Deuter Speed Lite 24, review van een grote dagrugzak

Een grote dagrugzak, dat zocht Saskia voor haar vakantie. Haar fijne dagrugzak van deuter van 20 liter is eigenlijk net te klein om spullen voor meerdere gezinsleden mee te nemen. Het outdoormerk deuter bevalt haar wel goed, dus valt de keuze opnieuw op een dagrugzak van deuter.

Wat moet er mee in de grote dagrugzak?

Voordat ik een keuze maak voor mijn nieuwe grote dagrugzak, bedenk ik wat er in ieder geval in moet kunnen en op welke momenten ik de rugzak ga gebruiken. ‘Think before you buy’ zeg maar.

Wat moet er mee?

Afhankelijk van waar we heen gaan en wat het weer is, wil ik de volgende spullen mee kunnen nemen in mijn grote dagrugzak:

  • Drinkflesjes
  • Eten
  • Jassen of truien
  • Zwemspullen

En ook boodschapjes die we onderweg doen, wil ik in de rugzak kunnen stoppen. De grote uitdaging is dat ik wel veel mee wil kunnen nemen, maar niet het gevoel wil hebben dat ik een complete hutkoffer op m’n rug heb. 

Rugzak voor dagjes weg

Ik gebruik mijn dagrugzak vooral voor dagjes weg. Naar een pretpark, wandelen in de bergen, een dag struinen door een stad. Het zijn uitjes die ik samen met de kinderen doe, dus de rugzak moet ruim genoeg zijn om de belangrijkste spullen voor drie personen mee te nemen.

Ik gebruik een grote dagrugzak voor dagjes uit tijdens de vakantie.
Ik gebruik een grote dagrugzak voor dagjes uit tijdens de vakantie.

Deuter Speed Lite 24 review

De keuze valt op de deuter Speed Lite 24. Het getal ’24’ staat voor de inhoud van de rugzak. Mijn vorige dagrugzak had een inhoud van 20 liter, die was vaak net iets te klein. 

De deuter Speed Lite 24 is er in drie verschillende kleuren. Ik ga voor een rode. Lekker vrolijk en goed herkenbaar voor de kinderen, wat handig is op drukke plekken. Daarnaast is de rugzak te koop in geel/groen met grijs en in het zwart.

Dagrugzak met veel vakjes

Aan beide zijkanten van de rugzak zijn insteekvakken, ideaal om drinkflessen in te doen. De zijvakken zijn elastisch, wat het makkelijk maakt om de drinkflessen erin te doen en eruit te halen. Voordeel hiervan is dat de drinkflessen in het vakje blijven, ook als ik buig om iets van de grond te pakken.

In de tailleband zijn twee kleinere vakjes met rits verwerkt. Ik wil hier geen kostbaarheden in doen omdat deze vakjes makkelijk te openen zijn voor tasjesdieven. Iets waar ik in grote steden rekening mee hou, maar wat tijdens een bergwandeling niet van toepassing is. In de zomer van 2021 blijken deze vakjes geschikt te zijn voor het opbergen van mondkapjes. Ook entreekaartjes voor een bergbaantje passen hier goed in. Voor mijn iPhone 12 Pro Max zijn de vakjes te klein, maar een wat kleinere telefoon past er wel in.

Aan de zijkant van de tas zijn rekbare vakjes te vinden die geschikt zijn voor drinkflessen.
Aan de zijkant van de tas zijn rekbare vakjes te vinden die geschikt zijn voor drinkflessen.
Aan beide kanten van de heupband zijn kleine vakjes met rits te vinden.
Aan beide kanten van de heupband zijn kleine vakjes met rits te vinden.

Vakje voor portemonnee en sleutels

Aan de bovenkant van de tas is een vakje te vinden dat afgesloten is met een rits. Hier bewaar ik mijn portemonnee en sleutels in. Makkelijk bij de hand. Mocht ik in een hele drukke stad zijn, dan zou ik ervoor kiezen om portemonnee en sleutels dieper in de tas op te bergen.

