Genieten in de natuur bij Landal Mooi Zutendaal

Voor een korte, of iets langere vakantie hoef je niet altijd ver te reizen om toch dat ‘buitenland’ gevoel te krijgen. Zo ontdekte blogger Jolinda dat een lang weekend bij Landal Mooi Zutendaal in België ook echt als vakantie voelt. Lees je mee?

Genieten in de natuur bij Landal Mooi Zutendaal

Landal heeft een nieuwe locatie aan haar aanbod toegevoegd, Mooi Zutendaal net over de grens in Belgisch Limburg. Wij mogen daar als een van de eerste gasten een kijkje gaan nemen. Als ik dit aan mij kinderen vertel is vooral de jongste laaiend enthousiast: “We gaan naar Bollo!”

Net over de grens

We vertrekken zodra de oudste kinderen uit school zijn en hopen dat we zonder al te veel files naar Zutendaal in België kunnen rijden. Er is sneeuw voorspeld, dus ik bereid de kinderen alvast voor dat we misschien wel een lange tijd in de auto moeten zitten. Niets is minder waar, in nog geen twee uur bereiken we onze bestemming. De sneeuw valt vooral verderop in België. Wij kunnen sneeuwvrij gaan genieten in de natuur bij Landal Mooi Zutendaal. We halen eerst de sleutel van het huisje bij de receptie en worden vriendelijk ontvangen. Naast praktische informatie wijst de receptioniste ons ook op de vele wandelmogelijkheden. De mannen in ons gezin glunderen bij het zien van de wandelkaarten. Maar nu eerst ons huis opzoeken.

‘Dit is een echt huis!’

We zitten vlakbij de receptie en de kinderen vinden het huis van buiten al erg mooi. “Mam, je zei toch dat we in een vakantiehuisje gingen slapen, nou dit is gewoon een echt huis!” Mijn zoon heeft gelijk, de 6-persoons vrijstaande vakantiewoning is groot. Binnen blijkt er dan ook meer dan genoeg ruimte te zijn. Door de houten balken, het huis heeft een soort blokhut-uitstraling, is het toch ook lekker knus binnen. De kinderen stormen ondertussen de trap op. De bedden zijn al snel verdeeld en de badkamer oogst bewondering. “Mam, we kunnen met z’n drieen tegelijk plassen!” Dat is nog eens fijn, een vakantiehuis met 3 wc’s. Het had er van mij ook 1 mogen zijn, maar het vertrek gaat zo wel een stuk sneller. Je kent dat wel, iedereen moet nog even plassen zodra je roept “schoenen aan, we gaan!”.

Van binnen is ons huisje net zo mooi als van buiten.
Van binnen is ons huisje net zo mooi als van buiten.
Hier kunnen we lekker eten of een spelletje doen.
Hier kunnen we lekker eten of een spelletje doen.
De bedden zijn heerlijk zacht, maar toch stevig genoeg.
De bedden zijn heerlijk zacht, maar toch stevig genoeg.
Een fijn bad!
Een fijn bad!

Comfort

De tassen zijn snel uitgepakt en ik zet een lekkere bak koffie. Bij Landal kun je comfort pakketen boeken bij je huisje, zo liggen er voor ons doosjes met thee en koffie op tafel, rituals badsetjes erbij en hoef ik de bedden niet meer op te maken. Fijn!

Welkom bij Landal.
Welkom bij Landal.

Uit eten of afhalen

Onze magen beginnen inmiddels te knorren, dus we gaan op zoek naar een snackbar. Die is buiten de schoolvakanties gesloten, maar je kunt wel snacks afhalen in het restaurant. Maar ach, nu we er toch zijn, gaan we maar lekker uit eten. De kinderen vermaken zich in de kleine speelhoek en met de kleurpotloden. Ik lees dat het restaurant binnenkort een weekje dicht gaat voor een verbouwing. Een flinke opfrisbeurt om het nog gezelliger te maken. Het eten is wat ons betreft al perfect. Prima porties en leuke kindergerechten. Vriendelijke bediening en alle tijd om lekker te tafelen.

Grand Cafe Narvik is te vinden in het hart van het park.
Grand Cafe Narvik is te vinden in het hart van het park.
Niets te veel gezegd. het eten is prima.
Niets te veel gezegd. het eten is prima.

Prima bedden

In het donker wandelen we terug naar ons tijdelijke thuis. Nog even tv kijken, de belangrijkste Nederlandse zenders zijn gewoon te krijgen. Tot grote teleurstelling van jongste dochter is er geen Nickelodeon, maar dat vind ik helemaal niet erg. Lekker rustig! Nog een verhaaltje voor de jongste en allemaal lekker slapen. ’s Nachts word ik een keer wakker van oudste dochter die door onze slaapkamer banjert. Op weg naar de wc. Dat zou misschien praktischer geweest zijn met een toegangsdeur op de gang. Hoewel het wel weer fijn is om meteen vanuit bed zo het bad in te kunnen stappen.

