Veelbelovend: Kanaaleilanden met kinderen

1
378
Kanaaleilanden
Kanaaleilanden

Vandaag vertelt Saskia in de special “Veelbelovende vakanties op vrijdag” over de Kanaaleilanden met kinderen.

Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden liggen, zoals de naam het al zegt, in het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. De eilanden zijn eigendom van de Britse kroon en zijn geen onderdeel van het Verenigd Koningrijk, het Britse Gemenebest en de Europese Unie. Het gebied dat de Kanaaleilanden wordt genoemd, ligt voor de Franse kust en bestaat uit de eilanden: Jersey, Guernsey, Sark, Herm, Alderney en meerdere kleinere eilanden.

Door de eeuwen heen is het eigendom van de Kanaaleilanden regelmatig onderdeel geweest van oorlogen tussen Frankrijk en Engeland. Ook de Duitsers hebben de eilanden ingenomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een roerige geschiedenis dus!

De reis er naar toe

Het is mogelijk om met het vliegtuig naar de Kanaaleilanden te gaan. Wij richten ons op het meest voor de hand liggende vervoermiddel: de auto. Omdat de Kanaaleilanden van de Britse kroon zijn, is mijn eerste verwachting dat je er alleen via Engeland kan komen. Dat blijkt niet zo te zijn, ook vanuit Frankrijk kan je de boot nemen.

Vanuit Engeland naar de Kanaaleilanden

Vanuit Engeland vertrekken er ferries van CondorFerries vanuit Portsmouth, Weymouth en Poole. Komend vanuit Nederland ligt Portsmouth het dichtstbij. De overtocht duurt zo’n 4 uur. Helaas is het nog niet mogelijk de prijzen voor de zomer van 2015 te bekijken. Ter indicatie bekeken we een overtocht in de kerstvakantie. Reken dan zo op 500 euro voor een retour (gezin met 2 kinderen en auto). En dan moet je eerst nog in Engeland zien te komen…. Duur grapje deze route.

Vanuit Frankrijk naar de Kanaaleilanden

Vanaf Utrecht is het zo’n 800 kilometer rijden naar de Franse plaats St. Malo in Bretagne. Hier vertrekt opnieuw CondorFerries naar de Kanaaleilanden. In 1 uur ben je in Jersey en in 1,5 uur in Guernsey. Ook hier hebben we naar de kerstvakantie gekeken om een indicatie van de prijs te krijgen. Een retourtje Jersey of Guernsey kost tussen de 300 en 400 euro, afhankelijk van de dag en het tijdstip. Het loont om goed te kijken welke dag je gaat varen, dat kan heel veel geld schelen.

In het hoogseizoen is het verstandig om de heen- en terugvaart te reserveren in verband met drukte en beperkte beschikbaarheid op de ferries.

Als wij naar de Kanaaleilanden zouden gaan, dan zouden we gaan eiland hoppen. Een enkele reis tussen Guernsey en Jersey kost ongeveer 150 euro (opnieuw in de kerstvakantie).

Slapen op de Kanaaleilanden

Op meerdere websites wordt er gewaarschuwd voor de smalle weggetjes op de Kanaaleilanden. Met een caravan of vouwwagen achter de auto zouden we niet zo snel voor deze bestemming kiezen. Het is niet alleen het rijden over smalle weggetjes, maar ook de kosten van de overtocht zullen toenemen.

We selecteerden 3 overnachtingsmogelijkheden op de Kanaaleilanden.

Alle genoemde prijzen zijn voor 2 volwassenen, 2 kinderen, in het hoogseizoen, inclusief toeslagen en prijspeil 2014. Tenzij anders vermeld.

Fauxquets Valley Campsite

Fauxquets Valley Campsite ligt midden op Guernsey. Weg van alle drukte die je normaal gesproken aan de kust treft. Maar Guernsey is niet zo groot, dus met 20 minuten lopen ben je bij pubs, restaurants en de bus. De afstand tot het strand is 1,5 mile. Op het kampeerterrein staan bomen en bloemen, een deel van de kampeerplekken is van elkaar gescheiden door middel van hegjes. Voor kinderen bieden de speeltuin, de dieren en het kleine zwembad genoeg vermaak.

