Camping Domaine de la Bergerie in Zuid-Frankrijk: gezinsvriendelijk en luxe kamperen.

0
308

Heb je ook wel eens eerst je vakantiebestemming bepaald en daarna pas gekeken of je er wel een accommodatie van je gading kunt treffen? Karijn boekte goedkope vliegtickets naar Nice zonder alvast een huisje te zoeken. Ze kwam tot de ontdekking dat aan de Cote d’Azur kleinschalige accommodaties, waar ze een grote voorkeur voor heeft, schaars zijn. Daarom ging ze toch voor een mobile home op een grootschalige camping. En daar ontdekte ze in de meivakantie alleen maar de voordelen van! Lees meer over de heerlijk groene, luxe én gezinsvriendelijke camping Domaine de la Bergerie vlakbij de Cote d’Azur.

Boek nu gelijk een accommodatie op de camping in Frankrijk

Ontdek hier de leukste reisaanbieders waar je deze camping kan boeken:

Late aankomst bij camping Domaine de la Bergerie

Zaterdagavond 23 uur. Met drie slapende kinderen op de achterbank van onze huurauto komen we aan op het terrein van Camping de la Bergerie. We hebben wat vertraging opgelopen op het vliegveld en zijn daardoor later op onze bestemming dan gepland. Gelukkig is dat geen probleem. We melden ons bij de bewaker van het terrein. Hij gaat ons met de auto voor naar de mobile home waar we deze week zullen verblijven. Het is stikdonker, dus het is wel zo prettig dat hij ons begeleidt. We rijden een heuvel op en nemen een grindpad. Bij het mobil home krijgen we een korte uitleg en wordt even gecheckt of er warm water is en de elektriciteit het doet. “Voulez vous manger,”vraagt hij ook nog. Wat een service! We slaan het aanbod af, iedereen is moe. We zetten onze bagage in het huisje en gaan slapen. Morgen zien we verder.

De volgende ochtend word ik wakker van druk gekwebbel. “Kijk kijk, het wc-papier hier is roze,” hoor ik de middelste tegen de oudste zeggen. Zij bekijkt ondertussen alle kastjes in ons huisje. En dat zijn er nogal wat, zo blijkt. Als de meisjes de ligbedden in de tuin ontdekken, kan wat hen betreft, het verblijf al niet meer stuk.

Domaine de la Bergerie_ iets kleiner maar ook zo'n mooi huisje
Iets kleiner maar ook zo’n mooi huisje

Mobile home op gezinsvriendelijke camping Domaine de la Bergerie

En ik ben het daarmee eens. We blijken in een, voor mobile home-begrippen, grote, moderne en luxe huisje te verblijven. De mobile home bestaat uit een woonkamer met een keuken die van alle gemakken is voorzien. Het heeft een vaatwasser, een ruime koelkast en vriezertje, combi-magnetron. Bij de keuken staat de tafel, die relatief klein is voor een zespersoons stacaravan. Waarschijnlijk gaan de Fransen er van uit dat je nauwelijks binnen eet, want op de veranda staat wel een heerlijk grote eettafel.  Het huisje heeft drie kleine, maar praktisch ingerichte slaapkamers en beschikt over maar liefst twee badkamers! De kinderen hebben hun eigen badkamer met wastafel en douche. Een apart toilet. En grenzend aan de ouderslaapkamer bevindt zich de tweede badkamer met wastafel, douche en toilet. Ook de badkamers zijn klein, maar schoon en functioneel. Alles zit er in en er zijn voldoende haakjes en plankjes om je spullen op te bergen.

Buiten wacht een verrassing. Vanaf de grote houten veranda kijken we heerlijk weg over de heuvel waar tegen de camping is aangebouwd. Overal waar ik kijk is het groen. Ik zie een paar andere huisjes, maar mijn vrees om ingesloten te zijn tussen tig andere stacaravans blijkt volkomen ongegrond. Elk huisje is met zoveel pijnbomen en ander groen  omgeven dat je veel  ruimte en privacy hebt. Achter de veranda hebben we ook een tuin met grindpad. Drie ligbedden, een buitendouche en een barbecue. Wij wentelen ons in luxe deze vakantie!

