Getingaryds Camping: rustige trekkerscamping bij snoepstadje Gränna

Omdat we graag snoepstadje Gränna wilden bezoeken, ligt het voor de hand om in die omgeving een camping te zoeken aan het Vännern. In de Campinggids rustiek kamperen in Scandinavië vindt Saskia Getingaryds Camping.

Dit blog is voor het eerst geschreven in 2014 en is in 2020 voorzien van een update.

Ligging en omgeving Getingaryds Camping

Getingaryds Camping ligt aan de oostkant van het Vännern, vlakbij Gränna. Volg in Gränna de doorgaande weg (niet de snelweg) naar het noorden. De camping ligt dan aan je linkerhand.

Natuurlijk bezoek je Gränna en geniet je van de zuurstokken die ze daar verkopen. Wij waren vooraf van plan om een dagje naar het eiland Visingsö te gaan, vanaf Gränna vaart er een veerpont heen. Omdat we uiteindelijk meer zin hebben in een relaxte dag kiezen we ervoor om ruïne Brahehus te bekijken. Vanaf de ruïne heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Het tweede deel van de dag gebruiken we om af te koelen in het meer (zwemschoentjes meenemen, er liggen stenen!).

Kiezelstrandje en een kleine pier met steiger bij het Vännern
Kiezelstrandje en een kleine pier met steiger bij het Vännern.
Brahehus ruine nabij Gränna.
Brahehus ruine nabij Gränna.

Getingaryds Camping, een echte trekkerscamping

Getingaryds Camping is een echte trekkerscamping. De meeste mensen blijven 1 à 2 nachten. Dat zie je het kampeergedeelte duidelijk terug: overdag is het bijna leeg en aan het einde van de middag stroomt het vol. De drukte bepaalt ook hoeveel ruimte je op je kampeerplek hebt.

De camping oogt heel ruimtelijk, dat wordt mede veroorzaakt door het geringe aantal bomen. Er staat één bomenrijtje op de camping zelf en tussen de camping en het meer staat begroeiing. Veel schaduwplekken zijn er dus niet.

Naast de kampeerplekken zijn er kampeerhutten, ook wel stuga’s genoemd. De hutten staan op een rij aan de rand van de camping en zijn allemaal voorzien van een picknicktafel. De hutten zijn licht en ruim van binnen.

De kampeerhutten op Getingaryds Camping staan op een rijtje aan de zijkant van de camping.
De kampeerhutten op Getingaryds Camping staan op een rijtje aan de zijkant van de camping.
Onze hut
Onze stuga tijdens ons verblijf op Getingaryds Camping.
Een mini-keukentje: met magnetron, zonder kookplaat.
Een mini-keukentje: met magnetron, zonder kookplaat.
De kampeerhutten hebben 2 stapelbedden en een tafeltje met stoelen.
De kampeerhutten hebben 2 stapelbedden en een tafeltje met stoelen.

Sanitair en eten op Getingaryds Camping

Het sanitairgebouw is basic en schoon. Het voldoet prima, maar het houdt niet over. Op een drukke dag is twee toiletten en twee douches voor de dames wat beperkt. Gelukkig verspreidt de drukte zich behoorlijk, dit komt vermoedelijk omdat hier niet veel gezinnen komen. Er is een wasmachine aanwezig.

In de kampeerhutten is geen kookgelegenheid, maar in het centrale gebouw zijn er voldoende kookplaten beschikbaar.

Bij de receptie zijn enkele basisproducten en ijsjes te koop.

Getingaryds Camping met kinderen

Op de camping is een speeltuintje, een groot grasveld en mini-golf. Elke avond wordt het springkussen opgeblazen en is het mogelijk een ritje te maken op een pony. Grootste attractie voor kinderen is natuurlijk het meer. Lekker spelen met water en steentjes, meer hebben ze toch niet nodig?

Getingaryds Camping is geen gezinscamping, dat is in dit geval een pre. Er heerst een rustige sfeer, terwijl er wel voldoende te doen is voor de kinderen die er wel zijn.

Het speeltuintje op Getingaryds Camping
Het speeltuintje op Getingaryds Camping.
Privé springkussen
Privéspringkussen voor onze kinderen.

Prijsniveau

Voor de vierpersoons kampeerhut betaal je 45 euro per nacht (prijspeil 2020). Kamperen kan vanaf 18 euro per nacht (prijspeil 2020). Kijk voor meer informatie op de website van Getingaryds Camping.

Heb je vragen over deze camping en onze ervaringen? Of ben je er zelf geweest en wil je je tips delen? Laat gerust hieronder een reactie achter.

De Campinggids rustiek kamperen in Sandinavië is te koop bij bol.com. https://www.bol.com/nl/s/?searchtext=Campinggids+Rustiek+Kamperen+Scandinavi%C3%AB+&searchContext=media_all&appliedSearchContextId=&suggestFragment=&adjustedSection=&originalSection=&originalSearchContext=&section=main&N=0&defaultSearchContext=media_all

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer fijne kleine campings, of informatie over vakantie in Zweden? Dat kan, kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.