EuroParcs Pressegger See met kinderen: onze ervaring

0
377
Zwemmen in de Presseggersee met kinderen

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor kinderen in Oostenrijk? EuroParcs Pressegger See ligt in het prachtige Karinthië op slechts 600 meter afstand van het Pressegger Meer. Maar dat is nog niet alles! Vanaf het park steek je gemakkelijk de Italiaanse en Sloveense grens over. Breng tijdens de vakantie een bezoek aan deze buurlanden! Ik, Jenny, bracht een bezoekje aan dit bijzondere vakantiepark in juni 2024 met het gezin.

Ook op en rondom het park is van alles te beleven. Trek de wandelschoenen aan en volg een van de kindvriendelijke wandelroutes, neem een duik in het zwembad of beoefen een van de watersporten bij het Pressegger Meer. Lees over onze ervaring waarom EuroParcs Pressegger See met kinderen zo leuk is!

Bekijk hier direct de prijzen van het vakantiepark!

Wat is er te doen op EuroParcs Pressegger See met kinderen?

Zowel jong als oud kunnen hun hart ophalen tijdens de vakantie op EuroParcs Pressegger See. Het park beschikt over alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie met het hele gezin. Om te beginnen is er een heerlijk buitenzwembad. Als de zon schijnt, trek je jouw zwembroek of bikini aan en neem je een duik in het zwembad.

Terwijl de kinderen spetteren en spelen, ontspannen de ouders in de ligweide met het fantastische uitzicht op de Oostenrijkse bergen. Als gast van EuroParcs Pressegger See ontvang je in de zomerperiode de Nassfeld Holiday Card +. Hiermee ontvang je veel voordeel voor allerlei leuke uitjes en je kunt zelfs gratis gebruik maken van de bus en de zomerbergbanen van Nassfeld.

Zwembad bij Europarcs Presseggersee in Oostenrijk

Heb je na het zwemmen nog energie over? Neem dan nog even een kijkje in de speeltuin. Hier kunnen de kleintjes klimmen en klauteren met leeftijdsgenootjes. De sportieve volwassene kan ondertussen fitnessen in de goeduitgeruste gym. Hier houdt je de conditie op peil tijdens de vakantie in Oostenrijk.

Met kinderen naar Europarcs in Oostenrijk

Tijdens het hoogseizoen kunnen jonge kinderen zich vermaken bij de Mini-club. Er is een binnenruimte voor slecht weer. Dat is net een schoolklas maar dan zonder tafels en stoelen, waar alleen maar leuke spelletjes en activiteiten worden gedaan.

Bij EuroParcs Pressegger See kun je o.a. fietsen en supboarden huren. De directe omgeving van het park leent zich goed voor sportieve avonturen in de bergen, zowel in de zomer als in de winter. Bij de sportwinkel op het park huur je gemakkelijk alle spullen voor jouw sportieve avontuur. Wat dacht je van een fietstocht op een e-bike? Ook zijn er diverse andere sportieve activiteiten te boeken.

Heb je aan het einde van de dag trek gekregen? Schuif dan aan in het restaurant Afko van EuroParcs Pressegger See. Probeer vooral een van de lokale specialiteiten! Geef gelijk door welke broodjes je ’s ochtends wil eten, je kunt je broodjes dan de volgende ochtend ophalen!

Dichtbij (paar minuten rijden) is nog een Europarcs vakantiepark. Hier vind je een camping en appartementen. Je mag als gast van Europarcs Pressegersee gebruik maken van de faciliteiten hier, zoals de wellness, het binnenzwembad en de zwemvijver. Wil je met een eigen caravan of tent naar Oostenrijk? Dan kun je dus naar Europarcs Hermagor – Nassfeld.

Slapen op EuroParcs Pressegger See

Vakantie Europarcs in OostenrijkOp EuroParcs Pressegger See slaap je in een van de accommodaties. Op het park vind je vijf verschillende typen verblijven. Van een luxe lodges tot een comfortabel chalet. De accommodaties bieden plek voor 2 tot 6 personen. Kom met z’n tweetjes of met het gezin genieten van een mooie vakantie in Karinthië. Elke accommodatie is modern, heeft gratis wifi, een eigen parkeerplaats, een compleet ingerichte keuken, comfortabele bedden en een luxe badkamer. Je komt niks tekort tijdens de vakantie op EuroParcs Pressegger See!

Ontdek hier alle accommodaties op EuroParcs Pressegger See.

Vakantiehuisje in Karinthië in Oostenrijk. Onze ervaring bij EuroparcsWat is er te doen in de omgeving van EuroParcs Pressegger See?