Camping Domaine de la Bergerie_de keuken van de mobil home
de keuken
Camping Domaine de la Bergerie_De eettafel in de mobil home
De eettafel met uitzicht
Camping Domaine de la Bergerie_de zithoek
Dit zithoek
Camping Domaine de la Bergerie_kleine maar praktische ingerichte slaapkamers
kleine maar praktische ingerichte slaapkamers
Domaine de la Bergerie_ niet één maar twee badkamers
Niet één maar twee badkamers
Domaine de la Bergerie_ de veranda van de mobil home
Op de veranda kun je heerlijk zitten
Camping Domaine de la Bergerie_Veranda en tuin met ligbedjes
En op de ligbedden!

Faciliteiten op camping Domaine de la Bergerie

Als we ons aangekleed hebben, is het tijd voor een echte vakantieroutine: broodjes halen bij de bakker. Domaine de la Bergerie heeft zijn eigen bakker op het terrein. We lopen ons straatje uit en komen op de verharde hoofdweg van de camping. Naar links en we komen uit op het centrale punt van de camping. Aan een pleintje liggen de bakker/ café, het supermarktje en een tentje waar je kan lunchen. Een paar Fransen zitten op een bankje op het pleintje te kletsen en een stel drinkt koffie en leest de krant. Direct een vakantiegevoel . Bij de bakker is heerlijk brood te verkrijgen en het supermarktje blijkt ook van alle gemakken voorzien. De laatste is overigens wel wat prijzig.

We moeten ons nog even melden bij de receptie. Als ik in mijn beste Frans vraag aan de mevrouw aan de balie vraag of ze ook Engels spreekt volgt een “Maar Nederlands is misschien nog prettiger?”. Ha, dat is nog mooier, de dame spreekt ook vloeiend Nederlands! Er volgt een uitgebreide uitleg over de camping en we krijgen allemaal een bandje om onze pols. Dat is even wennen. De oudste mort. Het zit niet lekker en ze wil hem aftrekken. Maar na onze waarschuwing dat ze dan het zwembad niet in mag, houdt ze op. En we hebben haar er niet meer over gehoord.

De service aan de receptie en ook op andere plekken is trouwens heel erg prettig. Op onze vertrekdag willen we de sleutel inleveren. Als de baliemedewerkster begrijpt dat we een late vlucht hebben, checkt ze even het systeem. “Er komt niemand na jullie in de mobil home. Dus als jullie willen mogen jullie tot drie uur hier blijven,” biedt ze aan. En dat nemen we dankbaar aan!

Zwembad, waterpark en hammam

We zijn eind mei op camping Domaine de la Bergerie en dan is het al lekker warm. We doen de eerste dag rustig aan en verblijven grotendeels op de camping. ’s Middags is het tijd voor een duik in het zwembad. Of nou ja zwembad…….ik moet zeggen: waterpark. Onze oudste dochter jubelt: “Ik wil eerst op die glijbaan, ohnee, op die….ohh ik kan gewoon niet kiezen!” En dat snap ik, want dit is echt heel mooi en heel veel. Wat zien we: een peuterbad, een draaikolk met badjes, een groot buitenzwembad. Een peuterglijbaan, een lange glijbaan en twee soorten glijbanen die steil naar beneden gaan. Aan de rand van dit alles kunnen we neervleien op de ligbedden die grotendeels onder parasols staan. Maar dat is uiteraard niet de bedoeling van onze kinderen. Er moet gezwommen worden. Eénmaal een teentje in het water, blijkt het toch best fris te zijn. Wel lekker, maar niet te lang.

We ontdekken ook een binnenzwembad op een heel mooi plekje. Het zwembad en de daarbij behorende sauna en bubbelbad zijn onderdeel van de hammam. De ruimte lijkt op een eeuwenoud badhuis met mozaiëktegeltjes en oosterse schilderingen. In het binnenzwembad wordt flink geplonst en gespetterd. Vanuit het zwembad kunnen we ook een blik werpen op de gym schuin boven het zwembad.

Als we even het bubbelbad ingaan, komt er direct een badmeester op ons af en begint in het Frans iets uit te leggen. Het komt er op neer dat kinderen niet in het bubbelbad mogen vanwege hun eigen veiligheid. Hmm, we verstaan het wel, maar begrijpen doen we het niet helemaal. Dat blijkt vaker het geval deze vakantie. Maar daarover in een ander blog meer.

