Hotel Sarti in Riccione, een kleinschalig familiehotel aan de Adriatische kust

Hotel Sarti in Riccione is een kleinschalig familiehotel aan de Adriatische kust. Direct aan het strand en net buiten de grote drukte van Rimini. Voor Saskia was het de uitvalsbasis om alle pretparken, themaparken en waterparken in de omgeving te ontdekken.

Naar de omgeving van Rimini met kinderen?

Voordat we richting Italië reizen krijg ik de vraag: “Gaan jullie naar de omgeving van Rimini? Wat moet je daar met kinderen?”. Als ik vertel dat dit deel van Italië de ‘Riviera dei Parchi’ wordt genoemd omdat er heel veel themaparken, pretparken en waterparken zijn, krijg ik verbaasde gezichten. Mijn gesprekspartners hebben een ander beeld en denken eerder aan een jongerenvakantie met het daarbij behorende gedrag. En ja, in Rimini treffen we feestende jongeren, maar in de stadjes en dorpjes buiten Rimini is men veel meer op gezinnen gericht. Daar gaan wij dus heen. Op naar Riccione!

Hotel Sarti in Riccione.
Hotel Sarti in Riccione.
Uitzicht gezien vanuit de voorkant van het hotel. Je loopt zo het strand op.
Uitzicht gezien vanuit de voorkant van het hotel. Je loopt zo het strand op.

Kleinschalig familiehotel in Riccione: Hotel Sarti

Riccione is ten zuiden van Rimini geleden, direct aan de Adriatische zee. Ook San Marino is niet ver van Riccione. Hotel Sarti ligt aan de boulevard en vanuit het hotel lopen we zo het strand op. Voordat we kunnen gaan zwemmen, is het eerst tijd om in te checken.

Onze auto parkeren we in de ondergrondse parkeergarage die bij het hotel hoort. In de Italiaanse zomer is dat een ware luxe: geen oververhitte auto omdat deze de hele dag in de zon staat. Binnendoor lopen we het hotel in, daar is het eventjes zoeken naar de receptie. Na het inchecken wordt er een medewerker opgetrommeld die ons gaat helpen met de bagage. Misschien iets dat heel gebruikelijk is als je in een resort slaapt, maar van de stadshotels waar wij meestal verblijven kennen we dit niet.

Familiekamer in Hotel Sarti

Hotel Sarti heeft verschillende soorten hotelkamers. De meest luxe hebben zelfs een eigen dakterras. Wij hebben een familiekamer aan de achterzijde van het hotel, maar vanaf ons balkon kunnen we net om het hotel heen kijken om de zee te zien.

Voor ons is er een 2-persoonsbed en voor de kinderen een slaapbank. Er is een grote kledingkast en een ruime badkamer. Op het balkon staan kunststof tuinstoelen en een droogrekje voor handdoeken. Een prima kamer, al blijken we er echt alleen te komen om te slapen.

Check nu op Booking.com de verschillende kamers van dit fijne hotel

Onze familiekamer zoals we 'm zien bij binnenkomst.
Onze familiekamer zoals we ‘m zien bij binnenkomst.
Gezien vanaf de andere kant.
Gezien vanaf de andere kant.
De badkamer.
De badkamer.
Het balkon.
Het balkon.
Zicht op de zee en de boulevard.
Zicht op de zee en de boulevard.

Hotel met zwembad

“Mogen we nu zwemmen?” roepen Maureen en Camiel ongeduldig. Ze hebben het zwembad van Hotel Sarti al gezien toen we aan het inchecken waren. Snel trekken ze hun zwemkleding aan, wij nemen beide onze e-reader mee en dan kunnen we naar beneden. Er zijn genoeg ligbedjes vrij en dat is ook het beeld dat we de dagen daarna hebben. ‘Handdoekje leggen’ is dus niet nodig.

Het zwembad is zonder verdere toeters en bellen. Gewoon een bak met water. Wij hebben geen zwembadspeelgoed bij ons, maar Maureen en Camiel mogen meteen een bal van andere kinderen lenen. De keer daarna nemen we onze eigen opblaasbal mee. Ze vermaken zich elke dag prima in het zwembad.

Voldoende ligbedjes rondom het zwembad.
Voldoende ligbedjes rondom het zwembad.
De kinderen vermaken zich hier prima.
De kinderen vermaken zich hier prima.
Kinderen zwemmen, wij lezen. Heerlijk!
Kinderen zwemmen, wij lezen. Heerlijk!
Vlakbij het zwembad is deze tuin waar voor kinderen regelmatig activiteiten worden georganiseerd.
Vlakbij het zwembad is deze tuin waar voor kinderen regelmatig activiteiten worden georganiseerd.

