Jannesland Camping Stugor & Fiske in het midden van Zweden

0
228

Hoog op mijn verlanglijstje staat om eens naar het midden van Zweden te gaan. Ik was daarom erg nieuwsgierig toen lezeres Denise mij mailde met de vraag of ik interesse heb in een blog over een camping in die regio. Een camping die past bij de andere Zweedse campings waar we eerder over schreven. Ja, dat heb ik en dus neemt Denise ons vandaag mee naar Jannesland Camping Stugor & Fiske in het midden van Zweden.

Jannesland Camping Stugor & Fiske in het midden van Zweden

Zoek je een rustige en mooi gelegen camping? Een camping waar de kinderen kunnen zwemmen in een meer of varen met een rubberboot naar een rots in het meer en jij een boek kan lezen? ’s Avonds een kampvuur maken en marshmallows roosteren. In een omgeving met veel wandelmogelijkheden, maar ook een dagje naar een zwembad of dierentuin kan. Jannesland Camping Stugor & Fiske is een leuke camping voor het hele gezin!

Wij, een gezin met een dochter van 9 en een zoon van 7, hebben ons er ruim een week vermaakt.

Ligging en omgeving Jannesland Camping

Jannesland Camping ligt bij het plaatsje Stöde, in de provincie Västernorrland. Vanaf Stockholm is het een kleine 400 km richting het noorden rijden. De camping ligt te midden van meren en uitgestrekte bossen en grenst direct aan het meer van Viggesjön. In het meer kun je zwemmen, varen en vissen. De camping heeft een aanlegsteiger en een klein strandje. Op 1,5 km ligt een groter openbaar zandstrand.

In de omgeving kun je prachtig wandelen in een van de vele natuurreservaten, de campingeigenaren weten de mooiste wandelroutes, die ook geschikt zijn met kinderen. Maar wil je een keer naar de stad, dan ligt er op 40 km de grote stad Sundsvall, een oude havenstad aan de Botnische golf. Sundsvall heeft ook een zwemparadijs met binnen en buitenbad, Himlabadet. Aan de noordkant van de stad ligt Birsta City, een shopping paradijs.

Op verdere afstand liggen natuurlijk de Höga Kusten, het is wel ver rijden voor 1 dag, maar in combinatie met een overnachting daar is het een heel mooi uitje.

Net over de Höga kusten brug zit een informatiecentrum met een leuke speeltuin.
Net over de Höga kusten brug zit een informatiecentrum met een leuke speeltuin.

Een ander uitstapje is de Döda Fallet, een waterval zonder water. Vraag de campingeigenaar naar een leuke route en je ziet meteen wat van de mooie omgeving en de meren in de buurt.

Döda Fallet: Wandelen over de dode waterval.
Döda Fallet: Wandelen over de dode waterval met de houten trappen.
Döda Fallet: Wandelen over de dode waterval, een wandelpad over houten bruggen en planken met uitleg over de waterval.
Döda Fallet: Wandelen over de dode waterval, een wandelpad over houten bruggen en planken met uitleg over de waterval.

Wil je meer tips voor een dagje uit, dan liggen er bij de receptie boeken en foldertjes zodat je zelf wat kan uitzoeken. Maar het allerbeste kun je aan de campingeigenaren vragen wat ze aan tips hebben en je krijgt advies op maat. Zo kun je naar een dierentuin of een openluchtmuseum. Sommige uitstapjes zijn in de buurt, andere wat verder rijden, maar de routes heen en terug zijn ook de moeite waard.

Accommodaties

De camping is 6 hectare groot en heeft zo’n 60 campingplaatsen. De kampeerplekken zijn niet afgebakend, er is genoeg ruimte voor iedereen. Je kunt gaan staan waar je maar wilt, alleen achter op de camping is er geen stroom.

Jannesland Camping biedt verschillende mogelijkheden voor het huren van een accommodatie, zoals een appartement, authentiek timmerhus en Zweedse stuga’s.

Ons plekje op Jannesland Camping Stugor & Fiske.
Ons plekje op Jannesland Camping Stugor & Fiske.

Sanitair en eten

De camping is eenvoudig, maar alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig, schoon sanitair met gratis douches. Ook is er een afwasgelegenheid.

Er staat geen wasmachine voor algemeen gebruik, maar als het nodig is, dan wast de eigenaresse voor je. Zoals een slaapzak die in de was moest, dat was geen probleem en ’s avonds hadden we weer een schone en droge slaapzak

Op de camping is er een gastenkeuken, wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, maar je kan er koken en er staat een koelkast. Er is ruimte om hier te gaan zitten eten. Hier kun je natuurlijk ook gaan zitten om even een spelletje te doen. Op de camping kun je broodjes bestellen en als je een keer zin hebt in friet met een snack, dan wordt dit voor je gebakken.

Jannesland met kinderen

Op de camping is een speeltuintje voor de kinderen. In het meer kan gezwommen worden, de camping heeft een klein eigen strandje en een aanlegsteiger. De camping is ruim, dus ruimte genoeg voor een rondje fietsen over de camping of een potje voetbal. En in de avond rond het kampvuur. Het is een kleine camping en het kan er heel rustig zijn. Toen wij er waren hadden de kinderen wel steeds een paar vriendjes om mee te spelen.

Prijsniveau

Een kampeerplek met electra kost ongeveer 25 euro per nacht, zonder electra ben je 3 euro goedkoper uit (prijspeil 2016). De prijzen van de huuraccomodaties zijn afhankelijk van de soort accommodatie. Benieuwd naar de prijzen van de andere accommodaties en het actuele prijsniveau? Bekijk dan de prijzen van Jannesland Camping op hun website.

Zou Jannesland Camping Stugor & Fiske iets voor jou zijn?

Meer lezen

Op zoek naar meer handige tips over Zweden? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.