Dino’s en schilderijen in het Teylersmuseum

Naar het Teylersmuseum met kinderen ligt misschien niet direct voor de hand. in Haarlemgeweest. Toch blijkt het museum de interesse te wekken van de kinderen. Dino’s are a boy’s best friend!

Teylersmuseum met kinderen

Ter gelegenheid van opa’s verjaardag bezoeken we het Teylersmuseum. M. vindt de schilderijen erg mooi en heeft samen met haar tante de tijd genomen om ze te bekijken. Ze wil zelfs nog een keertje terug om de speurtocht te doen.

C. was vooral onder de indruk van de fossielen en skeletten. Iedereen werd enthousiast meegesleept naar een skelet dat volgens hem van een dino was. We hadden ongeveer een uur nodig om alles te bekijken wat we wilden zien.

Teylersmuseum met kinderen

Het Teylersmuseum heeft echte ouderwetse museumkasten, erg mooi om te zien, maar te hoog voor kleine kinderen om zelf in te kunnen kijken. Het zou leuk zijn als er wat krukjes bijgezet zouden worden voor de kleine gasten.

Teyleursmuseum
Wow, een skelet van een echte dino!
Teylersmuseum
Zoveel te zien op de schilderijen. Ze bleef maar kijken.

Praktische informatie voor een bezoek aan het Teylersmuseum met kinderen

Het Teylersmusuem is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur, en op zaterdag, zondag en feestdagen van 11 tot 17 uur. De toegang bedraagt 13,50 voor volwassenen, 2 euro voor kinderen tussen de 5 en 17 jaar. Kinderen onder de 5 zijn gratis. Met de Museumkaart mag je gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Teylersmuseum.

Benieuwd naar andere kunstmusea? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Volgend artikelMet Campinglife in Zwitserland
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

2 REACTIES

  1. Er zijn bij de ingang/kassa van het Teylers museum voor kinderen gratis krukjes verkrijgbaar zodat iedereen mee kan kijken! wel vooraf een afspraak maken dat ze zelf het krukje dragen 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.