Camping De Bekhofschans, kleine kindvriendelijke camping in Friesland

0
243

Karijn verbleef in de zomer van 2016 op camping de Bekhofschans. Een kleine kindvriendelijke camping in Friesland. Waar kinderen avonturen beleven zonder animatieteam, trampolines en kinderdisco. Hoe dan wel? Lees mee over haar ervaringen op dit fijne plekje in het groen.

Kleine kindvriendelijke camping in Friesland

Onze zoon van bijna 1 ligt in bed voor zijn middagslaapje. Ik heb me met een tijdschriftje in een zelfgemaakte houten stoel genesteld in de tuin van ons huisje op camping de Bekhofschans.

Onze oudste dochter van bijna 6 maakt aan de rand van de camping met campingvriendinnetjes een blote-voetenpad van takjes, steentjes en enorme hoeveelheden modder. De jongste dochter van drie vermaakt zich bij de waterpomp van het speeltuin. Een heg en een oude pruimenboom scheiden ons terrein van het speeltuintje. Ik hoor haar rondscharrelen en een beetje kletsen met leeftijdsgenootjes. Af en toe komt ze even de tuin in. Mij voorzien van ‘kapoetsjino’ met extra veel zand. En checkt ze of ik er nog wel ben.

Ik duik weer in mijn tijdschrift. Joehoe, even onbezorgd rust. Daar geniet ik extra veel van!

Ons huisje op camping de Bekhofschans
Ons huisje op camping de Bekhofschans

Camping de Bekhofschans

Wat maakt deze camping zo’n relaxte plek is? Ik denk de mix van de volgende ingrediënten:

1. Groene camping

Zo groen als de Bekhofschans heb ik niet eerder meegemaakt. De camping bevindt zich op het platteland van Zuid-Oost Friesland. Tussen de weilanden en dicht bij het Drents-Friese Woud ligt het kampeerterrein dat geheel omgeven is door bomen en heggen. Niet alleen de campinggrenzen zijn groen, ook alle ruime kampeerplekken, huisjes en trekkershutten zijn afgescheiden door heggetjes. Zo heb je op de camping toch behoorlijke privacy. Heel fijn dat de buren niet het eten van je bord kijken als je ’s ochtends met je gezin de ontbijtboterham wegwerkt. Overigens zijn de plekken niet helemaal van elkaar gescheiden. Elkaar groeten kan wel en als je wil ook een praatje maken. In het hart van de camping is een kleine bossage. Ook dat zorgt voor privacy én intimiteit.

De trekkershut in het groen
De trekkershut in het groen

2. Camping zonder poespas, toch veel vermaak voor kinderen

Een speeltuin, bestaande uit een glijtoestel, een klimtoren, een paar schommels, een waterpomp en een enorme zandbak. Verder is er een klimboom en een overdekte plaats waar enkele picknickbanken staan. En that’s it. Onze kinderen hebben er meer dan genoeg aan.

Alle kleintjes begeven zich in de zandbak. Met het water uit de waterpomp worden grachten gemaakt, taartjes gebakken, en zandkastelen gemaakt. Er staat een heuse graafmachine in de zandbak. De grotere kinderen doen waterpistoolgevechten, verstoppertje of maken zelf blote-voetenpaden.

Twee zusjes bedenken op een middag dat er een ‘Camping’s got talent’ show moet komen. Daar hebben wel meer kinderen zin in. Er worden uitnodigingen gemaakt. Een intekenlijst opgehangen bij het sanitairgebouw, een ochtend geprikt. Ouders helpen een handje bij de organisatie, de campingeigenaren helpen door het ‘podium’ wat aan te kleden en hebben aan het eind van de show voor alle kinderen wat lekkers. Volgens mij is dit de Bekhofschans in optima forma: kinderen organiseren zelf een show en de campingeigenaren faciliteren dan graag. Het zorgt voor een heel gezellige sfeer en leuke ochtend. Onze oudste dochter wil wel meedoen, maar heeft niet geoefend. Als ze wordt aangekondigd, bedenkt ze ter plekke dat ze wel een balletvoorstelling kan geven. Zonder muziek……Een vader met gitaar improviseert ter plekke een muzikale omlijsting. Hoe fijn is dat!