Camping Domaine de la Bergerie_ Uitzicht op het waterpark
Wat een waterpark!
Camping Domaine de la Bergerie_ lekker luieren op de ligbedjes
Genoeg vrije ligbedden in het voorseizoen

Speeltuin en kinderclub van camping Domaine de la Bergerie

Niet alleen het zwembad kan op instemming rekenen van onze kinderen, ook de speelplaats. Op de camping zijn diverse kleinere speeltuinen,  naast het zwembad en het restaurant is een hele grote. Aan alle leeftijdsfasen is gedacht. Onze jongste zoon vermaakt zich in het speelhuisje en op de wip. De andere twee zitten boven en op het klimtoestel met glijbaan. Tieners kunnen op het panna/basketbalveld terecht en er is ook een waterspeelplek met allerlei fonteintjes voor uren speelpret. Tennisliefhebbers slaan een balletje op één van de tennisbanen.

Als we bij de kinderclub een kijkje nemen, gaan de oogjes van onze dochters echt glimmen. Elke ochtend en middag zijn activiteiten gepland, ook nu in het voorseizoen. Tot onze grote verrassing spreekt één van de begeleidsters Nederlands. Heel fijn dat er geen taalbarriere is. Onze dochters doen twee keer mee: één keer met boogschieten en één keer met paardrijden. Wij ouders mogen helaas niet mee. De jongste vindt het best wel spannend om zonder ons te gaan. Maar de nieuwsgierigheid naar het paardrijden wint het van de spanning. Omdat de groep kinderen best wel groot is ten opzichte van het aantal paarden, wordt afgesproken dat onze kinderen halverwege de tocht naar onze stacaravan worden gebracht. En ja hoor, na twee uur komt er een stoet kinderen langs met voorop onze dochters, trots op de paarden zittend!

Ook voor volwassenen worden allerlei activiteiten en muziekavonden georganiseerd. Wij slaan deze over, maar voor vertier hoef je de camping niet af. Tegelijkertijd heb je van de activiteiten ook geen overlast.

Camping Domaine de la Bergerie_de speeltuin
De speeltuin
Camping Domaine de la Bergerie_Basketballveld voor oudere kinderen
Basketbal en voetbalveld voor oudere kinderen
Camping Domaine de la Bergerie_ Toffe waterspeelplek
Toffe waterspeelplek
Gezinsvriendelijke Camping Domaine de la Bergerie_ uitzicht vanaf de camping
Domaine de la Bergerie uitzicht vanaf de camping

Omgeving van Camping Domaine de la Bergerie

Camping Domaine de la Bergerie ligt vlakbij Roquebrune-sur-Argens. Een mooi oud plaatsje met een leuk winkelstraatje en veel restaurantjes en cafés. Ook de badplaatsen Saint-Tropez, Cannes en Nice liggen op rij-afstand. Wij maakten een boottochtje naar Saint-Tropez en beleefden daar een interessante ochtend. Vooral Nice vonden wij erg leuk met kinderen. Daarover meer in een ander blog. De camping ligt op 15 km van zee. In allerlei mooie kustplaatsjes, zoals St. Rapahël, zijn strandjes te vinden. De meeste strandjes zijn overigens wel kiezelstrandjes.

Kanoliefhebbers kunnen op de Argens hun hart ophalen. En overal waar we komen zien we mensen op de racefiets. Gorges du Verdon schijnt een fantastisch natuurgebied te zijn. Wij vonden het net wat ver rijden met onze jongste zoon, maar is zeker een aanrader!

Camping Domaine de la Bergerie Slenteren door het oude Nice
Slenteren door het oude Nice

Praktisch

Camping Domaine de la Bergerie beschikt over 200 kampeerplaatsen en maar liefst 500 cottages. De actuele tarieven voor het kamperen en de mobile homes vind je op de site. Ik vond de camping op de website van Provence-campings, de pagina met 180 campings in deze regio van Frankrijk.

De camping ligt in de Var in Zuid-Frankrijk op 1300 km van Utrecht. Wij vlogen naar Nice. Vanaf daar is het nog 65 km naar de camping.

Heb je ook zo’n zin om naar Zuid-Frankrijk te gaan? En lijkt camping Domaine de la Bergerie je iets voor jouw gezin?

Ontdek hier de leukste reisaanbieders waar je deze camping kan boeken:

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer ideeën voor Frankrijk? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Provence-Campings. Zoals je van ons gewend bent delen we alt