Landal Duitsland: zo vind je de leukste vakantieparken

Ben je op zoek naar de leukste Landal parken in Duitsland? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze vraag krijgen we regelmatig en dus heeft Saskia ze allemaal voor je op een rij gezet. In dit blog vertellen we je namelijk alles over de vakantieparken van Landal Duitsland én delen we onze tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving van deze parken. Veel leesplezier! 

Dit artikel verscheen voor het eerst in oktober 2018 en werd volledig geupdate in februari 2023. 

De leukste vakantieparken van Landal Duitsland

Wat voor jou en je gezin het leukste Landal park in Duitsland is hangt af van een aantal factoren: de samenstelling van je reisgezelschap, de leeftijd van de kinderen, wat zijn je wensen t.a.v. voorzieningen en hoe ver wil je rijden.

Daarnaast speelt vast je budget ook mee. Tenminste, bij ons wel. De tarieven verschillen erg per periode, dat maakt het lastig om hierover een uitspraak te doen voor ons. Over het algemeen geldt: hoe minder voorzieningen, hoe ouder de huisjes en hoe verder buiten het hoogseizoen, hoe goedkoper je bungalowpark zal zijn. Helemaal onderaan dit artikel vind je ook nog een handige link naar last minute aanbiedingen voor Landal Duitsland. 

Wij vinden het zelf erg belangrijk dat er in de omgeving genoeg te doen is. Daarom hebben we de Landalparken in Duitsland verdeeld per regio. We vertellen per bungalowpark iets over de voorzieningen en delen daarnaast onze tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving.

Logeren bij Bollo op een vakantiepark van Landal Duitsland. Altijd een goed idee.
Logeren bij Bollo op een Landalpark in Duitsland. Altijd een goed idee.

Landal Duitsland parken met zwembad

Voor sommige gezinnen is de aanwezigheid van een zwembad op een bungalowpark essentieel. Speciaal voor hen starten we dit blog met een lijstje van Duitse Landalparken met zwembad:

  • Landal Salztal in de Harz heeft in Bad Sachsa een uitgebreid zwemparadijs mét avonturenbad.
  • Overdekt zwembad bij Landal Warsberg, Landal Wirfttal, Landal Winterberg, Landal Dwergter Sand, Landal Hochwald, Landal Eifeler Tor, Landal Mont Royal en Landal Sonnenberg.
  • Landal Eifeler Tor en Landal Eifeler Tor hebben beiden een openlucht zwembad.
  • Zwemmen in natuurwater kan bij Landal Dwergter Sand, Landal Marissa en Landal Travemünde.

Genoeg mogelijkheden om te zwemmen bij de bungalowparken van Landal Greenparks Duitsland!

Heerlijk zwemmen bij Landal Winterberg een van de parken van Landal Duitsland
Heerlijk zwemmen bij Landal Winterberg.

 

Landalparken in de Eifel

De Eifel ligt iets ten zuidoosten van Nederland. Het gebied grenst aan Zuid-Limburg, België en Luxemburg. Hierdoor zijn de parken van Landal in de Eifel erg geschikt voor een weekendje weg of als je niet te ver wilt rijden voor de vakantie. In het noorden van de Eifel is het Nationaal Park Eifel te vinden. Ook de Vulkaaneifel is een erg mooi deel van deze regio.

Van de Landalparken in Duitsland zijn er twee te vinden in de Eifel: Landal Eifeler Tor en Landal Wirfttal.

 

Landal Eifeler Tor

Landal Eifeler Tor ligt in Heimbach, vlakbij Nationaal Park Eifel. Het bungalowpark ligt op een heuvel en biedt een fantastisch uitzicht op de rivier de Rur. Op het vakantiepark zijn 95 bungalows en 74 appartementen. De accommodaties zijn geschikt voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen.

Landal adviseert om een tochtje te maken met een rondvaartboot op het stuwmeer naast het park. Heimbach en Monschau zijn schilderachtige stadjes in de omgeving. Ook een wandeling met de boswachter door het Nationale Park is leuk.

Klik hier voor meer informatie over Landal Eifeler Tor

Landal Wirfttal

Landal Wirfftal ligt in de Vulkaaneifel. In dit bosrijke natuurpark zijn er volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Ook gaaf: abseilen op het vakantiepark. Er is een recreatieplas met ligweide en waterfietsen. Op het bungalowpark zijn 209 bungalows en 4 woodlodges. De accommodaties zijn geschikt voor 4, 5 of 6 personen. Landal Wirfftal heeft ook een camping waar je terecht kunt met eigen tent, vouwwagen of caravan. De camping ligt aan het riviertje.

Klik hier voor meer informatie over Landal Wirfttal

Onze tips voor uitstapjes vanaf de Landalparken in de Eifel

Meerdere van onze bloggers bezochten met hun gezin de Eifel en omgeving. Dit hebben wij erover geschreven:

Vanaf de Landalparken in de Eifel zijn er mooie wandelingen te maken (foto: Fieke).
Vanaf de Landalparken in de Eifel zijn er mooie wandelingen te maken (foto: Fieke).
Landal Eifel Wirfttal
Het Dinopark in de Eifel valt erg in de smaak bij kinderen (foto: Fieke).