Door de ligging van EuroParcs Pressegger See zijn de mogelijkheden tijdens de vakantie eindeloos! Het park ligt namelijk in de deelstaat Karinthië dicht bij de Pressegger See. Je gaat het bruggetje over bij het vakantiepark, je loopt nog een kleine 100 meter rechtdoor en dan ben je bij een heerlijk meer met veel speelmogelijkheden.

Zwemmen in de Presseggersee met kinderen
Het ziet er een beetje somber uit, maar het was juist heel warm toen wij er waren!

Dit besloten deel bij het meer met op het water en op het gras veel speelactiviteiten is gratis voor gasten van Europarcs Presseggersee. Alleen als je een ligbedje wil, moet je betalen. Er is een apart gedeelte voor honden, daarvoor betaal je ook een paar euro. Die mogen dus ook mee en kunnen in hun eigen deel zwemmen.

Dit vakantiepark van Europarcs ligt heel dichtbij de grens van Italië en Slovenië. Binnen 20 minuten ben je in Italië! Leuk om tijdens de vakantie ook een kijkje te nemen in een van deze landen, zoals bij Tarvisio, bekend om de grote overdekte markt. Je kunt ook even door het gezellige dorpje wandelen en een ijsje eten.

Vanaf Tarvisio rijd je in een klein half uurtje naar Kranjska Gora. Dit is een heel leuk en gezellig (vakantie)dorp in Slovenië. Je kunt het binnendoor bereiken, dan hoef je geen vignet voor Slovenië te kopen.

Als je bij Kranjska Gora bent, bezoek dan ook het bijzondere spiegelmeer Lake Jasna. Het is hier ook heel leuk met kinderen. Je mag bijvoorbeeld op het beeld met een steenbok zitten voor een foto! Er is een restaurantje, je kunt ijsjes halen en hond en kinderen mogen ook best even pootjebaden. Je kunt hier zelfs een supboard huren voor een rondje rond het meer. Je zult wel door veel toeristen op de foto worden gezet Het meer is namelijk niet zo heel groot en vanaf bijna alle kanten goed bereikbaar. Als je goed oplet zie je kleine en grote vissen zwemmen. Bij het meer vind je ook een riviertje met helder azuurblauw water. Echt heel mooi!

Lake Jasna bij Kranjska Gora bezoeken met kinderen
Lake Jasna bij Kranjska Gora in Slovenië

Ook de bekende plaats Bled in Slovenië is op ongeveer anderhalf uur rijden. Je kunt dit ook helemaal binnendoor doen, zodat je ook nu nog geen vignet hoeft te kopen. Let er wel op, want op het laatst stuurt de navigatie je naar de snelweg, terwijl je ook verder binnendoor kunt.

Lees hier ons verslag Bled bezoeken met kinderen.

Zo kan je zeggen dat je in maar liefst drie landen bent geweest deze zomer! Hoe leuk is dat!

Het hoeft natuurlijk niet, want ook in Oostenrijk is van alles te beleven. De directe omgeving van het vakantiepark is perfect voor leuke en actieve buitenactiviteiten. Ga wandelen, fietsen of beoefen een van de watersporten bij het Pressegger Meer. Oostenrijk staat tenslotte bekend om haar mooie natuur en buitenleven.

Ook mag een bezoek aan een typisch, Oostenrijks bergdorpje niet ontbreken tijdens de vakantie op EuroParcs Pressegger See. Hermagor is heel dichtbij, hier kun je boodschappen doen. Op slechts een half uurtje rijden bereik je Villach. Maar ook de hoofdstad, Klagenfurt, ligt op slechts een uur rijden.

Zijn jullie niet zo van het wandelen of zijn de kinderen te klein? Je kunt dan toch genieten van de bergen. Er zijn prachtige routes om te rijden, zoals de Villacher Hochalpenstrasse. Je moet per auto wel 23 euro tol betalen (2024), maar vrijwel alle routes over een pas zijn alleen tegen betaling toegankelijk. De Villacher Hochalpenstrasse is dichtbij en geeft een fantastisch uitzicht over Villach en hoger ook over diverse bergtoppen.

Villacher Hochalpenstrasse met kinderen

Helemaal bovenaan bij het grootste parkeerterrein troffen we een mooie groene weide waren koeien, paarden en een ezel graasden. De paarden kwamen graag naar de mensen. Als je naar het andere parkeerterrein gaat, ietsjes lager, dan heb je nog steeds een fantastisch uitzicht en hier is een speeltuin en authentiek Oostenrijks restaurantje, inclusief buitenterras.

Ontdek hier meer info over dit vakantiepark en bekijk de prijzen!

Weet je dat je hier ook heen kunt voor een wintersportvakantie?

Meer lezen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.