Château de Waldeck, een ruïne met spannende klimplekken in de Vogezen

In de buurt van Camping du Muhlenbach zijn verschillende ruïnes te vinden. Château de Waldeck is makkelijk te bereiken met de auto en vervolgens een klein half uurtje lopen door het bos. Ook met jongere kinderen is de wandeling ernaar toe goed te doen. Daphne ging met haar dochters naar deze ruïne.

Château de Waldeck in de Vogezen

Na een kort ritje vanaf de camping komen we, via verschillende kronkelweggetjes, volgens de navigatie aan bij Château de Waldeck. Dit staat echter niet aangegeven, dus ik twijfel of we goed zijn. We gaan maar eens kijken. We lopen richtig het bos en al snel komen we bij een bord waarop staat aangegeven dat we goed zijn! Gelukkig, we hebben het gevonden. Tenminste, het begin van het bospad. Je kan twee kanten op, links lijkt het wandelpad. Jeli heeft echter andere plannen: “Mam, hier kunnen we echt klimmen, zullen we zo gaan?”. Dus gaan we rechts omhoog, ik ben benieuwd waar we precies uit gaan komen.

We zijn er!
We zijn er!
We nemen een avontuurlijk pad
We nemen een avontuurlijk pad

Misschien een iets te avontuurlijke route?

Na een aardig stukje vrij steil omhoog komen we aan de achterkant van de ruïne uit, het pad waarover we lopen wordt smaller. We kunnen de ruïne zien liggen en komen op een stuk waar we naar boven kunnen klimmen. Hoewel Namé het even spannend vindt, besluiten we om hier omhoog te gaan. Ik kan niet goed zien of we helemaal om de ruïne heen kunnen en weer terug heeft niemand zin in. We klimmen omhoog, onder het hek door en zijn dan op Château de Waldeck.

In eerste instantie lijkt Château de Waldeck niet erg groot, daar vergissen we ons in als we verder lopen. Overal zijn trapjes en plekken waar je omhoog kunt klimmen. Sommige stukken zijn best spannend! Gelukkig houden de meiden erg van klimmen en zijn ze niet snel bang.

Elin vindt het klimmen erg leuk
Elin vindt het klimmen erg leuk
Gluren door kleine gaten
Gluren door kleine gaten
Château de Waldeck
Château de Waldeck
Soms zijn het best spannende klimplekken
Soms zijn het best spannende klimplekken
Jeli kijkt haar ogen uit
Jeli kijkt haar ogen uit
Wat is daar te zien?
Wat is daar te zien?

Fantaseren over hoe het vroeger was

De meiden fantaseren samen wie er vroeger leefden, wie waar sliep en hoe het vroeger eruit zag. Spannend worden de verhalen als we het laatste stukje omhoog klimmen via een heel steil, smal trappetje. Bovenaan vinden we de plek waar de slechte mensen opgesloten werden, dat weet Namé zeke