Slapen in een huisje in de duinen? Dat kan bij Camping Bakkum

0
244
Slapen in de duinen. Dat gaan wij doen in dit Duinroos huisje. Slapen-in-de-duinen
Slapen in de duinen. Dat gaan wij doen in dit Duinroos huisje.

Slapen in een huisje in de duinen op Camping Bakkum. Blogger Lineke neemt haar kinderen mee naar Castricum aan Zee om daar te slapen in een gloednieuwe accommodatie in de duinen. 

Een ‘oude’ camping in Castricum aan Zee

Als ik aan mijn moeder vertel dat ik met de kinderen een weekendje naar Camping Bakkum ga reageert ze direct enthousiast. Blijkbaar is dat de camping waar mijn oom en tante heel vroeger ook kampeerden. En het klopt, Camping Bakkum is een camping met een rijke historie. Dat kan je lezen in het blog dat Saskia al eerder schreef over Camping Bakkum.

Waar ligt Camping Bakkum?

 

Kennemer Duincamping Bakkum

Als we bij Castricum komen valt me op dat het steeds groener wordt. En helemaal  naarmate we dichterbij de camping en de duinen komen.

Ik volg de bordjes met Camping Bakkum en als we er bijna zijn herken ik aan mijn linker hand pannenkoekenrestaurant Johanna’s Hof. Grappig dat je locaties herkent vanuit eerdere blogs op KidsErOpUit.

Ik parkeer op het daarvoor bestemde ‘incheck’ parkeerterrein. Bij de receptie word ik zeer vriendelijk welkom geheten. De jongeman pakt de sleutel van onze accommodatie en neemt een plattegrond van de camping er bij. Hij laat me zien hoe ik moet rijden om bij onze huuraccommodatie te kunnen komen. Camping Bakkum is groot. Bij de accommodaties zal ik opgevangen worden door een collega van hem die me daar verder zal helpen.

Welkom bij Camping Bakkum Slapen-in-de-duinen
Welkom bij Camping Bakkum
Wat is het hier groen en mooi zeg Slapen-in-de-duinen-4-jpg
Wat is het hier groen en mooi zeg

Gloednieuwe huisjes in de duinen

Na verschillende slagbomen komen we aan bij een plek met 20 gloednieuwe huuraccommodaties. Er staan 10 huisjes geschikt voor 4 personen onder de noemer Duinroos. En dan staan er 10 huisjes voor 6 personen die ze Duinzicht noemen. Alle 20 huisjes in de duinen staan door elkaar, met speelruimte in het midden voor de kinderen.

Ik word opgevangen door een collega van de jongen van de receptie. Hij wijst me naar Duinroos nummer 15. Mijn auto kan ik even voor het huisje zetten om uit te pakken. Daarna kan ik hem parkeren op P3 of P2. De meneer geeft aan straks even langs te komen in ons huisje om te kijken of alles naar wens is en zonodig wat uitleg te geven.

Een eerste blik op de accommodaties doen ze me qua vorm denken aan die grote zeecontainers. Maar dan uiteraard sjiek en bewoonbaar. Ik ben nieuwsgierig naar ons huisje in de duinen.

De Duinroos en Duinzicht accommodaties staan verspreid door elkaar Slapen-in-de-duinen
De Duinroos en Duinzicht accommodaties staan verspreid door elkaar

Slapen in een huisje in de duinen: De Duinroos

Als ik de auto parkeer voor de accommodatie ben ik al onder de indruk. Wat ziet dit er verzorgd en netjes uit zeg. De entree is een grote veranda met een stretchtent (soort grote tarp) als overkapping. Een picknicktafel en een lekkere loungeset om heerlijk voor het huisje te relaxen.

Slapen in de duinen. Dat gaan wij doen in dit Duinroos huisje. Slapen-in-de-duinen-1-jpg
Slapen in de duinen. Dat gaan wij doen in dit Duinroos huisje.

Een zithoek

Ons huisje in de duinen heeft veel grote ramen en glazen deuren. Fijn, dat zorgt voor licht binnen. Ik open onze voordeur en stap een moderne woonkamer binnen. Met een bank, een tafel, een fauteuil en een grote TV aan de muur is de zithoek efficiënt ingericht. De jongens ploffen op de bank en vragen of er wifi is. Ik loop naar de keukentafel en pak daar het accommodatieboek er bij.

