Camping le Paradou in de Auvergne, kindvriendelijk kamperen in de natuur

Op de terugweg van Zuid-Frankrijk naar huis stoppen Maartje en Stephan een paar dagen bij camping Le Paradou in Midden-Frankrijk. Deze camping, gelegen aan de rand van de Auvergne, ligt op 700 meter hoogte. Bossen, heuvels, meren, strandjes, het is er allemaal. Bij camping Le Paradou in Frankrijk kun je kamperen midden in de natuur met kinderen: een feestje!

Vriendelijke ontvangst bij camping Le Paradou in Frankrijk 

Met de jongens en een droge tent (hoera) achterin, rijden we vanuit de Drome naar Camping le Paradou in Saint-Priest-la-Prugne. De omgeving is prachtig. Veel bossen en heuvels, mooie uitzichten. We hebben enkel wat pech met het weer. Na veel zomerse dagen is het weer in dit gedeelte van Frankrijk omgeslagen: koud en nat. Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door Eva en Geertjan, de Nederlandse eigenaren van de camping. “We hebben de camping vijf jaar. In die periode hebben we flink wat werk verzet”, vertelt Eva tijdens een rondleiding over de camping. “We hebben bijvoorbeeld een nieuw buitenzwembad en een nieuw binnenzwembad gebouwd”.

Wat ons direct opvalt, is dat de plekken erg vrij zijn. Geen heggen, nummers en strakke grenzen. Er zijn nog plekken vrij rond het speelveld en wat hoger, de heuvel op en rond het meer. Die laatste plekken hebben fantastische uitzichten over het meer en de berg. Ook hebben ze wat meer privacy. Wij kiezen voor een plek met uitzicht op het speelveld en wat reuring om ons heen.

Wil je direct meer van camping Le Paradou zien? Kijk dan het filmpje dat ik heb gemaakt:

Fantastische uitzichten onderweg naar camping Le Paradou.
Fantastische uitzichten onderweg naar camping Le Paradou.
We komen aan op camping Le Paradou aan de rand van de Auvergne. Wat opvalt: de natuur.
We komen aan op camping Le Paradou aan de rand van de Auvergne. Wat opvalt: de natuur en ‘vrije’ plekken.
De receptie en het restaurant van camping Le Paradou. Daar kun je 's avonds terecht voor een hapje eten.
De receptie en het restaurant van camping Le Paradou. Daar kun je ‘s avonds terecht voor een hapje eten.
Uitzicht vanaf onze tent. Wij kiezen voor een plek bij de speeltuin in de buurt. Handig met de jongens.
Uitzicht vanaf onze tent. Wij kiezen voor een plek bij de speeltuin in de buurt. Handig met de jongens.
De grote baas voor de tent. De plekken zijn ruim en vrij opgezet. Standaard haagjes vind je bij camping Le Paradou niet!
De jongens spelen en Stephan zit lekker voor de tent. De plekken zijn ruim en vrij opgezet. Standaard haagjes vind je bij camping Le Paradou niet! Als referentie: onze tent is 8 x 5 meter.