Atlantica in Cesenatico, een overzichtelijk aquapark aan de Adriatische kust

0
106
Voor elke leeftijdscategorie een eigen glijbaan.
Voor elke leeftijdscategorie een eigen glijbaan.

Nu beide kinderen een zwemdiploma hebben is een uitje naar een aquapark een nieuwe bezigheid tijdens de vakantie van Saskia. Deze keer gaat ze naar aquapark Atlantica, te vinden in het plaatsje Cesenatico aan de Adriatische kust in Italie.

Aquapark Atlantica in Cesenatico

“U heeft uw bestemming bereikt” zegt het navigatiesysteem. Wij zien wel een glijbaan, maar geen ingang van Atlantica. Die blijkt aan de andere kant te zijn. We parkeren de auto en kijken met niet al te hooggespannen verwachtingen naar de entree van Atlantica. Die ziet er uit alsof er een likje verf nodig is. Bij de ingang ook geen rijen met mensen zoals we eerder bij aquapark Aquafan in Riccione zagen. Oei, is dit wel een goede keuze?

Dan lopen we naar binnen en worden we direct verrast door een hele grote walvis. Met z’n staart heeft ie een boot ‘beschadigd’ en z’n bek staat wagenwijd open. Aan de zijkanten bewegen de vinnen. Rondom de walvis zien we mensen op een zwemband dobberen. Ze kunnen zelfs door de walvis heen. Dat is gaaf gemaakt!

Hup, naar het kleedhokje om ons om te kleden. Hier willen we meer van zien.

De entree van Atlantica is niet heel uitnodigend.
De entree van Atlantica is niet heel uitnodigend.

Glijbanen in aquapark Atlantica

Natuurlijk willen dochter M. en zoon C. meteen de glijbanen proberen. We kunnen ze nog net tegenhouden om ze eerst in te smeren. En dan zijn ze weg. Geen idee van welke glijbaan ze eerst afgaan, ze zijn bij een toren omhoog gegaan en we zien ze niet meer. Na enige tijd vind ik C. weer: “Ik mag alleen van de blauwe glijbaan en die is heel langzaam!” zegt hij. Waarom hij niet van de andere twee glijbanen af mag weet hij niet. Ik vermoed dat het met zijn lengte te maken heeft. Dan vinden we M. terug: “Ik mag niet van die ene gele glijbaan, dan moet je 10 zijn!”. Tja, dat is ze bijna, maar liegen over haar leeftijd wil ze pertinent niet. Inmiddels is het ons duidelijk dat ze bij Atlantica met leeftijdsgrenzen werken en niet met eisen ten aanzien van lengte. Dat is lastig uitleggen, vooral omdat ik de logica van een leeftijdsgrens ook niet zie.

Voor elke leeftijdscategorie een eigen glijbaan.
Voor elke leeftijdscategorie een eigen glijbaan.

“Kom, we gaan naar die brede glijbaan, daar mogen jullie vast beide wel vanaf” stel ik voor. “Ga jij er dan ook vanaf mama?” vragen ze me beide. Ok, vooruit. Ik ga met jullie mee. Ik geef m’n bril aan hun vader en loop met ze mee. Zonder bril zie ik echt weinig en met m’n neus op het reglementsbord kan ik nog net ontcijferen dat deze glijbaan vanaf 8 jaar is. Gelukkig, dat is C. net. Het leuke van deze glijbaan is dat je met z’n drieën tegelijk mag. Op de korte lengte van de glijbaan maken we flink vaart en dan zijn we, met een flinke plons, alweer beneden. De teleurstelling van de andere glijbanen is meteen vergeten.

Er zijn nog meer glijbanen, maar wij gaan naar de lazy river. Lekker dobberen op een band en langs of door de walvis.

We gaan met z'n drieen tegelijk van de brede glijbaan.
We gaan met z’n drieen tegelijk van de brede glijbaan.
Dit is de snelste glijbaan, met een soort bootje word je gelanceerd.
Dit is de snelste glijbaan, met een soort bootje word je gelanceerd.

