Landal Mont Royal, 16 redenen om naar dit vakantiepark aan de Moezel te gaan

0
289
Landal Mont Royal is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.
Landal Mont Royal is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Landal Mont Royal is een vakantiepark aan de Moezel. Maar waarom zou je als gezin hierheen gaan? Zet al je vooroordelen over de Moezelregio opzij en lees de 16 redenen van Saskia om juist wel hierheen te gaan met je kinderen.

Bekijk hier direct de prijzen van Landal Mont Royal 

Landal Mont Royal, vakantiepark aan de Moezel bij Kröv

De Moezelregio heeft nogal last van vooroordelen. Zo zou het een bestemming zijn die vooral voor senioren leuk is. Nou, dat klopt dus totaal niet. Wij verblijven een weekend bij Landal Mont Royal en krijgen last van keuzestress, zoveel is er in de omgeving te doen met kinderen. Maar dat niet alleen, het bungalowpark zelf valt bij ons allemaal ook erg in de smaak. Niet te groot, mooie ligging en precies genoeg faciliteiten.

Waarom jij ook naar Landal Mont Royal moet? Daar hebben we 16 goede redenen voor. Trek die agenda maar vast om jouw vakantie te boeken!

#1 Landal Mont Royal heeft een prachtig uitzicht over de Moezel

“Ik vind het hier zo mooi” onze kritische tiener geniet elke dag van het uitzicht. En ja, wij zijn het daar helemaal mee eens. Ons huisje (nr 3) kijkt uit over een dal met wijnranken. Zowel vanuit de woonkamer als vanaf ons terras zien we het typische Moezellandschap. Ik boek niet snel een voorkeurshuisje, maar bij Landal Mont Royal is het elke cent waard. “We komen hier toch wel nog een keer?” vraagt dochter M. als we weggaan. Ze kan zich met moeite losrukken van het uitzicht. Ik wil ook terug, maar dan zeker een week.

Huisje met uitzicht.
Huisje met uitzicht.
Camiel zit graag te lezen en kijkt ondertussen regelmatig naar het uitzicht.
C. zit graag te lezen en kijkt ondertussen regelmatig naar het uitzicht.
Wij kijken over een dal met wijnranken, aan de andere kant van Landal Mont Royal kijken de huisjes uit over de Moezel.
Wij kijken over een dal met wijnranken, aan de andere kant van Landal Mont Royal kijken de huisjes uit over de Moezel.

#2 Bernkastel-Kues is dichtbij

Bernkastel-Kues is een van de bekendste Duitse vakwerkstadjes. Vanaf Landal Mont Royal is het 25 minuten rijden. De route langs de Moezel is al de moeite waard. Vooraf waarschuw ik de kinderen: “Bernkastel-Kues zal druk zijn en er is niets voor kinderen te doen”. We gaan daarom aan het einde van de middag erheen, als de meeste dagjesmensen net weggaan. Bernkastel is niet heel groot, in een half uurtje zijn we er doorheen. M. en zoon C. kunnen gelukkig de schoonheid van dit stadje waarderen. We eten in Bernkastel onze avondmaaltijd en halen een ijsje.

Bij Bernkastel-Kues ligt Burg Landshut. We rijden erheen en ontdekken daar dat de burcht gratis te bezoeken is. Ook hier worden we getrakteerd op een fantastisch uitzicht. C. en zijn vader beklimmen de toren, terwijl M. en ik mensen kijken op de binnenplaats.

Prachtige gevels in Bernkastel-Kues.
Prachtige gevels in Bernkastel-Kues.

#3 Leuke activiteiten bij de Bollo-club

Op Landal Mont Royal wordt van alles georganiseerd. Nu zijn M. en C. de fase van kinderdisco en Bollo knuffelen voorbij, zelf een vogelhuisje timmeren willen ze wel. Dat valt nog niet mee, met hulp van de Landal-medewerkers (waarvan een deel Nederlands spreekt) lukt het. Die gaan we thuis een mooi plekje geven.

Elke week is er een nieuw programma, met activiteiten voor jong en oud. Voor tieners (meestal 15+) is het bijvoorbeeld mogelijk om te gaan segway rijden of boogschieten. Voor de ouders worden er meerdere keren per week wijnproeverijen georganiseerd.