 

Landalparken in de Moezel-regio

De Moezel is bekend als wijngebied. De regio ligt tussen de Hunsrück en de Eifel, rond de rivieren de Moezel, de Saar en de Ruwer. Het meest kenmerkend voor de Moezelregio zijn de wijnranken, de meeste liggen op steile hellingen of met terrassen. Dit zorgt voor een echt buitenland-gevoel. Ook de parken van Landal Duitsland in de Moezel-regio zijn geschikt voor een weekendje weg.

Van de Landal Greenpars in Duitsland zijn er twee te vinden in de Moezel-regio: Landal Mont Royal en Landal Sonnenberg.

Landal Mont Royal

Landal Mont Royal ligt bij het plaatsje Kröv. Het vakantiepark ligt op een heuvel en biedt aan twee kanten een prachtig uitzicht op de Moezel en de wijnranken. Op het park is een midget-golfbaan, leuke speeltuin en een panoramaterras. Natuurlijk kun je er ook wijnproeven. Vlakbij het bungalowpark is een gaaf klimbos te vinden.

Van de 185 bungalows zijn er 74 energieneutraal. Landal Mont Royal heeft bungalows voor 4, 6, 8, 10 en 12 personen. Dit Landalpark in Duitsland heeft bij ons goede herinneringen nagelaten, vooral vanwege het uitzicht vanuit het vakantiehuisje.

Klik hier voor meer informatie over Landal Mont Royal

Landal Sonnenberg

Ook vanaf Landal Sonnenberg kan iedereen genieten van het uitzicht en heerlijke Moezel-wijnen proeven. Net naast het park ligt een klimbos en op het bungalowpark is een wandelingetje naar de hertenkamp leuk. Op Landal Sonnenberg zijn 215 bungalows en 29 appartementen te vinden, deze zijn geschikt voor 2, 4, 6, 8 of 10 personen. Daarnaast zijn er stacaravans en campingplaatsen.

Klik hier voor meer informatie over Landal Sonnenberg

 

Onze tips voor uitstapjes vanaf de Landal parken in de Moezel

Meerdere van onze bloggers bezochten al de Moezel-regio. Dit hebben wij erover geschreven:

Relaxen en genieten van het uitzicht bij Landal Mont Royal, een van de Landal parken in de Moezel.
Relaxen en genieten van het uitzicht bij Landal Mont Royal, een van de Landalparken in de Moezel.
Leuke uitstapjes vanuit de parken van Landal Duitsland in de Moezel
Bernkastel-Kues, een van de mooiste stadjes in Duitsland.

 

Landalparken in de Saar/Hunsrück

De Saar/Hunsrück ligt ten zuiden van de Eifel en ten oosten van Luxemburg en Noord-Frankrijk. Geniet van de bossen, de wijnvelden en het heuvelachtige landschap. De Saar en Hunsrück zijn vanuit Nederland wat verder rijden, daarom raden we het alleen voor de Zuid-Nederlanders aan voor een weekendje. Voor de rest van Nederland adviseren we om minimaal een midweek te gaan.

 

Landal Hochwald

Landal Hochwald ligt in de Hunsrück. Ook dit vakantiepark ligt op een heuvel. Wandel door de bossen naar het stuwmeer. Daar kun je vissen of zonnebaden. Op het terrein is een groot indoorspeelparadijs. Op Landal Hochwald is een restaurant met een prachtig uitzicht. Er zijn 204 bungalows en 10 stacaravans. De accommodaties zijn geschikt voor 4, 6, 8 en 12 personen.

Klik hier voor meer informatie over Landal Hochwald

Landal Warsberg

Landal Warsberg ligt vlakbij de rivier de Saar. In Saarburg is een zomerrodelbaan, een burchtruiïne en een waterval. Vanuit Saarburg kunt je met een stoeltjeslift naar het bungalowpark, voor veel kinderen een fantastische ervaring. Het drielandenpunt Duitsand, Frankrijk en Luxemburg is vlakbij het bungalowpark. Op Landal Wirfftberg staan 145 bungalows, 28 stacaravans, 13 safaritenten en 6 woodlodges.

Klik hier voor meer informatie over Landal Warsberg

 

Onze tips voor uitstapjes vanaf de Landalparken in de Saar/Hunsrück

Wij schreven nog niet over uitstapjes in de Saar en Hunsrück, maar het naastgelegen Luxemburg is vanuit hier ook te bezoeken. Daar is veel leuks te doen:

Op bezoek bij de Romeinen in Trier.
Op bezoek bij de Romeinen in Trier.

 

Overige parken van Landal Duitsland

Naast bovenstaande parken van Landal Duitsland in bekende vakantieregio’s zijn er nog meer Landal vakantieparken in Duitsland. Hieronder gaan we in op de Landal parken in de Harz, aan de Oostzee, in het Sauerland en in Niedersachsen.

Landalpark in Duitsland in de Harz

De Harz ligt in het midden van Duitsland. Vanuit Utrecht is het zo’n 500 kilometer rijden. Dat maakt dit park erg geschikt voor een verblijf van een midweek of een week. Langer kan ook, want in de Harz is genoeg te doen voor gezinnen. Zowel in de zomer als in de winter. Ook in de herfst is het er, dankzij de verkleurende bossen, prachtig.

