Review: Familie Vakantiedagboek + WIN!!!

Schriftjes vol schreef Saskia tijdens haar vakanties. Plaatjes uit folders knippen en erbij plakken, net zo lang totdat het schriftje niet meer fatsoenlijk dicht bleef liggen. Nu beide kinderen kunnen schrijven is het tijd voor iets nieuws: een Familie Vakantiedagboek.

Familie Vakantiedagboek van Elma van Vliet

Voldoet het ouderwetse blanco schriftje dan niet meer? vraag je je misschien af. Natuurlijk kan dat ook, maar ik heb nu eenmaal een crush op mooie boekjes. Fijn vormgegeven en zacht en stevig papier. Een boekje dat steviger is dan mijn oude schriftjes en dus langer heel blijft. Zo’n boek is het Familie Vakantiedagboek van Elma van Vliet. Oh ja, Elma van Vliet ken je waarschijnlijk wel van de serie ‘Mam, vertel eens’.

Familie Vakantiedagboek van Elma van Vliet.
Familie Vakantiedagboek van Elma van Vliet.

Het Familie Vakantiedagboek is al te gebruiken voordat de vakantie begint. Samen een lijstje maken van wat er zeker mee moet, een checklist voor vertrek maken en leuke adressen en tips verzamelen. Dat laatste doe je natuurlijk bij ons, kijk maar eens op onze kaart van Europa of Nederland. Zo krijg je vanzelf een lijstje met dingen die je zeker wil zien en doen. Per kind is er daarnaast een persoonlijke pagina in te vullen met hun naam, leeftijd, foto en een klein beetje ruimte om te vertellen wat ze het leukste aan vakantie vinden en naar welke landen ze toe willen. Achterin het Familie Vakantiedagboek is ruimte om adressen op te schrijven of extra notities te maken.

Leuk om elk kind in te laten vullen.
Leuk om elk kind in te laten vullen.
Achterin zit een mapje voor losse herinneringen.
Achterin zit een mapje voor losse herinneringen.

Familie Vakantiedagboek in gebruik

Begin juli ging ik alleen met de kinderen naar Noord-Duitsland en Denemarken. Gerard moest nog werken. Een mooi moment om het Familie Vakantiedagboek uit te proberen zodat M. en C. na deze reis hun avonturen direct met hun vader kunnen delen.

Al snel ontstaat er een taakverdeling. De ene dag schrijft M., de andere dag schrijft C. Al gaat hij snel over in dicteren en mag ik het voor hem opschrijven. Het gaat hem anders niet snel genoeg. Voor elke dag is er een spread beschikbaar in het Familie Vakantiedagboek.

Maureen schrijft liggend in bed haar verhaaltje.
M. schrijft liggend in bed haar verhaaltje.

Op de linkerpagina vullen we de plaats in waar we zijn, aangevuld met de datum en de dag. Daaronder is ruimte om te schrijven. Ook kunnen we omcirkelen wat voor weer het die dag is. Dat valt niet altijd mee, want we hebben mega afwisselende dagen met het ene moment een stralende zon en een uur later kan de regen met bakken uit de hemel komen. De schrijfruimte is niet heel groot, het is precies genoeg voor een ‘en toen gingen we dit doen en daarna dat en toen en toen’ in een kinderhandschrift. Ik weet niet of het aan mijn kinderen ligt, maar hun reisverslagen zijn erg feitelijk.

Precies genoeg ruimte voor een kort reisverslag.
Precies genoeg ruimte voor een kort reisverslag.

De rechterpagina biedt ruimte om iets op te plakken of een tekening te maken. Ook kan je de dag een cijfer geven. Wij hebben de instant-camera mee en elke dag mogen beide kinderen 1 foto maken, die plakken we daarna in het Familie Vakantiedagboek. Erg leuk vind ik de tekeningetjes die de kinderen zelf bedenken. Een cijfer aan de dag geven valt niet mee. “Ik vind het museum een 10 en het eten een 4, wat voor een cijfer moet ik dan geven?” vraagt M. Tja, iets er tussenin? Ze besluit beide cijfers maar te omcirkelen. Iets meer ruimte in het boekje voor ’tops’ en ‘flops’ van de dag was leuk geweest.

Een van de spreads, ziet er gezellig uit.
Een van de spreads, ziet er gezellig uit.
En nog een dag in het Familie Vakantiedagboek.
En nog een dag in het Familie Vakantiedagboek.

Wat ik wel een praktisch minpunt vind is dat je het reisverslag schrijft op de achterkant van de bladzijde waar je de dag daarvoor van alles hebt opgeplakt. Dat helpt niet om netjes te schrijven. Voor het schrijfgemak zou het logischer zijn om links te plakken en rechts te schrijven.

Om het Familie Vakantiedagboek zit een elastiek. Hierdoor blijven de pagina’s goed bij elkaar, ook als het boekje dikker wordt. Door de opzet is het heel makkelijk om het boek voor meerdere vakanties te gebruiken. Het wordt zo echt een bewaarboek vol met dierbare herinneringen.

Bij Bol.com koop je het Familie Vakantiedagboek voor 17,99 euro

Familie Vakantiedagboek winnen!

Wil jij ook samen met je kinderen een vakantiedagboek bijhouden? Dan heb je geluk, want wij mogen er eentje weggeven. Meedoen is makkelijk, je hoeft maar twee dingen te doen:

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Op de computer kan dat via het formuliertje rechts in het scherm, op je mobiel scroll je even naar beneden. Al ingeschreven? Dan hoef je dat natuurlijk niet nog een keer te doen.

en

  • Laat op Facebook onder het bericht over het Familie Vakantiedagboek weten dat je wilt winnen en vertel over welke vakantie je als eerste in het boek gaat schrijven.

Reageren kan t/m zaterdag 5 augustus 2017. Alle voorwaarden over meedoen aan winacties op KidsErOpUit zijn hier te vinden. De winnaar maken we bekend in het Facebookbericht over het Familie Vakantiedagboek.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige reisproducten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Familie Vakantiedagboek. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.