Wandelen bij Sankt Anton met kinderen, inclusief wijnproeverij in de natuur

0
238
In de zomervakantie is blogger Iris met haar gezin een week in Sankt Anton. Een bekende plek voor veel wintersporters. Maar in deze prachtige omgeving in de Tiroolse Alpen kun je in de zomer mooi wandelen. Als onderdeel van het activiteitenprogramma van FamFun van Sunweb gaan ze wandelen bij Sankt Anton.

Wandelen bij Sankt Anton met kinderen

Normaal doen we nooit mee met georganiseerde wandelingen. Maar de kinderen vinden het leuk om in contact te komen met leeftijdsgenoten en dat gaat toch lastiger als je in een appartement zit dan op een camping. Daarom besluiten we ons op te geven voor een wandeling onder leiding van het Sunwebteam. We gaan wandelen bij Sankt Anton, net buiten het dorp en als afsluiter is er een wijnproeverij in de natuur. Van te voren weten ze ons te vertellen dat er wel kinderen mee zullen komen van rond de zelfde leeftijd. Leuk!

Mobieltje schept een band

Als we uit de auto stappen bij de bushalte waar we afgesproken hebben, zien we inderdaad een paar jongetjes die rond de leeftijd van B. (10) zijn. Tijdens het wachten op de bus, doet B. nog een spelletje op zijn mobiel. Dat schept onmiddellijk een band, want de andere jongens spelen het spelletje ook, en ze kletsen er gelijk honderduit over. Er zijn een paar Vlaamse en Nederlandse families mee, een gezellige groep mensen bij elkaar. Ook de volwassenen raken al snel met elkaar aan de praat. E. (12) heeft inmiddels aansluiting gevonden bij de Vlaamse tienermeiden die mee zijn.

Helaas begint het te stortregenen als we de bus uitstappen. Jelle, diegene die van Sunweb met ons meegaat, vraagt of we het allemaal nog zien zitten in de regen. Maar we zijn niet van suiker, dus hup, regenjassen aan en gaan!

Langs een bergmeer en een snelstromende rivier

We starten bij een mooi stuwmeertje dat een bijzondere kleur lichtgroen is. “Het lijkt net of je er gewoon over kunt lopen, alsof er een kleedje over ligt!”, zegt T. (7) verwonderd. De wandeling gaat over een smal bruggetje en een stuk langs het meer, dat verderop overgaat in een snelstromende rivier. Dan beginnen we een beetje te klimmen, steeds hoger de bergen in.

Opeens is wandelen niet saai meer

Toen we eerder in de vakantie alleen met ons gezin wandelden, was B. een beetje aan het mopperen af en toe. Hij vond het soms een beetje saai en had geen zin meer. Maar nu merken we het voordeel van een groep met kinderen: meneertje loopt bijna de hele wandeling heel hard helemaal vooraan met de andere jongens. Terwijl de volwassenen een stuk daarachter lopen, klimmen en rennen de jongens steeds heuvels en hellingen op. “Zijn jullie nu al moe? Ik nog lang niet!”, roept hij. Dat zullen we onthouden voor als we weer met zijn vijven wandelen…

Uitkijktoren

Inmiddels breekt er af en toe een zwak zonnetje door het wolkendek heen. Het is meteen warm. De regenjassen kunnen gelukkig de rugzak weer in. Dan komen we bij een open plek aan met een uitkijktoren. De jongens klimmen er enthousiast in, maar beginnen dan te gillen: “Het stikt hier van de grote spinnen!”. Heel hard komen ze allemaal weer naar beneden. Helden! De jongste deelnemers in onze groep beginnen een beetje moe te worden, en het begint ook weer te spetteren. We besluiten gezamenlijk dat we vandaag klaar zijn met wandelen bij Sankt Anton en beginnen aan de afdaling richting rivier.

De uitkijktoren is alleen voor waaghalzen... het stikt er van de spinnen!
De uitkijktoren is alleen voor waaghalzen… het stikt er van de spinnen!

Hut verkennen

“Hee, kijk, een hut, daarboven!”, wijst een van de jongens als we teruglopen. Die moet natuurlijk verkend worden. Met zijn allen klimmen ze naar boven via een moeilijke helling. De volwassenen die staan toe te kijken, ontdekken inmiddels dat er gewoon een paadje vanaf de zijkant naar toe loopt. Maar dat klauteren is natuurlijk veel leuker!

“En, was er iets spannends te zien in de hut?”, vragen we als ze weer naar beneden komen. “Er lag alleen een onderbroek, niks aan!”, lachen de jongens. We denken er maar niet te lang over na hoe die daar komt.

Klimmen naar de hut
Klimmen naar de hut

Dammetjes bouwen in de regen

Als we weer helemaal beneden aan de rivier zijn, gaat het druppelen juist over in een enorme hoosbui. Bah, wat een slechte timing! Gelukkig hebben de medewerkers van Sunweb daar rekening mee gehouden. Op de plek waar we de wijnproeverij gaan doen, staat ook een hutje met een afdak en een open voorkant. Zo zitten we lekker droog en hebben we toch een mooi uitzicht over de rivier. Er komt van alles qua lekkers uit de tas van Jelle: sapjes, wijntjes, chips, hapjes en koek.

De jongens trekken zich niets van het weer aan en duiken de regen in om te spelen bij de rivier. Ze maken net zo lang dammetjes tot ze helemaal doorweekt zijn. Dan komen ze even opdrogen in de hut en nemen wat chipjes en drinken. Na een tijdje nemen we allemaal de bus weer terug. “Het was wel heel leuk zo, ik wil wel vaker iets met een groep doen!”, zegt B. als we weer in ons droge appartement zijn.

Ondanks de stromende regen, spelen de jongens toch in de rivier
Ondanks de stromende regen, spelen de jongens toch in de rivier

Zou wandelen bij bij Sankt Anton ook iets voor jouw gezin zijn? En hoe zou je het vinden om die wandeling met een groep te doen?

FamFun van Sunweb

Sunweb ken je misschien van de zonnige vakantiebestemmingen met het vliegtuig. Maar ze hebben ook actieve vakanties in het aanbod waar je met eigen auto heen kan gaan: FamFun heet dit concept. Sunweb organiseert ter plaatse allerlei activiteiten waar je aan deel kan nemen. Niets moet, alles mag. De meeste gezinnen kiezen ervoor om deels met alleen het eigen gezin op pad te gaan en deels deel te nemen aan de activiteiten van Sunweb. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van FamFun? Kijk dan eens op de website van Sunweb en wie weet wandel jij de volgende vakantie wel door de Oostenrijkse bergen!

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in de omgeving van Sankt Anton nog meer te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sunweb. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.