Al snel zitten beide heren tevreden op de wifi.

De zithoek is van alle gemakken voorzien Slapen-in-de-duinen
De zithoek is van alle gemakken voorzien

Een kleine grote keuken

De keukentafel is de scheiding tussen zithoek en keuken. Terwijl ik mijn spullen in de koelkast zet verbaas ik me over hoeveel praktische zaken en comfort er verwerkt kan worden in een relatief klein ruimte. Een kleine grote keuken dus.

Uit het welkomstpakket maak ik op dat ik een vaatwasser heb, er zitten twee vaatwastabletten in namelijk. En inderdaad is er een vaatwasser, een 4 pits inductiekookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron. En dat alles in deze kleine grote keuken. Ik hou van comfort.

De keuken is luxe en compleet ingericht Slapen-in-de-duinen-5-jpg
De keuken is luxe en compleet ingericht

Grote slaapkamer

Met mijn koffer loop ik door het smalle gangetje langs een trapje, een doucheruimte en een toilet naar mijn slaapkamer. Twee opgemaakte bedden nodigen uit om op neer te ploffen. Er is zelfs een nachtkastje met stopcontact aan 1 kant van het bed. Mooi, kan ik daar mijn telefoon opladen. Ik pak mijn koffer uit en leg de kleding in het daarvoor bestemde kastje.

Mijn slaapkamer voor dit weekend Slapen-in-de-duinen-14-jpg
Mijn slaapkamer voor dit weekend

Sanitair

Dat vind ik het fijne aan het huren van een huisje op een camping, je eigen sanitair. Het toilet is eenvoudig en netjes. Opvallend (en prettig) vind ik dat er in het welkomstpakket een schone toiletborstel zit. Heerlijk, geen vieze oude borstel van een ander.

De doucheruimte is mooi en efficiënt ingedeeld. Een wasbak met spiegel voor en een douche achter de glaswand. Een goed afgestelde thermosstaat kraan (altijd prettig met kinderen) en een fijne douche. Als ik sta te douchen is me snel duidelijk dat de trekker die in de hoek staat geen overbodige luxe is. Het water loopt naar de deur. Dus af en toe even de trekker erover heen halen en je kan er heerlijk schoon worden.

Slapen op de vide

Terwijl ik me afvraag waar de kinderen kunnen slapen loop ik naar het trapje. Kennelijk moet ik hem van de muur schuiven om hem schuin te zetten. Mijn jongste ziet me bezig en staat in no time bovenop de vide. Daar is de slaapplek. Er liggen twee opgemaakte bedjes onder een groot dakraam. Met een beetje geluk en helder weer kunnen ze sterren kijken vanuit hun bedje vannacht. Dat is ze op het lijf geschreven.

Service

Als we eenmaal alles geïnstalleerd hebben klopt de jongen van de camping op de deur. Hij legt me uit hoe de vaatwasser werkt en hoe ik de radiatoren aan en hoger zet. Het koelt nu nog flink af in de avonden. Dan is het prettig om te weten hoe dat werkt. Of we alles kunnen vinden en of alles naar wens is? Jazeker, dat slapen in ons huisje in de duinen gaat zeker lukken.

Als de volgende ochtend het Noordhollands Dagblad aan de deur gebracht wordt weet ik het zeker, dit is wat je noemt service. Ik voel me een bevoorrecht mens als ik met mijn kop koffie en de krant buiten op de veranda zit. De kinderen vermaken zich in het speeltuintje voor de deur en ik? Ik rust uit!

Activiteiten in de omgeving van Camping Bakkum

Over wat er te doen en te beleven is op de camping zelf schreef Saskia al eerder. Voor haar was Camping Bakkum de uitvalsbasis voor het surfkamp van De Jongens uit Schoorl, een dagkamp waarbij veel gezinnen op de camping verblijven.

Wij zijn de camping af gegaan om te kijken wat daar te beleven valt.

Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep vind je tegenover pannenkoekenrestaurant Johanna’s Hof, vlakbij de camping. Het is gratis toegankelijk en bijzonder leuk voor kinderen. Ik krijg van tevoren niet uitgelegd aan de kinderen wat het precies is. Maar eenmaal binnen krijg ik ze bijna niet meer mee terug.

