Landal Mont Royal, 16 redenen om naar dit vakantiepark aan de Moezel te gaan

Landal Mont Royal is een vakantiepark aan de Moezel. Maar waarom zou je als gezin hierheen gaan? Zet al je vooroordelen over de Moezelregio opzij en lees de 16 redenen van Saskia om juist wel hierheen te gaan met je kinderen.

Landal Mont Royal, vakantiepark aan de Moezel bij Kröv

De Moezelregio heeft nogal last van vooroordelen. Zo zou het een bestemming zijn die vooral voor senioren leuk is. Nou, dat klopt dus totaal niet. Wij verblijven een weekend bij Landal Mont Royal en krijgen last van keuzestress, zoveel is er in de omgeving te doen met kinderen. Maar dat niet alleen, het bungalowpark zelf valt bij ons allemaal ook erg in de smaak. Niet te groot, mooie ligging en precies genoeg faciliteiten.

Waarom jij ook naar Landal Mont Royal moet? Daar hebben we 16 goede redenen voor. Trek die agenda maar vast om jouw vakantie te boeken!

#1 Landal Mont Royal heeft een prachtig uitzicht over de Moezel

“Ik vind het hier zo mooi” onze kritische tiener geniet elke dag van het uitzicht. En ja, wij zijn het daar helemaal mee eens. Ons huisje (nr 3) kijkt uit over een dal met wijnranken. Zowel vanuit de woonkamer als vanaf ons terras zien we het typische Moezellandschap. Ik boek niet snel een voorkeurshuisje, maar bij Landal Mont Royal is het elke cent waard. “We komen hier toch wel nog een keer?” vraagt Maureen als we weggaan. Ze kan zich met moeite losrukken van het uitzicht. Ik wil ook terug, maar dan zeker een week.

Huisje met uitzicht.
Huisje met uitzicht.
Camiel zit graag te lezen en kijkt ondertussen regelmatig naar het uitzicht.
Camiel zit graag te lezen en kijkt ondertussen regelmatig naar het uitzicht.
Wij kijken over een dal met wijnranken, aan de andere kant van Landal Mont Royal kijken de huisjes uit over de Moezel.
Wij kijken over een dal met wijnranken, aan de andere kant van Landal Mont Royal kijken de huisjes uit over de Moezel.

#2 Bernkastel-Kues is dichtbij

Bernkastel-Kues is een van de bekendste Duitse vakwerkstadjes. Vanaf Landal Mont Royal is het 25 minuten rijden. De route langs de Moezel is al de moeite waard. Vooraf waarschuw ik de kinderen: “Bernkastel-Kues zal druk zijn en er is niets voor kinderen te doen”. We gaan daarom aan het einde van de middag erheen, als de meeste dagjesmensen net weggaan. Bernkastel is niet heel groot, in een half uurtje zijn we er doorheen. Maureen en Camiel kunnen gelukkig de schoonheid van dit stadje waarderen. We eten in Bernkastel onze avondmaaltijd en halen een ijsje.

Bij Bernkastel-Kues ligt Burg Landshut. We rijden erheen en ontdekken daar dat de burcht gratis te bezoeken is. Ook hier worden we getrakteerd op een fantastisch uitzicht. Gerard en Camiel beklimmen de toren, terwijl Maureen en ik mensen kijken op de binnenplaats.

Prachtige gevels in Bernkastel-Kues.
Prachtige gevels in Bernkastel-Kues.