Eigen ligbedjes op het strand

Bij onze hotelkamer hoort een eigen ligbedje op het strand. We melden ons bij de strandtent en krijgen te horen welke bedjes gedurende ons verblijf voor ons zijn. Deze kunnen we onbeperkt gebruiken. Boven alle ligbedjes is schaduwdoek gemaakt, heerlijk als de zon volop schijnt.

De zeebodem loopt langzaam af, hierdoor is het water lang ondiep. Ideaal met kinderen. Nu hebben Maureen en Camiel beide hun zwemdiploma, dus ik ben tegenwoordig een stuk rustiger als we aan het zwemmen zijn. Om de beurt gaan Gerard en ik met hun het water in. Ik vind het water heerlijk warm, Gerard moet er wel elke keer even in komen.

Op weg naar het strand.
Op weg naar het strand.
Onze eigen ligbedjes.
Onze eigen ligbedjes.
Volop waterpret in zee.
Volop waterpret in zee.

Het eten in het hotel is fantastisch!

Het eten bij Hotel Sarti is elke dag een feestje. ’s Ochtends lunchen we beneden in de ontbijtruimte die direct aan het zwembad grenst. We genieten er van zoete en hartige lekkernijen.

De lunch en het diner worden op de eerste verdieping in de eetzaal geserveerd. Beide keren staat er een groot buffet klaar met voorgerechten. Het is bijna jammer dat er daarna nog andere gerechten op het menu staan…. We eten van de heerlijke salades, vele soorten vis en vers brood. Voor het hoofdgerecht kiezen de kinderen elke avond pasta. Wij gaan voor een van de andere gerechten waarbij er altijd de keuze is tussen vlees of vis. Het smaakt keer op keer voortreffelijk. Het dessert is eveneens in buffetvorm. “Ik kan niet kiezen, mama” zegt Maureen terwijl ze staat te twijfelen bij de vitrine. “Je mag ook beide taartjes nemen” vertel ik haar. “Echt?” kijkt ze me verbaasd aan. Heel voorzichtig schept ze twee verschillende chocoladetaartjes op. Gelukkig zijn ze niet al te groot, dus dat kan best.

De ontbijtzaal.
De ontbijtzaal.
Het favoriete bijgerecht van de kinderen.
Het favoriete bijgerecht van de kinderen.
Die voorgerechten... om je vingers bij op te eten!
Die voorgerechten… om je vingers bij op te eten!
Pasta met heel veel kaas.
Pasta met heel veel kaas.
Chocoladetaart als toetje. Daar scoor je punten mee bij Maureen.
Chocoladetaart als toetje. Daar scoor je punten mee bij Maureen.

Bij het eten is goed te merken dat bij Hotel Sarti gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Bij elke maaltijd hebben we dezelfde serveerster aan tafel die precies weet dat Camiel graag jus d’orange wil en Maureen liever gewoon water zonder bubbels. Ze maakt elke keer grapjes en doet er alles aan om het ons naar de zin te maken.

Omgeving en ligging Hotel Sarti

Hotel Sarti is een prima uitvalsbasis als je op het strand of bij het zwembad wilt relaxen. Wij waren hier vooral omdat we een aantal pretparken, themaparken en waterparken wilden bezoeken. Wat voor toffe parken er allemaal zijn lees je in ons blog over pretparken in de omgeving van Rimini.

In dit filmpje krijg je in een paar minuten een indruk van de omgeving en deze pretparken:

Op onderstaande kaart is de ligging van Hotel Sarti te zien. Hoewel Riccione een stuk minder druk is dan Rimini is het wel een levendige badplaats. Zo was er ’s avonds een keer een optreden op de boulevard bij het hotel en was vanaf ons balkon de kermis van Riccione te zien en te horen. Wij hebben van deze geluiden nooit wakker gelegen. Mocht je een lichte slaper zijn dan kan het verstandig zijn om oordoppen mee te nemen.

In de verte zien we de kermis van Riccione liggen.
In de verte zien we de kermis van Riccione liggen.

In Hotel Sarti komen mensen uit allerlei landen. Tijdens ons verblijf in de zomervakantie zijn er enkele andere Nederlanders. Maar we horen ook Duits en Italiaans om ons heen.

Zou Hotel Sarti iets voor jou zijn als je naar de Adriatische kust gaat?

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over de Adriatische kust? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is onderdeel van de Riviera dei Parchi campagne van iambassador in samenwerking met Emilia Romagna Tourism. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.