De Hoep is onderdeel van PWN, het Waterleidingbedrijf Noord-Holland. Voor kinderen is er van alles te zien en te doen. Alles om te leren hoe het drinkwater vanuit het IJsselmeer gezuiverd in ons glas terecht komt en drinkbaar is. Daarnaast is er een expositie over de Noord-Hollandse duinen, de natuur en haar bewoners.

Bij de dieren gaan de jongens gelijk aan de slag met puzzels, sjoelen en reuzen Jenga. Dan komen we bij het gedeelte over het drinkwater. Volledig tegen mijn verwachting in staan ze alle filmpjes te bekijken in een emmer met een douchekop aan hun oor. Het blijkt een zeer geslaagd bezoek.

Het meisje bij de informatiebalie vertelt me dat het nog wat vroeg in het seizoen is, maar anders zouden we tegen betaling ook kunnen TuinStruinen in de Hoeptuin. Of voor de kleinere kinderen de Kabouterroute van Pim en Pientje lopen. Reden voor ons om eens terug te komen.

Een bezoek aan De Hoep mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Castricum Slapen-in-de-duinen-33-jpg
Een bezoek aan De Hoep mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Castricum

Het strand

Zo dicht bij het strand moeten we even uitwaaien natuurlijk. Ik parkeer de auto op het parkeerterrein vlakbij het strand. Voor 6,50 euro mag ik hier een dagje staan. Mijn jongste wijst me op een bijzonder bord. Grappig, ze hebben humor hier.

Het strand is prachtig en groot. De nodige schelpen worden in zakken gestoken en vol verwondering kijkt mijn oudste naar de kitesurfers die naar hartelust op de golven dansen.

Wat een grapjassen, er staat shit op dat bord mama... Slapen-in-de-duinen-11-jpg
Wat een grapjassen, er staat shit op dat bord mama…
Een mooi groot strand bij Castricum Slapen-in-de-duinen-2-jpg
Een mooi groot strand bij Castricum
Vol bewondering kijkt mijn oudste naar de kitesurfers Slapen-in-de-duinen-22-jpg
Vol bewondering kijkt mijn oudste naar de kitesurfers
En natuurlijk even uitrazen op het strand Slapen-in-de-duinen-7-jpg
En natuurlijk even uitrazen op het strand

Knoest Eten & Drinken

We sluiten onze dag af bij Knoest. Knoest is een pizzarestaurant bij Camping Geversduin. Ongeveer 10 minuten rijden van Camping Bakkum. De pizza’s die je er kunt eten zijn niet alleen erg lekker maar ook gemaakt van streekproducten met een biologische twist.

Achter het restaurant ligt een speelplaats waar mijn jongens zich met zand en water goed vermaken. Aan de voorkant van het restaurant ligt nog een grote speeltuin met verschillende toestellen. Je begrijpt, de pizza’s van de jongens worden snel naar binnen geschoven om maar weer te kunnen spelen.

Kijk voor het menu en actuele openingstijden op de website van Knoest.

De pizza's zijn subliem bij Knoest Slapen-in-de-duinen-30-jpg
De pizza’s zijn subliem bij Knoest
Maar spelen is toch het leukst Slapen-in-de-duinen-31-jpg
Maar spelen is toch het leukst

Struinen door de duinen

Vanaf de camping loopt er een pad dwars door de duinen naar zee. Het is ongeveer een kilometer lopen. Ik krijg de jongens zo waar mee als ik vraag of we zullen struinen door de duinen. Mijn oudste hoopt ergens een skelet van een of ander beestje te vinden. Al speurend loopt hij voor uit. Mijn jongste is vooral geïnteresseerd in hoeveel stappen we zullen maken en houdt mijn Fitbit nauwkeurig in de gaten.

Om door de duinen van het Noordhollands Duinreservaat te mogen lopen heb je een toegangskaart nodig. Deze zitten bij de huur van de Duinroos in. De duinkaarten zitten in mijn portemonnee, mochten we de boswachter tegen komen en als hij er om vraagt.

De wandeling is prachtig en goed te doen met kinderen. De grootste beloning is toch wel als je achter de duinen de zee ziet verschijnen. 

Wij gaan struinen door de duinen Slapen-in-de-duinen-36-jpg