Zwemmen en spelen maar!

We worden allemaal uitgerust wakker. Manlief gaat verse broodjes halen, samen met de kinderen dek ik de tafel. Een goed begin van de dag. We bespreken wat we gaan doen. “Zwemmen!” Roept ons drietal in koor. Natuurlijk gaan we ook zwemmen, maar de zon schijnt en Nationaal Park de Hoge Kempen, dat naast Landal Mooi Zutendaal ligt, lonkt! We maken een mooie wandeling waar ik in een apart blog nog meer over zal vertellen. Met rode wangen zoeken we ’s middags het zwembad op. Een goed zwembad, lekkere temperatuur, maar zonder glijbanen en andere toeters en bellen. Wij vermaken ons met elkaar.

Na het zwemmen moet er natuurlijk ook nog gespeeld worden in de binnenspeeltuin. Als ouders zit je daar een beetje te hangen op tuinstoelen, ik denk dat Landal er nog niet aan is toegekomen leuke zitjes te maken. Ik vind het zelf altijd fijn om een kopje koffie te drinken terwijl mijn kroost zich uitleeft. Later begrijp ik van een recreatiemedewerker dat Landal grote plannen heeft voor het zwembad en de binnenspeeltuin. Ook moeten er multifunctionele sportvelden komen. Maar dat kan niet allemaal in 1 keer, daar wordt wel twee jaar voor uitgetrokken. Van 150 vakantiewoningen nu, wil Landal naar 400 woningen op Mooi Zutendaal.

Mijn kinderen vinden de binnenspeeltuin overigens geweldig zoals het nu is. We krijgen ze in ieder geval maar moeilijk mee. Alleen als ik beloof ook even mee te springen, krijgen we er beweging in.

Ook buiten is er genoeg te beleven.
Ook buiten is er genoeg te beleven.
Naast de vakantiehuizen zijn er ook knusse chalets te huur.
Naast de vakantiehuizen zijn er ook knusse chalets te huur.
De speeltuinen zijn ruim opgezet.
De speeltuinen zijn ruim opgezet.

Knus in onze ‘blokhut’

We gaan tot grote spijt van mijn kinderen niet weer uit eten, maar koken zelf. Dat gaat prima, de ruime keuken is van alle gemakken voorzien. De magnetron blijkt later op de avond ook nog prima dienst te doen als popcornmaker en we genieten van een gezellige avond in ons fijne huis. Nog 1 nachtje goed slapen en dan gaan we alweer naar huis.

Niet voordat we nog meer van De Hoge Kempen bekijken, een natuurwandeling met de Landal-medewerker maken, dansen met Bollo en natuurlijk uitgebreid spetteren in het zwembad en spelen in de binnenspeeltuin. Eind van de dag moeten we toch echt de deur van ons fijne huis definitief dicht doen. Morgen weer naar school. “Ik weet al wat ik ga vertellen in de kring, over knuffelen met Bollo!”

Landal wil nog meer van deze mooie woningen bouwen.
Landal wil nog meer van deze mooie woningen bouwen.
Heel veel wandelmogelijkheden naast het park.
Heel veel wandelmogelijkheden naast het park.
Dansen met Bollo.
Dansen met Bollo.
Genieten!
Genieten!

Praktisch

Landal Mooi Zutendaal ligt net over de grens in Belgisch Limburg. Op 12 kilometer afstand van Maastricht heb je de mogelijkheid om een leuk uitstapje naar de stad te maken. Je kunt ook kiezen voor winkelen in Maas-Mechelen. Maar wat het bungalowpark zo bijzonder maakt is de locatie aan de rand van Nationaal Park De Hoge Kempen. Met volop mogelijkheden om te wandelen of fietsen. Ook leuk is een uitstapje naar C-Mine in Genk, waar collega-blogger Eva van Omnitraveler een blog over schreef.

Landal Mooi Zutendaal beschikt over chalets, houten bungalows en luxe wellness villa’s ontworpen en ingericht door Jan des Bouvrie. Ook zijn er leuke Plopsabungalows te boeken. Er zijn al vakantiewoningen vanaf 129 euro voor een weekend. Kijk op de website voor meer informatie en prijzen, hier kan je ook direct boeken.

Meer lezen

Heb je ook zin gekregen om er een lang weekend op uit te gaan met je kinderen? Klik & kijk voor inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Landal GreenParks. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.