#4 Hangbrug Geierlay is een ‘must visit’

Blogger Jolinda ging er eerder al heen: hangbrug Geierlay. Toen nog de langste hangbrug van Duitsland, inmiddels de een na langste hangbrug. Ook vanuit Landal Mont Royal kun je een dagtripje naar de hangbrug maken. Het is 50 minuten rijden vanaf het vakantiepark.

Lees hier het blog over een bezoek aan hangbrug Geierlay met kinderen

 

#5 De nieuwste Landal-huisjes zijn energieneutraal

Wij overnachten in een van de nieuwste Landal-huisjes. Het bijzondere is dat ze energieneutraal zijn. Wij hebben de ambitie om onze jaren ’70 woning ooit energieneutraal te krijgen en vinden het leuk om hier alvast inspiratie op te doen. Zo ontdekken we dat we pas geleden dezelfde zonnepanelen op ons huis hebben gelegd als Landal op deze huisjes. Het zou nog leuker zijn als je als tijdelijke bewoner kunt zien hoeveel energie je huisje opwekt. Thuis hebben we hiervoor een app die dat precies weergeeft. Het zou een toffe gadget zijn om toe te voegen aan de energieneutrale Landal-huisjes.

De energieneutrale vakantiehuisjes hebben zonnepanelen op het dak en een warmtepomp.
De energieneutrale vakantiehuisjes hebben zonnepanelen op het dak en een warmtepomp.

#6 Er is een fantastisch klimbos op 1 kilometer van het park

Adventure Forest is een klimbos vlakbij Landal Mont Royal. Het is een van de redenen dat wij een keer terug willen, we zijn er gewoon niet aan toe gekomen om hierheen te gaan. Het klimbos heeft klimroutes voor groot en klein, ideaal voor gezinnen.

Adventure Forest, het klimpark vlakbij Landal Mont Royal.
Adventure Forest, het klimpark vlakbij Landal Mont Royal.

#7 Landal Mont Royal heeft een zwembad

Geen subtropissch zwemparadijs, maar een zwembad waar onze kinderen zich prima in kunnen vermaken. We gaan na het eten zwemmen en hebben op dat moment het hele bad voor ons alleen. Wil je baantjes trekken? Dan kan dat ’s ochtends als het zwembad alleen daarvoor toegankelijk is.

#8 Een dagje naar Trier? Dat kan prima

Vanuit Landal Mont Royal in Kröv is het 50 minuten rijden naar Trier. Tijdens een eerdere vakantie in Duitsland zijn we 1,5 dag in Trier geweest. Zeker als je kinderen op school bezig zijn met de Romeinen is het erg interessant om alle Romeinse restanten te bekijken. Liever shoppen? Dan kan er natuurlijk ook.

Lees hier onze tips voor een bezoek aan Trier met kinderen

 

#9 Het panoramaterras en de speeltuin

Vanuit ons huisje kijken we uit over een groen dal, de Moezel stroomt aan de andere kant langs het vakantiepark. Precies daar heeft Landal een panoramaterras geplaatst. Terwijl G. en ik er iets drinken, spelen M. en C. in de speeltuin. Deze is niet alleen leuk voor kleine kinderen. Onze 8- en 10-jarige vermaken zich er prima op een soort wip: “Het is net alsof je op de maan loopt op die wip”. Ook de nestschommel valt in de smaak.

De speeltuin, met links de grappige wip en rechts lol op de schommel.
De speeltuin, met links de grappige wip en rechts lol op de schommel.

#10 Reichsburg Cochem en Burg Eltz

In het Moezelgebied zijn heel wat kastelen en burchten te vinden. We moeten keuzes maken en slaan ze deze keer over. Al stoppen we in Cochem wel langs de weg om even te kijken naar Reichsburg Cochem. Een andere burcht die een bezoek waard is, is Burg Eltz.

Bij kastelen vinden regelmatig leuke evenementen plaatsen. Daarom adviseren we altijd vooraf de website van het kasteel te raadplegen. Wie weet heb je geluk en tref je net tijdens jouw vakantie een ridderfestijn aan.

Het kasteel bij Cochem.
Het kasteel bij Cochem.

