De Happy Camper, vrolijk kinderboek over kamperen

In het kinderboek De Happy Camper vertelt Manfred de Yeti waarom kamperen heel leuk is. Het is een boek vol wetenswaardigheden, tips en komische anekdotes. De zoon van blogger Suzanne las De Happy Camper maar al te graag.  

Eerste indruk van het kinderboek De Happy Camper

Beste kampeerliefhebber!
Ik ben Manfred. Ik ben een yeti en ik houd ongelofelijk veel van kamperen. Het liefst ben ik altijd aan het kamperen.
Thuis is waar mijn tent is.
Er is niets fijner dan ’s ochtends vroeg bij het huilen van de eerste baby op te staan, de natte tent open te gooien en met je blote voeten in een naaktslak te stappen. Toch?

Dit is de omschrijving op de achterkant van het kinderboek “De Happy Camper”. Deze tekst, maar ook de vormgeving van het boek vraagt erom gelezen te worden. Het handzame vierkante formaat, vol met humor, teksten met cartoontekeningen zijn uitnodigend. En hoewel de doelgroep van het boek kinderen van circa 8 t/m 12 jaar is, kan ook ik een glimlach niet onderdrukken als ik het boek door blader.

Handzaam formaat met bladwijzer.

Manfred de Yeti vertelt over zijn kampeeravonturen

De Happy Camper is een hilarisch boek voor iedereen die gaat kamperen. Het boek is geschreven vanuit de yeti Manfred, die de lezers meeneemt op zijn kampeeravonturen. Van tips over inpakken, kamperen en informatie over kampeerbestemmingen, tot spelletjes op de camping bij slecht weer en een interview met een campingeigenaar.

Zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen

Het kinderboek De Happy Camper telt 128 pagina’s. Dat is een flinke uitdaging voor mijn zoon die niet graag leest. Maar zodra hij het boek heeft open geslagen en de eerste bladzijden heeft gelezen, gaat hij snel door.

Hij heeft altijd wat moeite met het opstarten in een boek in het begin van het verhaal. Maar dit boek is geen verhaal. Het boek bestaat uit allerlei anekdotes, tips en wetenswaardigheden en veel leuke grappige plaatjes. Hierdoor kun je lezen wat je aanspreekt en eventueel minder aansprekende onderwerpen overslaan.

Lekker lezen in De Happy Camper.

Lachen, gieren, brullen

Vanaf het begin van het boek zit mijn zoon te genieten. Regelmatig hoor ik gegniffel achter het boek vandaan komen. Als hij bij de reisinformatie over Spanje aan komt lacht hij het uit. “Oh dit is echt grappig”, vertelt hij enthousiast. “Luister” en hij begint voor te lezen. “In Spanje hebben ze een gekke feestdag met tomaten en dan gaan ze een tomatengevecht houden op straat.” Even verderop in het boek lacht hij zich krom om de manier waarop Manfred uitlegt hoe je een tent opzet. “Hahaha, Manfred is echt té grappig!” schatert hij het uit.

Lachen bij het boek De Happy Camper.
Lachen bij De Happy Camper.
Kampeergrapjes in het boek De Happy Camper
Leuke kampeergrapjes!

Handige kampeertips en weetjes

Behalve dat het boek De Happy Camper erg grappig is, haalt hij er ook handige tips en wetenswaardigheden uit. “Mam, wist jij dat als ik mijn kleding oprol dat er dan meer in mijn tas past als dan dat ik het opvouw?” Even later: “Wist jij dat er in Barcelona een kerk staat van de Sagrada familie waarmee ze al in 1886 begonnen zijn en die nog steeds niet af is? Die wil ik wel eens zien.” 

Leuke toegankelijke wetenswaardigheden.

Het kinderboek De Happy Camper: onze conclusie

Als ik op een middag thuis kom en mijn zoon in het boek aantref in plaats van achter de tablet of telefoon, weet ik genoeg. Dit boek valt zeer in de smaak. De Happy Camper is een laagdrempelig en toegankelijk boek vol humor en leuke illustraties, geschikt voor kinderen vanaf 8/9 jaar.

Het boek is te koop voor € 17,50 bij Bol.com. Wat mij betreft absoluut de moeite waard.

Hoera voor de Happy Camper!

Meer lezen

Ben je op zoek naar meer reisboeken voor gezinnen? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Kluitman. Zoals je van ons gewend bent, delen we altijd eerlijk onze mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.