. Ik kreeg binnen een paar dagen na het ingaan van de verzekering een dongel thuis gestuurd. Dit is een soort stick die ik inmiddels in de auto heb geplaatst. Dat ging erg makkelijk. Zelfs zonder technische kennis van auto’s krijg je dat voor elkaar.

Na het eerste ritje met de dongel in de auto krijg je een mail om je account te activeren. Dan kan je de Veilig Rijden app downloaden en begint het grote wachten. Na zo’n 10 dagen komt de eerste persoonlijke feedback in de app. Reuze spannend vind ik dat. Ik blijf de komende dagen rijden zoals ik altijd rij en ben erg benieuwd wat voor resultaat dat geeft.

De dongel is gearriveerd, inclusief duidelijke omschrijving.
De dongel is gearriveerd, inclusief duidelijke omschrijving.
Even zoeken, dongel inpluggen en klaar!
Even zoeken, dongel inpluggen en klaar!

Na 2 keer feedback verschijnt de eerste rijscore in de app. De rijscore is een cijfer tussen de 0 en 100. De hoogte hiervan hangt af van je rijstijl en wordt beoordeeld op snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten. Hoe hoger de rijscore, hoe hoger de korting op de premie. In de app is te zien welke maximale korting je dat kwartaal kan ontvangen en hoeveel korting je eventueel verliest. Ik ga natuurlijk voor zoveel mogelijk korting. Van dat geld kunnen we weer leuke dagjes uit gaan plannen.

Misschien vraag je je af wat de ANWB doet met de data die ze via de dongel krijgen. Ten eerste wordt op basis hiervan de persoonlijke feedback gemaakt. Maar je kan via de app ook onveilige situaties aan de ANWB doorgeven. Tot slot analyseren ze de rijgegevens om onveilige situaties te identificeren en daarna in gesprek te gaan met de wegeigenaren. Kijk, daar worden we allemaal beter van.

Nieuwsgierig geworden naar de Veilig Rijden Autoverzekering? Dan kan je er op de website van de ANWB meer over lezen. Ik ga jullie in ieder geval het komende jaar op de hoogte houden van mijn resultaten en vorderingen.

P.S. Wil jij ook veilig auto rijden?

Binnenkort komt er een leuke actie op onze Facebook-pagina. Samen met 5 lezers van KidsErOpUit ga ik een halve dag een cursus volgen over veilig auto rijden. Zowel theorie als praktijk. Lijkt het jou leuk om met mij mee te gaan? Reserveer dan alvast zaterdag 29 oktober 2016 in je agenda en hou onze Facebook-pagina in de gaten.

Zou een autoverzekering die veilig auto rijden stimuleert ook iets voor jou zijn?

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor onderweg? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met ANWB. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.