#11 De midgetgolfbaan is kindvriendelijk

C. is er gek op: midgetgolfen. Ik niet, want ik verlies altijd. Ik kreeg het ooit zelfs voor elkaar om het balletje tegen iemands hoofd te slaan. Maar goed, dat houdt de rest van het gezin niet tegen. We gaan midgetgolfen. De baan blijkt erg geschikt voor kinderen en kneuzige moeders. De hindernissen op de midgetgolfbanen zijn niet te moeilijk, zelfs ik kan het. Halverwege de midgetgolfbaan komen we het huisje van Bollo tegen, een leuke onderbreking voor kinderen. En nu mag jij raden wie er gewonnen heeft. Juist, ik! Een goede reden om nog een keer naar Landal Mont Royal te willen. Voor de rest van het gezin ook, die willen revanche nemen.

De midgetgolfbaan is erg geschikt voor beginners.
De midgetgolfbaan is erg geschikt voor beginners.

#12 Wild- und Freizeitpark Klotten is een bezoek waard

Net voorbij Cochem ligt Wild- und Freizeitpark Klotten. Een mix van speeltuin, pretpark en dierentuin. Vanaf Landal Mont Royal rijden we er in 45 minuten heen. We vermaken ons met (water)glijbanen, de achtbaan en de boerenspeeltuin. Tijdens de wandeling door het wildpark voeren we de hertjes en de beren. Een super leuk park om met kinderen in de basisschoolleeftijd heen te gaan.

Tip: Vergeet bij mooi weer niet om droge kleding mee te nemen.

#13 Wandelen, fietsen en varen

Een weekend Landal Mont Royal is tekort om alles te doen. Een boottochtje op de Moezel zetten we op ons lijstje voor de volgende keer. Misschien huren we dan wel fietsen om een stuk langs de rivier te fietsen. Het is mogelijk om daarna met een boot terug te gaan naar je beginpunt. Ideaal met kinderen.

Vanaf Landal Mont Royal zijn er meerdere wandelmogelijkheden. Hou wel rekening met flinke hoogteverschillen. In het informatieboekje over het vakantiepark dat bij de receptie ligt staan verschillende wandelroutes aangegeven.

Eerst fietsen langs de Moezel en daarna met een boot terug.
Eerst fietsen langs de Moezel en daarna met een boot terug.

#14 Lekkere wijn

De Moezel staat bekend om de wijn. Op Landal Mont Royal is er daarom zelfs een vinotheek en er worden meerdere keren per week wijnproeverijen georganiseerd. Wij nemen een doosje wijn mee naar huis en drinken ook ’s avond een heerlijk glaasje.

Er is lokale wijn te koop en er worden proeverijen georganiseerd.
Er is lokale wijn te koop en er worden proeverijen georganiseerd.

#15 Mooi interieur

Ok, het is een kwestie van smaak. Wij vinden het interieur van de nieuwe Landal-huisjes heel erg mooi. Zouden de meubels zo zelf gekozen kunnen hebben, net als de gele kleur op de muur.

Vanuit de woonkamer is er direct zicht op het mooie landschap.
Vanuit de woonkamer is er direct zicht op het mooie landschap.

#16 En dat alles op maar 4 uur rijden vanuit het midden van Nederland

Zo, en al dat leuks is dus maar 4 uur rijden vanuit het midden van Nederland. In de Moezelregio krijg ik direct een vakantiegevoel. Het is er zo anders dan in Nederland, niet alleen het landschap maar ook de stadjes. Hoewel een weekend eigenlijk tekort is voor dit gebied, is het wel mogelijk. Wij reden vrijdagmiddag direct na schooltijd naar Kröv en waren daar aan het begin van de avond. Helaas moesten de kinderen op maandag naar school, dus zijn we zondag aan het einde van de middag terug naar huis gereden.

Praktische informatie

Landal Mont Royal ligt aan weerszijden van een doorgaande weg. Via een voetgangerstunnel kun je onder de weg door. Op het vakantiepark zijn oudere huisjes en de nieuwe energieneutrale huisjes te vinden. Mocht je voorkeur hebben voor een van beide let daar dan op bij het boeken.

Boek hier jouw vakantie bij Landal Mont Royal

Op het vakantiepark is een kleine winkel te vinden met broodjesservice. Ook is er een restaurant.

Ligging Landal Mont Royal in Kröv:

Andere Landal vakantieparken in de omgeving van de Moezel

Landal heeft meerdere vakantieparken in de omgeving van de Moezel. Kijk ook eens naar:

"<yoastmark

Ben jij al eens naar Landal Mont Royal geweest? We vinden het leuk je ervaringen te lezen in de comm