Lazy river

Gelukkig geen lange rijen in Atlantica, alleen bij de lazy river moeten we even wachten op een zwemband die vrij is. Ik help eerst C. in een band en daarna M. Mijn poging om op de band te gaan zitten gaat verre van charmant en ik kantel met band en al om. De tweede poging lukt gelukkig wel. We dobberen rustig door het water. M. en ik kunnen met onze handen bij het water en ‘peddelen’ zo sneller. C. is daarvoor net te klein, maar we helpen hem door steeds een duwtje te geven. Tot grote hilariteit van de kinderen komen we langs watersproeiers onder water, vergelijkbaar met diegene die je in een bubbelbad hebt. De band gaat daarna alle kanten op.

Na wat verder dobberen komen we bij de walvis. Vanaf de kant was ie al indrukwekkend, maar vanaf de zwemband lijkt ie nog groter. Natuurlijk kiezen we de ‘binnendoor’ route en komen we via de bek van de walvis weer op de lazy river. Net daarna is het mogelijk om een foto te laten maken, die slaan we over. G. hoeft niet zo nodig op een zwemband te dobberen en maakt foto’s van ons.

De lazy river maakt een rondje om het zwemgedeelte van het aquapark en zo leggen we met de zwembanden een flinke afstand af.

Waterpret in het zwembad

Centraal in aquapark Atlantica ligt het zwembad. De bodem loopt heel geleidelijk schuin af en aan de kleur van de bodem kan je zien waar het dieper is. Overal kan je staan. Terwijl wij op een ligbedje liggen, vermaken M. en C. zich prima in het water. Wat is het toch fijn dat ze beide een zwemdiploma hebben! In dit gedeelte zien we ook de kleinere kinderen, jong en oud gaat hier goed samen.

Voor de allerkleinsten is er een apart bad, maar daar krijgen we M. en C. natuurlijk niet meer heen.

Even chillen.
Even chillen.
Het zwembad voor de kleinere kinderen.
Het zwembad voor de kleinere kinderen.

Atlantica, een aquapark voor het hele gezin

Hoewel er bij de snellere glijbanen best strenge leeftijdsrestricties zijn, is Atlantica wel een aquapark dat geschikt is voor het hele gezin. Wij zijn er op een vrijdagmiddag in het hoogseizoen en treffen dan een gezellige drukte aan. De sfeer die er hangt is gemoedelijk en we laten M. en C. met een gerust gevoel zelf rond lopen. Atlantica is overzichtelijk, al is het wel handig om te weten bij welke glijbanen je kinderen rondhangen. Overal is toezicht aanwezig, wel een fijn idee als je kinderen zonder jou door het aquapark struinen.

Tip: lees het blog van collega Amanda als je tips wilt voor de eerste keer zwemmen met een baby.

Handig om te weten over aquapark Atlantica

Trek voor een bezoek aan aquapark Atlantica zeker een halve dag uit. Volwassenen betalen 16 euro en voor kinderen van 5 t/m 11 jaar betaal je 11 euro per persoon voor een hele dag. Elke dinsdag mag elke betalende volwassene gratis een kind mee naar binnen nemen. Op zaterdag is het familiedag en dan betalen volwassenen 10 euro en kinderen 7 euro (prijspeil 2017). Meer informatie over tarieven en openingstijden is hier te vinden.

Waarschijnlijk zijn je kinderen de hele tijd in het water te vinden, huur daarom allen voor jezelf een strandbedje. Je betaalt hiervoor een paar euro. Eerst was ik wat verbaasd dat hiervoor apart betaald moet worden, maar al snel zie ik het grote voordeel. Dit voorkomt ‘handdoekje leggen’ door mensen die alleen maar in het water zijn en toch een bedje bezet willen houden. Het is nu gewoon duidelijk welk bedje van jou is en dat geeft rust. Daar heb ik met liefde een paar euro extra voor over.

Bedjes en parasols kan je per stuk huren.
Bedjes en parasols kan je per stuk huren.

In aquapark Atlantica hoef je geen badmuts te dragen en ook een zwemshort is gewoon toegestaan.

Ga jij ook een keer naar aquapark Atlantica in Cesenatico?

Meer lezen

Op zoek naar meer toffe zwembaden en aquaparken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is onderdeel van de Riviera dei Parchi campagne van iambassador in samenwerking met Emilia Romagna Tourism. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.