Aan de bovenkant van de rugzak is een kleiner vakje te vinden dat ik gebruik voor portemonnee en sleutels.
Aan de bovenkant van de rugzak is een kleiner vakje te vinden dat ik gebruik voor portemonnee en sleutels.

Bevestigingsbandjes aan de buitenkant van de rugzak

Het is mogelijk om aan de buitenkant van de tas allerlei bagage te bevestigen met de aanwezige bandjes en tussen de ‘voorflap’ en de rugzak. Ik maak daar zelf geen gebruik van, maar kan me voorstellen dat dat wel handig is als je in de bergen wandelt met wandelstokken. Ook extra laagjes zoals een vest of een regenjasje kun je zo aan de buitenkant van de rugzak opbergen.

De rugzak heeft aan de buitenkant allerlei handige bandjes.
De rugzak heeft aan de buitenkant allerlei handige bandjes.
Bandjes, clipjes, lusjes. De deuter Speed Lite 24 heeft volop mogelijkheden.
Bandjes, clipjes, lusjes. De deuter Speed Lite 24 heeft volop mogelijkheden.

Binnenkant van de deuter Speed Lite 24

De binnenkant van de tas bestaat vooral uit één groot vak. Tegen het rugpand is een inpandig vak waar een drinkzak in zou kunnen. Ik gebruik dit vak om wat belangrijkste papieren in op te bergen. Bij mijn vorige dagrugzak van deuter was het mogelijk om het binnenvak te verdelen in twee vakken, dat mis ik bij dit model wel. Soms is het best zoeken om iets helemaal onderuit de tas te halen.

Ervaring met de deuter Speed Lite 24

Ik neem de deuter Speed Lite 24 mee op vakantie naar Italië. Samen met mijn twee tieners ga ik naar het Gardameer en het Idromeer. De grote dagrugzak gebruik ik tijdens elk uitstapje en elke keer ben ik erg blij met de inhoud van deze rugtas. Alles past erin wat ik mee wil nemen!

We gaan een dagje naar Sirmione. Misschien gaan we zwemmen. Misschien niet. Geen probleem. Ik rol drie hammandoeken op, zwemkleding erbij en de waterschoentjes. Het past moeiteloos onderin de rugzak. Er blijft genoeg ruimte over voor iets eten en ons drinken.

Een andere dag gaan we naar Verona. Deze keer nemen we alleen drinken mee. Eten doen we daar. Dus de tas is nogal leeg aan het begin van ons uitstapje. Maar er wordt geshopt. Alle aankopen passen moeiteloos in de rugzak. Handig, want zo houden we onze handen vrij.

’s Avonds uiteten? Dan kan het in de bergen afkoelen. Hup, drie truien in de tas. Spelletje mee om te spelen tijdens het wachten. En nog is er ruimte over.

Een ideale rugzak voor in de bergen.
Een ideale rugzak voor in de bergen.
En ook voor een dag naar een stadje.
En ook voor een dag naar een stadje.

Draagcomfort

De inhoud van 24 liter bevalt me erg goed. De rugzak biedt keer op keer genoeg ruimte en voelt nooit te zwaar aan, zelfs niet als ik ‘m flink vol heb gedaan. De rugzak zelf weegt slechts 770 gram.

Ik gebruik de heupband als de rugzak wat voller is om zo het gewicht te verdelen. De heupband draagt prettig en biedt ook voldoende steun zonder deze band strak aan te hoeven trekken. 

De achterkant van de rugzak is zo gemaakt dat er natuurlijke ventilatie mogelijk is. Geen gezweet dus. Erg prettig op warme bestemmingen of als je actief bezig bent.

De deuter Speed Lite 24 kost 109,95 euro (prijspeil 2021), meer informatie is te vinden op de website van deuter. Het is een grote dagrugzak waar ik jarenlang plezier van ga hebben.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige producten voor tijdens je vakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met deuter. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.