Wild- und Freizeitpark Willingen: een leuk uitje in Sauerland

“Wild- und Freizeitpark Willingen”, een van de antwoorden op de vraag van blogger Jolinda op Facebook voor tips in de omgeving van Winterberg. De lezers van KidsErOpUit kwamen met allerlei leuke activiteiten. Een daarvan was de tip voor een uitje in de omgeving: dierenpark Willingen. Of het de moeite waard was? Lees snel verder.

Wild- und Freizeitpark Willingen vlakbij Winterberg

Zeg je wildpark tegen mijn kinderen, dan zeggen ze al snel enthousiast: “Ja!”. We hebben al veel leuke uitjes ondernomen, meestal net over de grens in Duitsland, bijvoorbeeld naar Nordhorn. Of ietsje verder weg. Van kleine dierentuinen tot nog kleinere wildparken, wij houden ervan. Dus toen ik hardop de tip van een KidsErOpUit-volger op Facebook las om een bezoek te brengen aan Wild- und Freizeitpark Willingen, zaten mijn kinderen al in de auto.

De grote poster bij de ingang van Wildpark Willingen ziet er goed uit.
De grote poster bij de ingang van Wildpark Willingen ziet er goed uit.

Het is een half uurtje rijden vanaf Winterberg, waar we een actieve herfstvakantie beleven. Een prachtige rit door kleine plaatsen met charmante vakwerkhuizen en door de herfstige heuvels. Geen straf om een half uur in de auto te zitten, vinden wij. ‘Zijn we er bijna?” De achterbank wil actie.

We rijden een laatste heuvel op en parkeren bij Wild- und Freizeitpark Willingen. “Yes ze hebben hier een zee-arend!” De favoriete vogel van mijn zoon pronkt op een spandoek bij de ingang. We kopen entreekaartjes en twee pakjes voer. Voor de aapjes, wasbeertjes en de bruine beer nemen we doppinda’s mee, voor de andere dieren een soort brokjes.

We veranderen in dieren.
En in een heks!

Roofvogelshow in Wild- und Freizeitpark Willingen

Na een bezoekje aan het kleine toiletgebouw, gaan we de roofvogels bekijken. Een aantal keren per dag is er een show, de eerste start over een klein half uur. “Dat heb ik al zo vaak gezien.” Klopt, we hebben al vaker een roofvogelshow gezien, dus wij besluiten om daar niet op te wachten.

Wel gaan we eerst een rondje langs de verblijven van de roofvogels maken. Sommigen zitten buiten, waar je ze goed van dichtbij kunt bekijken en fotograferen. Van zee-arend tot kleine valk, er zijn veel verschillende soorten.

De favoriete vogel van mijn zoon.
De favoriete vogel van mijn zoon.
Je kunt de roofvogels van heel dichtbij bekijken in Wildpark Willingen.
Je kunt de roofvogels van heel dichtbij bekijken in Wildpark Willingen.
Twee keer per dag is er een roofvogelshow.
Twee keer per dag is er een roofvogelshow.

Attracties die je zelf mag bedienen in Wild- und Freizeitpark Willingen

We lopen langs een speeltuin waar ook een aantal kleine attracties staan opgesteld. Het ziet er allemaal een beetje ouderwets uit, maar de meeste apparaten werken nog prima. En je mag ze zelf bedienen. Dus gaat mijn drietal zo vaak als ze maar willen