Spelen bij Hof van Eckberge in Eibergen

0
107

Bij Hof van Eckberge in Eibergen is het leuk voor kinderen én ouders. Blogger Marloes ging er op een zondag in februari heen en weet nu al dat ze in de zomer zeker een keer terug wil komen.

Gezellig afspreken met andere ouders met kleine kinderen

Voor een gezellige date met vrienden en kinderen vind ik het leuk om af te spreken op een plek waar de kinderen samen kunnen spelen. Liefst iets met glijbanen en klimdingen, dat is bij ons altijd een succes. Ik ben al eens eerder naar Hof van Eckberge geweest. Omdat er ook een kleintje van net 1 jaar mee gaat stel ik voor hier naartoe te gaan. We gaan op zondagmiddag, ik twijfel of we moeten reserveren maar we besluiten er op de bonnefooi heen te gaan.

Binnen spelen bij Hof van Eckberge

Bij de ingang zijn de kids enthousiast: “Hier zijn we al eens eerder geweest” en “Dit is zooooo leuk” wisselen elkaar af. We betalen niets voor de kleine man van 1 jaar (onder de 90 cm). Voor de rest van het gezelschap betalen we 6 euro per kind boven de 90cm en 5 euro voor de volwassenen (prijspeil 2018).

Als ouder kun je hier fijn zitten terwijl je kinderen spelen.
Als ouder kun je hier fijn zitten terwijl je kinderen spelen.

Fijn zitten voor de ouders

In tegenstelling tot wat ik verwachtte is het niet zo druk. Er is een grote groep maar die gaat bijna weg en we kunnen dus een fijn plekje vinden. Wat ik hier als ouder zo fijn vind, is dat je hier goed kunt zitten. Het is heel mooi aangekleed en ziet er meer uit als een restaurant dan als een speelparadijs.

Plezier op de glijbaan

De kinderen kunnen we net vertellen waar we zitten. Voordat we het weten hebben ze hun schoenen uit en gaan ze op onderzoek. Eerst van de grote groene glijbaan die ze meteen zien. De actiefoto’s die ik hiervan wil maken mislukken allemaal, ze gaan zo snel! Er is ook een hele steile blauwe glijbaan. “Mam ik wil met jou van de blauwe glijbaan” klinkt het. Nou, mam kijkt even maar besluit toch om de groene glijbaan te nemen, de blauwe is me echt te smal en te steil!

Klimmen en klauteren

Er is veel meer te spelen bij Hof van Eckberge. Wat we niet meteen zien is dat er achter de glijbanen een heel klim- en speelpaleis te vinden. Touwen, trouwbrug en een hele leuke trampoline op hoogte, de kids vermaken zich hier uren.

Speelplek voor de allerkleinsten en een snoezelplek

Ook de kleintjes hebben een fijn plekje. Hier kun je als ouders omheen zitten zodat ze zelf kunnen glijden en klauteren. Daarnaast is er een snoezelplek, een plek met een zintuigprikkelende omgeving. Zachte kleuren, zachte geluiden en een groot waterbed, het is heel fijn voor de ontspanning.

De kleine blauwe glijbaan gaat best hard.
Snoezelruimte voor de allerkleinsten.
Glijbaan en grote speelgoeddieren voor de kleinste bezoekers.
Glijbaan en grote speelgoeddieren voor de kleinste bezoekers.
De grotere kinderen klimmen en klauteren.
De grotere kinderen klimmen en klauteren.
Even geen zin om te klimmen? Dan zijn er binnen dieren te bekijken.
Even geen zin om te klimmen? Dan zijn er binnen dieren te bekijken.

Buiten spelen en dieren kijken

Buiten heeft Hof van Eckberge een mini-zoo. Een belevingspad gaat door een ruim aangelegd park waarin speeltoestellen staan. Hier wonen verschillende dieren uit Noord- en Zuid-Amerika en Australië. De zon schijnt even, tijd om naar buiten te gaan.

De kabelbaan is favoriet bij al onze kinderen van 4 tot 8 jaar. Ze kunnen dit goed zelf, dat vinden ze fijn en leuk. Het is koud, daarom lopen we snel langs de dieren. Die zijn nieuwsgierig, maar de kinderen houden het tempo erin en lopen door. Ik kan me voorstellen dat het buiten bij Hof van Eckberge met warmer weer erg leuk is. In het hoogseizoen kun je hier ook ezeltje rijden.

Bij de minizoo blijven we door de kou maar kort.
Bij de minizoo blijven we door de kou maar kort.
Een dierenparkje is in de winter altijd wat mistroostig.
Een dierenparkje is in de winter altijd wat mistroostig.
Het buitengedeelte ziet er veelbelovend uit voor de zomermaanden.
Het buitengedeelte ziet er veelbelovend uit voor de zomermaanden.
Met het zonnetje erbij kunnen kinderen met water spelen.
Met het zonnetje erbij kunnen kinderen met water spelen.

Restaurant Hof van Eckberge

De menukaart van Hof van Eckberge ziet er goed uit. Naast uitgebreide bitterganituren, fruit, frites, pannenkoeken, broodjes en andere hoofdgerechten heeft Hof van Eckberge een high tea, brunchbuffet op zondag en op zaterdag en zondag een all inclusive dinerbuffet. Wij zijn er op zondag en blijven niet eten, maar het ziet er heerlijk uit en ik zie ons hier een keer voor terugkomen. Het dinerbuffet is leuk voor familiedagen, we zien grotere groepen bestaande uit meerdere generaties in het restaurant.

Het dinerbuffet ziet er goed verzorgd uit.
Het dinerbuffet ziet er goed verzorgd uit.
Genoeg keuze voor iedereen.
Genoeg keuze voor iedereen bij de desserts.
Wij houden het bij een bittergarnituur.
Wij houden het bij een bittergarnituur.

Hof van Eckberge heeft veel meer activiteiten

Al bladerend door de folder blijkt dat er bij Hof van Eckberge veel meer te doen is. Er is een bowlingbaan en je kunt er lasergamen of een kinderfeestje vieren. Buiten zijn er barbecue mogelijkheden. Ook maatwerk mt een mix van activiteiten is mogelijk.

Al met al zijn we een paar uurtjes bij Hof van Eckberge. Het is een fijne plek waar je als ouders prettig kunt zitten. Hof van Eckberge is meer een restaurant dan een speelparadijs. Ik zie dit terug in de kaart. Er is wel drinken te bestellen voor de kinderen, maar geen simpele ranja of kraanwater. Water kan uit de fles gekocht worden: 0,75 l voor 5 euro. Dit vind ik een groot minpunt.

Hof van Eckberge is een kindvriendelijke plek die in de winter al leuk is, maar in de zomer vast nòg leuker. Eibergen ligt vlakbij de Duitse grens, dus kijk qua drukte ook naar de Duitse vrije dagen als je een bezoekje plant.

Ligging Hof van Eckberge

Ben jij al eens bij Hof van Eckberge geweest? Hoe vond je het?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in de Achterhoek? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.