Cas de Ranger, ambassadeur van de Veluwe bij Julianatoren

Het pretparkseizoen is weer begonnen en ook Julianatoren in Apeldoorn heeft wat nieuws. Vanaf mei 2018 kunnen de jonge bezoekers van het pretpark alles leren over de Veluwse flora en fauna met de Cas de Ranger show en de Cas de Ranger Experience. Blogger Kirsten en haar zoon M. waren razend benieuwd en bezochten de première.

Fan van Julianatoren

Pretpark de Julianatoren in Apeldoorn gaat al veel generaties mee en heeft een bijzonder plekje in ons hart. Mijn vader heeft er in zijn jeugd gewerkt, mijn broers en ik hebben er gewerkt, Erwin en ik leerden elkaar daar zelfs kennen. M. wil er al tijden heen, want we rijden er regelmatig langs. Dus drie keer raden wie super enthousiast was toen ik hem vertelde dat we naar Cas de Ranger bij de Julianatoren zouden gaan!

Al eerder ging een blogger van KidsErOpUit naar de Julianatoren. Haar ervaringen lees je in dit blog.

Weer of geen weer, altijd Julianatoren weer

Het weer valt vies tegen op de dag van de première. Toch laten rangers M., oma Gerda en mama de show en experience niet aan zich voorbij gaan. MatM.eo staat al de hele ochtend te stuiteren van enthousiasme, al verandert hij in een klein verlegen jochie op het moment dat we het park in lopen. Dat is ook best spannend! We hebben wel dikke pech, want precies als het park open gaat, begint het te regenen. Dus doen we eerst een rondje in het reuzenrad en gaan dan op zoek naar Cas de Ranger.

"<yoastmark

Iemand is echt heel erg bij om bij de Julianatoren te zijn
Iemand is echt heel erg bij om bij Julianatoren te zijn
Voor we Cas de Ranger bezoeken, maken we eerst een rondje in het reuzenrad
Voor we Cas de Ranger bezoeken, maken we eerst een rondje in het reuzenrad

Cas de Ranger is binnen

De kinderen nemen plaats op de helaas natte boomstronkstoelen, M. en zijn natte broek houden het gauw voor gezien. Hij besluit op een van de achterste stronken te gaan staan. Samen met een iets grotere jongen naast hem. Alle minstens zo benieuwde ouders stellen hun camera’s vast af om niets te hoeven missen van de show. Onder luid gejoel van de blije kinderen en na een korte aankondiging van Meneer Kaasgaaf is het dan eindelijk zover: daar is Cas de Ranger!

Matteo neemt plaats op de boomstronkstoelen
M. neemt plaats op de boomstronkstoelen
Meneer Kaasschaaf heet alle kinderen welkom bij de eerste show van Cas de Ranger
Meneer Kaasschaaf heet alle kinderen welkom bij de eerste show van Cas de Ranger
Het feest kan beginnen, Cas de Ranger is binnen!
Het feest kan beginnen, Cas de Ranger is binnen!

De Cas de Ranger Show

Tijdens de Cas de Ranger show neemt natuurliefhebber Cas de rangers in de dop mee op avontuur op de Veluwe. Twee nietsvermoedende stoere en sterke vaders uit het publiek worden uitgedaagd het tegen elkaar op te nemen in een wedstrijdje touw hangen. Verlegen M. begint langzaam te ontdooien en steekt zelfs twee vingers op als Cas op zoek is naar een vrijwilliger. Helaas wordt hij niet uitgekozen en gaan twee andere kinderen met elkaar de strijd aan in een voel-challenge en een mini obstakeltocht. De show sluit af met, hoe kan het ook anders, een ranger-dans. M. zei ’s ochtends al dat hij niet wilde dansen, dus die doet lekker niet mee.

Je moet goed voelen om te weten wat er ligt
Je moet goed voelen om te weten wat er ligt

Cas de Ranger Experience

Als Cas klaar is met zijn show, vertrekken we naar de Cas de Ranger Experience. Een tocht door het picknickbos van Julianatoren waarin we alles leren over de dieren en planten die er op de Veluwe te vinden zijn. Op tien bordjes langs de route staat een vraag en de mogelijke antwoorden staan op een rangerkaart. In de tekst op het bordje kun je het antwoord terugvinden. Zo wordt ons bijvoorbeeld gevraagd hoe ver een uil zijn nek kan draaien.

Iedereen is klaar voor de Cas de Ranger Experience
Iedereen is klaar voor de Cas de Ranger Experience
Tien van deze borden leiden je door de experience heen
Tien van deze borden leiden je door de experience heen
Matteo vindt dit huis wel heel interessant
M. vindt dit huis wel heel interessant

Dikke duim van Cas

Zodra je alle vragen beantwoord hebt en het antwoord ingevuld hebt op een zuil, ontvangt de kleine ranger een berichtje in de mail. Een glimlach van oor tot oor wanneer M. Cas de Ranger in een filmpje hoort zeggen dat hij het goed gedaan heeft. Te lief! Ook krijgt hij een digitaal ranger-certificaat. M. is zo trots als een pauw.

Ambassadeur van de Veluwe

De Cas de Ranger Experience is een samenwerking van Julianatoren en het Nationale Park de Hoge Veluwe. En Cas is een ware ambassadeur van de Veluwe. De hele tocht, met bijzondere boomsculpturen op de route, laat zien hoe divers en hoe bijzonder het Gelderse natuurgebied is. En de vragen zijn niet alleen leerzaam voor de kinderen, ook de ouders doen nog wat kennis op in het bos van het pretpark.

Leer alles over een buizerd tijdens de tocht door het picknickbos
Leer alles over een buizerd tijdens de tocht door het picknickbos

Lezen is een must

Hoewel M. de show heel vermakelijk vindt, is hij eigenlijk iets te jong voor de experience. Hij kan zelf niet lezen en kan zijn aandacht er onvoldoende bij houden als wij de teksten voorlezen. Tegen de tijd dat we de vraag stellen, is hij het antwoord al lang en breed weer vergeten. Dus wil je de Cas de Ranger Experience bezoeken, doe dat dan met kinderen die zelf kunnen lezen. Dan is het net iets leuker. Al vindt M. de nep-dieren op de route wel heel cool.

Samen met oma de vragen lezen, het is best moeilijk
Samen met oma de vragen lezen, het is best moeilijk
Deze schattige wilde zwijnen kunnen natuurlijk niet missen op de Veluwe
Deze schattige wilde zwijnen kunnen natuurlijk niet missen op de Veluwe

Verder zou ik zeggen: Freek Vonk, move over. Er is een nieuwe ranger in town! Wil je meer weten over Julianatoren? Check de website van het pretpark.

Ben jij wel eens bij de Julianatoren geweest? Wat vind jij het leukst om te doen?

Meer lezen

Op zoek naar meer toffe pretparken om met de kleine kids naartoe te gaan? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Julianatoren. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.