Tip! Het Bier & Appelsap Wandelboek

Wandelingen waarbij kinderen én hun (groot)ouders plezier hebben. Dat is de insteek van het Bier & Appelsap Wandelboek, met dertig tips voor rondjes in Midden-Nederland. Centraal staat de combinatie wandelen met horeca. Mieke bekijkt of dit wandelboek een aanrader is voor onze Kidseropuit-lezers.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Zijn de tips in het Bier & Appelsap Wandelboek kindvriendelijk?

Het wandelboek bevat dertig locaties in het groen, waar kinderen goed kunnen wandelen en spelen maar waar ook gelegenheid is voor eten en drinken. De wandelingen zijn in Utrecht e.o., Gooi- en Vechtstreek en Utrechtse Heuvelrug.

Zelf woon ik in de Gelderse Vallei, tegen de Utrechtse Heuvelrug aan. Ik ken het gebied dat het Bier & Appelsap Wandelboek bedient daarom goed. Samen met onze kinderen hebben wij veel locaties die in het boek staan bezocht. Met deze kennis kan ik zeggen dat de tips zeker kindvriendelijk zijn. Dat de wandelingen ook nog oudervriendelijk zijn qua horeca, is een pluspunt.

In het Bier&Appelsap Wandelboek staan meer dan dertig locaties in de regio's Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en het Gooi waar je met je kinderen een frisse neus haalt in de natuur en kunt bijtanken bij een horecagelegenheid.
In het Bier & Appelsap Wandelboek staan meer dan dertig locaties in de regio’s Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en het Gooi waar je met je kinderen een frisse neus haalt in de natuur en kunt bijtanken bij een horecagelegenheid.
Eens kijken wat we vandaag gaan doen...
Eens kijken wat we vandaag gaan doen…

Kleinschalig en weg van de massa

Kleinschalig en weg van de massa zijn kenmerken die veel voorkomen in de blogs op KidsErOpUit. Onze lezers zullen dit ook merken in het Bier & Appelsap Wandelboek. Over een behoorlijk aantal tips in het wandelboek, staan blogs op KidsErOpUit. Vind je de onderwerpen op KidsErOpUit tof, dan kun je je zeker vinden in de tips van Bier & Appelsap.

Originele tips en zelf getest

De makers van het wandelboek, Lisanne Davids en Karianne Vermaas, hebben alle locaties zelf bezocht. Dit levert een betrouwbaar beeld op. Ook de keuzes vind ik origineel. Dit boek is daardoor zeker ook interessant voor mensen die niet in Midden-Nederland wonen. Na een klein onderzoekje onder vrienden en familieleden die in deze regio wonen, bleek dat gemiddeld negen locaties onbekend bij hen zijn.

De tips in het Bier&Appelsap Wandelboek zijn heel origineel. Ze brengen je zeker op goede ideeën voor een (zondag)middag in de natuur.
De tips in het Bier & Appelsap Wandelboek zijn heel origineel. Ze brengen je zeker op goede ideeën voor een (zondag)middag in de natuur.

Betaalbaar en voor ieder wat wils

Wandelen is natuurlijk gratis. Alle tips in het boekjes gaan over locaties in de natuur. Geen entree dus. Bij een enkele wandeling die niet kosteloos is, zoals bepaalde kabouterroutes en de bokkenwandeling, staat dit vermeld. Bij het dierenvriendjespad in Austerlitz staat geen prijs vermeld. Uit ervaring weet ik dat dit niet gratis is. Van te voren de sites checken kan dus geen kwaad.

De genoemde horeca-gelegenheden bieden veel keus, van koffie en ijsje tot diner. En daarbij is gelet op de kindvriendelijkheid.

Een goede combinatie van wandelroutes en kindvriendelijke horeca.
Een goede combinatie van wandelroutes en kindvriendelijke horeca.

Geen routekaartjes in het wandelboekje

Aan het begin van het wandelboek is een overzichtskaart van het gebied waar de locaties te vinden zijn. Handig, want zo kun je zien bij welke plaatsen in de buurt je moet zijn. Dit is wel de enige kaart in het boekje en dat vind ik een gemis. Bij de wandelingen zelf is dus geen routekaartje te vinden.

Tip: neem behalve het wandelboekje een goed-opgeladen telefoon mee om ter plaatse de route op te kunnen zoeken.

Wandelroutes worden wel vermeld, maar er staan geen routekaarten in het wandelboek.

De vele foto’s hebben weinig toegevoegde waarde

Het Bier & Appelsap Wandelboek geeft originele tips. Met dit boekje kunnen jij en je gezin je vele (zondag)middagen vermaken. Daarover niets dan lof.

Een groot gedeelte van het boek is gevuld met foto’s. Deze hebben voor mij weinig toegevoegde waarde. Het zijn meestal foto’s zonder mensen. Denk aan gebouwen, interieurs van de horecagelegenheden en landschapsplaatjes. De kern van het boek – plezierig met kinderen een frisse neus halen – zie ik zelden terug op de foto’s.

De vele foto's hebben voor mij weinig toegevoegde waarde. Het zijn meestal foto's zonder mensen.
De vele foto’s hebben voor mij weinig toegevoegde waarde. Het zijn meestal foto’s zonder mensen en komen statisch over.

Praktische informatie

Het Bier & Appelsap Wandelboek is 12 x 18 cm groot en heeft 200 pagina’s. Het boek is te bestellen op de website van Bier en Appelsap en kost 14,99 euro.

Meer lezen

De blogs van KidsErOpUit lezen over gebieden die voorkomen in het Bier & Appelsap Wandelboek? Klik & lees hier:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Wij kregen een exemplaar van het Bier & Appelsap Wandelboek voor deze review. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.