Landal Salztal Paradies

Landal Salztal Paradies ligt aan de rand van de Südharz. Het bungalowpark heeft 109 appartementen en 5 vakantiehuizen. Deze zijn geschikt voor 2, 4, 6, 8 of 10 personen. Naast het Landalpark ligt een super tof zwembad, gasten van Landal mogen hier gratis en onbeperkt gebruik van maken. Dit vakantiepark is een aanrader voor gezinnen die houden van een actieve vakantie. Je leest hier onze uitgebreide review van blogger Iris D. die hier met haar gezin verbleef. 

Klik hier voor meer informatie over Landal Salztal Paradies

Landal Harz Landal Duitsland
Landal Salzparadies

Tips voor uitstapjes vanaf het Landalpark in de Harz

De Harz leent zich het hele jaar door voor een vakantie of lang weekend weg. Je kunt er wintersporten of genieten van mooie wandelroutes. Over de Harz schreven wij de volgende blogs:

 

Landal Duitsland parken aan de Oostzee

In het noorden van Duitsland heeft Landal een vakantiepark aan de Oostzee: Landal Travemünde op het schiereiland Priwall. De Oostzeekust bestaat uit mooie en schone zandstranden. De zeebodem loopt langzaam af waardoor het erg geschikt is voor gezinnen. Bezoek ook zeker leuke steden zoals Lübeck en het mooie kasteel van Schwerin. Een bezoek aan deze regio vanuit een Landalpark in Duitsland raden we zeker aan.

Landal Travemünde

Op Landal Travemünde staan vakantiewoningen in Deense stijl. Het zijn vrijstaande huizen in een duinlandschap, geschikt voor 4, 6, 8 of 10 personen. De appartementen liggen aan de jachthaven en hebben allemaal uitzicht op zee. Deze bieden ruimte voor 2, 4 of 6 personen.

Klik hier voor meer informatie over Landal Travemünde

Onze tips voor uitstapjes vanaf Landal Travemünde

Saskia bezocht al meerdere keren de omgeving van Travemünde. Dit zijn haar tips voor uitjes in Travemünde en omgeving:

Het strand van Travemünde.
Het strand van Travemünde.
Het kasteel van Schwerin is prima bereikbaar vanaf dit Landalpark in Duitsland.
Het kasteel van Schwerin is prima bereikbaar vanaf dit Landalpark in Duitsland.

Landal parken Sauerland

Het Sauerland is voor veel Nederlanders de dichtstbij gelegen bestemming met echte heuvels. Natuurlijk bekend van de weekendjes wintersport in Winterberg. Toch is er in de zomer ook veel te doen in dit prachtige gebied. Er zijn de volgende parken van Landal in het Sauerland: 

Landal Winterberg

Landal Winterberg ligt direct aan de skipiste. Vanuit de bungalow loop je zo naar de skilift. Ideaal met kinderen! De 200 vakantiewoningen liggen op de helling van een heuvel, hierdoor is er vanuit zo’n beetje elke bungalow een mooi uitzicht. De bungalows zijn geschikt voor 4, 6, 8, 12 of 16 personen. Hierdoor is Landal Winterberg een goede keuze als je met meerdere gezinnen op vakantie wilt.

Dit Landalpark in Duitsland hoort bij onze persoonlijke favorieten.

Klik hier voor meer informatie over Landal Winterberg

Onze tips voor uitstapjes vanaf Landal Winterberg

Wij bezochten Winterberg zowel in de winter als in de zomer. Lees hier onze tips voor uitstapjes vanaf Landal Winterberg:

Skiles in Winterberg, met op de achtergrond het Landal Winterberg
Skiles in Winterberg, met op de achtergrond het Landalpark.
In Winterberg is een toffe speeltuin met mooi uitzicht, een ideaal uitstapje vanuit Landal Winterberg
In Winterberg is een toffe speeltuin met mooi uitzicht (foto: Jolinda).

 

Landalpark in Duitsland in Niedersachsen

Niedersachsen is de Duitse regio die direct ten oosten van Nederland ligt, zo’n beetje ter hoogte van Groningen, Drenthe en Overijssel. Voor iedereen die in het noordoosten van Nederland woont is dit het Landalpark in Duitsland dat het dichtstbij is. De omgeving spreekt door het ontbreken van heuvels misschien niet direct tot de verbeelding, toch weten wij dat er wel heel veel leuks te doen is. Sla dit park dus niet zomaar over bij je zoektocht naar het leukste Landalpark in Duitsland.

Landal Dwergter Sand (Oldenburger Münsterland)

Landal Dwergter Sand ligt in natuur- en recreatiegebied Thülsfelder Talsperre. Met mooi meer wordt er volop gezwommen in het recreatiemeer. Voor de andere dagen is er een overdekt zwembad aanwezig. Op het bungalowpark staan 160 vakantiehuizen, deze zijn geschikt voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen.

Klik hier voor meer informatie over Landal Dwergter Sand