Ruimte voor optredens of om te knutselen als het weer wat minder is
Ruimte voor optredens of om te knutselen als het weer wat minder is

3. De camping ademt sfeer

Op de Bekhofschans vind je geen doorsnee sanitairhok, maar een houten gebouw, met een familiebadkamer. Voor het gebouw staat een tafeltje met een vaasje met wat bloemetjes. Simpel, maar zo’n detail geeft een knus en romantisch gevoel. Ook is er een leeskeet met informatie over de omgeving. Je kan er ook in je eigen boek lezen of een ijsje kopen.

Wij verblijven in een huisje op de camping en ook dat is sfeervol. Het huis is zelfgebouwd en dat zie je terug. Hier en daar is het niet afgewerkt, maar dat stoort niet. Het ruwe past bij de sfeer van het huis en de camping.

Een fijne tuin bij ons huisje

Overige faciliteiten op camping de Bekhofschans

De camping bestaat uit 23 kampeerplekken, twee trekkershutten, een compleet ingerichte safaritent en twee huisjes. Parkeren mag op de centrale parkeerplaats bij binnenkomst op het kampeerterrein. De camping heeft geen zwembad, maar wel een speelterrein. Bij voldoende animo wordt er soms iets op de camping georganiseerd. Zoals broodjes bakken bij een kampvuur. En als kinderen zelf initiatief nemen tot een activiteit worden zij vast harte gesteund door de campingeigenaren.

In het sanitairgebouw is een familiebadkamer met babybadje. Ook vind je er een wasmachine en een droger. Met het wisselende weer in Nederland toch wel erg handig.

Op de camping zijn fietsen te huur, ook een bakfiets. Enkele keren per week kan je pizza’s bestellen en afhalen.

De huisjes zijn erg ruim en voorzien van spelletjes, muziek en boeken. Het sanitair is basic, evenals de keuken. Aan een babybedje en kinderstoel is gedacht.

Het sanitair is in stijl
Het sanitair is in stijl
De leeskeet op camping de Bekhoschans
De leeskeet op camping de Bekhofschans
Op de Bekhofschans vind je één luxe safaritent
Rond de vuurkorf op een zelfgemaakte stoel

Omgeving van de Bekhofschans

Camping de Bekhofschans ligt bij in Boijl, vlakbij Appelscha. Op fietsafstand zijn er supermarkten en een klein winkelcentrum.

De camping ligt ook vlakbij natuurgebied het Drents-Friese Woud. Een prachtig natuurgebied met veel bos en heide. Hier kun je heerlijk fietsen. Vanuit het bezoekerscentrum in Appelscha zijn wandel- en fietspaden uitgezet en kun je een blote voetenpad lopen.

Diverse kindvriendelijke musea zijn in de buurt zoals het Gevangenismuseum en het Veenmuseum.
Mochten je kinderen toch een keer zin hebben in wat meer toeters en bellen, dan is er pretpark het Drouwenerzand. Ook vind je in de buurt een aantal grote speeltuinen met grotere speeltoestellen.

Kortom, zoek je een rustige, groene camping waar kinderen zich met elkaar en met de natuur kunnen vermaken, dan is de Bekhofschans absoluut een aanrader.

Praktische informatie

Kamperen kost 29 euro per dag voor een plaats met elektra, een gezin met twee kinderen en een parkeerplaats. De huur van de appartementen varieert van 275 euro tot 675 euro per week. De trekkershutten kosten 45 euro per nacht. De safaritent kost in het hoogseizoen 525 euro voor een week, in het laagseizoen 350 euro (prijspeil 2016). Meer informatie is te vinden op de website van camping de Bekhofschans.

Het adres van camping de Bekhofschans is: Boekelterweg 15, 8392 TT Boijl.

Zou camping de Bekhofschans iets voor jouw gezin zijn?

Tip: hier zijn ook handige tips te vinden voor kindvriendelijke campings in Friesland.

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

In Zuid-Oost Friesland is veel te beleven. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.