Gehoorbescherming voor kinderen tijdens een dagje uit + WIN!

Gehoorbescherming voor kinderen tijdens een dagje uit? Heel lang vond Saskia dat een beetje overdreven. Het zijn toch geen concerten waar je naast een harde geluidsbox staat. Maar inmiddels is ze van gedachten veranderd en werd het hoog tijd om gehoorbeschermers te gaan testen. En ja, we mogen jullie ook blij maken met Alpine Muffy oorkappen!

Gehoorbescherming voor kinderen tijdens een dagje uit

Met enige verbazing zag ik koptelefoons op de basisschool. Goh, dat hadden we 30 jaar geleden niet. Maureen taalde er nooit naar en ik zal heel eerlijk bekennen dat ik het wat overdreven vond. Ok, voor dat ene kind met duidelijke concentratieproblemen kan het best nuttig zijn. Maar dat is toch niet de halve klas? Nou ja, de meeste ouders zullen het wel herkennen. Kinderen houden je een spiegel voor en zo kan je zomaar van standpunt veranderen. Camiel houdt niet van lawaai in de klas en dus zit hij inmiddels ook met een koptelefoon op. Niet dat hij dan niets meer hoort, maar het is net wat rustiger. Zeker in een combinatieklas geen overbodige luxe.

Voor een bezoek aan een concert of muziekfestival wordt vaak gehoorbescherming aangeraden, ook voor kinderen. Nu bezoeken we meestal geen luidruchtige evenementen met kinderen, maar ja, ook op andere plekken kan het geluid hard zijn. Zo waren we vorig jaar bij de Wereldhavendagen en ik zag dat de harde en langdurige scheepstoeter bij Camiel echt zeer deed aan z’n oren. Toen nam ik de beslissing. We moeten voor hem gehoorbeschermers mee gaan nemen bij dagjes uit waar het geluid hard kan zijn.

Camiel vindt harde geluiden niet fijn.
Camiel vindt harde geluiden niet fijn.

Alpine Muffy oorkappen

Even Googlen bracht mij al snel op de website van Alpine. De Alpine Muffy oorkappen zijn speciaal voor kinderen gemaakt en er is inmiddels zelfs een uitvoering die geschikt is voor kwetsbare babyhoofdjes. Ik ben meestal echt van het uitgebreid research doen, maar besluit nu onze ervaringsexpert te vragen. “Camiel, ken je deze oorkappen? Heeft iemand die op school misschien?”. Ja hoor, hij weet meteen een klasgenootje te noemen die deze koptelefoon heeft en al lang gebruikt. “Mag ik die blauwe?” vraagt Camiel meteen. Die bestellen we en al heel snel komt er een pakketje van Alpine binnen.

Ik ben vooral blij dat de Alpine Muffy oorkappen compact zijn en ze makkelijk in- en uit te klappen zijn. Er zit zelfs een zakje bij waarmee je ze handig mee kan nemen tijdens een dagje uit. Een paar dagen later gaan we naar Puy du Fou, een Frans themapark met veel shows en vermoedelijk dus veel geluid. Ik stop de geluidsbeschermers in mijn rugzak. Eens kijken of ze van pas komen.

Compact ingeklapt.
Compact ingeklapt.
En uitgeklapt!
En uitgeklapt!

De praktijktest

Bij de eerste show vergeet ik helemaal de oorkappen aan Camiel te geven. Een paar keer houdt hij zijn handen voor z’n oren. De keren daarna geef ik hem de Alpine Muffy oorkappen vooraf. De ene keer heeft hij ze helemaal niet nodig, maar andere keren zet hij de gehoorbeschermers toch op. Uit gewoonte houdt hij z’n handen nu niet voor z’n oren, maar tegen de oorkappen aan. Later vraag ik aan hem of het fijner is om met de oorkappen op naar de show te kijken. “Ja, dan kan ik het toch horen maar is het niet zo hard, dat doet anders zeer” zegt hij. Tussendoor stop ik de oorkappen in het opbergzakje en gaan ze in mijn rugzak. Ze wegen bijna niets, dus echt makkelijk mee te nemen.

Als we thuis zijn wil hij het liefst zijn Alpine Muffy oorkappen mee naar school nemen. Hmm, daar moet ik even over nadenken. Je zal dan altijd zien dat ze op school liggen als we ze nodig hebben voor een dagje uit… Misschien toch een tweede set aanschaffen? Ze kosten net iets meer dan 20 euro, dus dat is wel te doen.

In het begin heeft hij ook nog z'n handen op de oorkappen. Uit gewoonte.
In het begin heeft hij ook nog z’n handen op de oorkappen. Uit gewoonte.
Ontspannen kijken naar een show met wat meer geluid met de Alpine Muffy oorkappen op.
Ontspannen kijken naar een show met wat meer geluid.

Gehoorbeschermers winnen!

Heb jij ook een kind dat gevoelig is voor geluid? Of ga je regelmatig naar evenementen waar het geluid hard staat? Dan wil je vast ook Alpine Muffy oorkappen hebben. We mogen twee sets weggeven: een keer dezelfde als Camiel heeft en een keer de Alpine Muffy Baby. Meedoen is makkelijk, je hoeft maar twee dingen te doen:

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Op de computer kan dat via het formuliertje rechts in het scherm, op je mobiel scroll je even naar beneden. Al ingeschreven? Dan hoef je dat natuurlijk niet nog een keer te doen.

en

  • Laat op Facebook onder het bericht over de Alpine Muffy oorkappen weten dat je wilt winnen en geef hierbij aan of je de oorkappen voor een baby (3-36 maanden) of voor kinderen (vanaf 2 jaar) wilt.

Reageren kan t/m zondag 4 juni. Alle voorwaarden over meedoen aan winacties op KidsErOpUit zijn hier te vinden. De winnaar maken we bekend in het Facebookbericht over de Alpine Muffy oorkappen.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige reisproducten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Alpine. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.