Dino Parque Lourinhã in Portugal, een aanrader voor iedere dinofan

In Centraal Portugal zijn veel bezienswaardigheden, activiteiten en leuke uitjes voor kinderen te vinden. Daphne bracht een bezoekje aan het in 2018 net geopende dinopark in Portugal, Dino Parque Lourinhã.

Dino Parque Lourinhã in Portugal

Pas twee maanden open en al 70.000 bezoekers getrokken. Het Dino Parque Lourinha in Portugal is een grote hit. Op de dag dat wij er zijn is de rij met mensen die een kaartje willen kopen enorm lang. Op drukke dagen staan mensen soms een uur te wachten tot ze naar binnen mogen. Maar er is goed nieuws: er worden meer kassa’s geplaatst, zodat de wachtrijen korter worden. Daarnaast zijn kaartje ook online te koop, zodat je de rij over kunt slaan (bij het bezoeken van het park was de online verkoop van kaartjes nog niet gestart).

Dino Parque Lourinhã
Dino Parque Lourinhã

Het museum in Dino Parque Lourinhã

Bij binnenkomt loop ik meteen het museum in. Hier zijn diverse (replica’s van) fossielen te vinden. In Lourinhã zijn veel fossielen gevonden, botten, maar ook eieren. In het museum kan je hier van alles over bekijken en leren.

Het museum
Het museum in het Dino Parque

Dino wereld in Portugal

Als ik door het museum naar buiten loop zie ik de eerste dinosaurussen al. Vervolgens loop ik langs een gigantische tijdlijn met allerlei informatie over de dinosaurussen en de tijden dat ze leefden. Het park is in vier paden verdeeld, ieder pad geeft een periode uit de geschiedenis weer. Ieder deel loopt via een slingerpad weer terug naar de centrale rotonde, waar de paden starten. Heel handig als je tussendoor even pauze wilt houden of naar de w.c. moet. Ook over het gebruik van buggy’s of rolstoelen is nagedacht. Alle paden zijn breed en goed toegankelijk.

Zodra je naar buiten stapt zie je de eerste dino's
Zodra je naar buiten stapt zie je de eerste dino’s
De tijdlijn
De tijdlijn
Langs deze "rotonde" beginnen alle paden
Vanaf deze ‘rotonde’ starten alle paden

Dino’s uit de ‘Jurassic’ periode

Als eerst lopen wij het Jurassic gedeelte in. Er zijn enorm veel dinosaurussen te zien, allemaal op ware grootte. De dino’s staan soms verscholen tussen de bomen, het is iedere keer spannend wat ik te zien krijg als ik de bocht om ga. Op warme dagen voelt het door de schaduw van de bomen een paar graden koeler aan. Langs het pad staan op een aantal plekken een paar picknicktafels of klimtoestellen voor kinderen. Zo wordt het wandelen tussen de dino’s door nog leuker.

Jurassic
Het Jurassic gedeelte van het park
Grote en enge dino's
Best angtaanjagend, deze grote dino’s
Maar ook kleine, die er een stuk minder eng uitzien!
Maar ook kleine, die er een stuk minder eng uitzien!
Roken is hier verboden
Roken is hier verboden, dat is duidelijk!
Indrukwekkend grote beesten overal om je heen
De indrukwekkend grote beesten vind je overal om je heen
Deze ziet er ook niet zo eng uit
Deze dino ziet er best lief uit
Voor als je meer wilt weten over een bepaalde dino
Voor als je meer wilt weten over een bepaalde dino

Zelf ontdekken in het dinopark

Wanneer je in het park alle dinosaurussen bekeken hebt is het tijd om zelf te gaan ontdekken. Zoek bijvoorbeeld in een enorme zandbak n