Winterberg zonder sneeuw? Ontdek 7 verrassend leuke activiteiten voor het hele gezin

Dat Winterberg populair is als wintersportbestemming bij veel Nederlanders is geen geheim. Blogger Saskia ontdekte vorig jaar hoe leuk het daar kan zijn in de winter. Is Winterberg zonder sneeuw net zo leuk? Blogger Jolinda had er een geweldig actieve herfstvakantie.

Is Winterberg zonder sneeuw ook leuk?

“Winterberg, daar ga je toch heen om te skiën?” Mijn oudste dochter reageert verbaasd op mijn plannen om in de herfstvakantie naar Winterberg te gaan. Dat deze charmante plaats in het Sauerland veel meer te bieden heeft dan alleen wintersport, gaan wij ontdekken.

Lees nu 7 x waarom Winterberg zonder sneeuw ook leuk is!

Is Winterberg zonder sneeuw de moeite waard? Wij gaan het ontdekken!
Is Winterberg zonder sneeuw de moeite waard? Wij gaan het ontdekken!

1. Actief zijn op Erlebnisberg Kappe in Winterberg

Wij houden van actieve uitjes op vakantie. Als je in Winterberg zonder sneeuw bent dan is er ook genoeg actiefs te doen. Met de Sauerland Card plus kunnen wij kiezen uit heel veel activiteiten. Deze kaart krijgen wij bij het inchecken van onze accommodatie. Er is zomer- en een winterkaart en er is ook nog verschil tussen een blauwe en een groene variant, de blauwe biedt het grootste voordeel en veel gratis entree.

Bij de Erlebnisberg is genoeg te beleven, ook zonder sneeuw.
Bij de Erlebnisberg is genoeg te beleven, ook zonder sneeuw.

Met het boekje dat we bij de kaart krijgen binnen handbereik, strijken wij neer op een terras in hartje Winterberg. We bespreken wat we de komende dagen kunnen gaan doen en bladeren door het boekje. Als eerste lezen we over Erblebnisberg Kappe. “Kijk daar rijdt een treintje!” We zien de Kappe express. Een speciale trein die vanuit het centrum van Winterberg naar Erlebnisberg Kappe vertrekt, in de periode van maart tot november. Helaas voor ons rijdt dit treintje de volgende dag niet door een technische storing. Wij pakken de auto om toch van alles bij de Erlebnisberg te ondernemen.

Meer over onze ervaringen lees je in een apart blog.

Klimmen kan ook in Winterberg.
Klimmen kan ook in Winterberg.
Minigolfen, altijd een hit bij mijn kinderen.
Minigolfen, altijd een hit bij mijn kinderen.

2. Prachtige natuur en bossen in het Sauerland

Winterberg ligt in Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, tussen de heuvels van het Hochsauerland. Wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wij genieten tijdens de heenweg naar ons vakantieadres al van de mooie groene heuvels en de geel/bruine bossen. “We gaan ook nog wandelen deze vakantie hoor jongens!” Het is perfect wandelweer, zonnig en droog, maar niet te warm.

Meer over onze wandelavonturen vertel ik in een apart blog.

De heuvels en bossen van het Sauerland.
De heuvels en bossen van het Sauerland.
Waar ligt ons appartement?
Waar ligt ons appartement?

3. Shoppen en een terrasje pakken

Winterberg is een echte toeristenplaats. Zoek je rust en ruimte, dan kom je beter aan je trekken net iets buiten Winterberg. Wij vinden het erg leuk om een paar dagen in zo’n levendige plaats te vertoeven. “Kijk mam, allemaal winkels!” Mijn oudste dochter heeft