De volgende overnachtingsmogelijkheden zijn er op Fauxquets Valley Campsite:

 • 2 blokhutten van 35 m2, 165 euro per nacht
 • 10 plekken voor campers, 48 euro zonder elektra, 53 euro per nacht incl elektra
 • 73 gewone kampeerplaatsen van 70 m2, 53 euro per nacht incl elektra
 • 3 kleine kampeerplekken, onbekende prijs
 • 15 kampeerplekken van 120 m2 zonder elektra, 48 euro per nacht
 • 12 extra grote kampeerplekken van 120 m2, 60 euro per nacht incl elektra
 • huurtenten, 120 euro per nacht

Op Zoover was Fauxquets Valley Campsite niet te vinden.

Impressie Fauxquets Valley Camping (bron: foto's zijn afkomstig van website van de camping).
Impressie Fauxquets Valley Camping (bron: foto’s zijn afkomstig van website van de camping).

Bron informatie en foto’s: website Fauxquets Valley Campsite

Rozel Camping Park

Aan de noordzijde van Jersey ligt Rozel Camping Park, op loopafstand van het havenplaatsje Rozel. De camping is opgedeeld in vier veldjes en vanaf een van deze veldjes zie je bij helder weer Frankrijk liggen. Op de camping is een zwembad, een speeltuintje met schommels en een tafeltennistafel.

De volgende overnachtingsmogelijkheden zijn er op Rozel Camping Park:

 • Kampeerplekken, 45 euro per nacht incl elektra
 • Huurtent voor 6 of 8 personen, 700 euro per week

Ook Rozel Camping Park was niet op Zoover te vinden.

Impressie Rozel Camping Park (bron: foto's zijn afkomstig van website van de camping).
Impressie Rozel Camping Park (bron: foto’s zijn afkomstig van website van de camping).

Bron informatie en foto’s: Rozel Camping Park

Seagull Campsite

De derde overnachtingsplek kiezen we op het kleine eiland Herm. Want als je gaat eiland hoppen, dan is het leuk om ook een kleiner eiland mee te pakken. Extra bijzonder: op Herm mag je niet met je auto komen. Het is dus belangrijk om vooraf op Guernsey een plek te regelen waar je je auto langer kan laten staan. Vanaf Guernsey vaar je in 2o minuten naar Herm, voor 42 euro vaar je met het gezin retour. De camping is zo’n 20 minuten lopen vanaf de haven, gelukkig wordt de bagage vervoerd met een tractor.

De camping heeft circa 90 plekken, waarvan 1/3 gevuld is met huurtenten. Dat laatste lijkt mij geen overbodige luxe als je er niet met de auto kan komen…

De volgende overnachtingsmogelijkheden (allen zonder elektra) zijn er op Seagull Campsite:

 • huurtenten, 465 euro per week
 • kampeerplek, 30 euro per nacht

Zoover is blijkbaar niet in gebruik voor Engelse campings, want ook deze was onvindbaar.

Impressie Seagull Campsite Herm (bron: foto's zijn afkomstig van website van de camping).
Impressie Seagull Campsite Herm (bron: foto’s zijn afkomstig van website van de camping).

Bron informatie en foto’s: website Seagull Campsite

Activiteiten op de Kanaaleilanden met kinderen

Laat ik eerlijk zijn. Ik dacht bij de Kanaaleilanden aan een bejaardenvakantie. Maar ik begin enthousiast te worden over de ruige natuur, de zee, het getijdenverschil en de historie. Maar ook het avontuur van eiland hoppen en naar een eiland gaan waar geen auto’s rijden spreekt mij aan.

Op elk eiland is het vast heerlijk om naar het strand te gaan, dat is altijd een succesnummer als je met kinderen op vakantie bent. Per eiland verzamelden we nog meer ideeën.

Guernsey met kinderen

Op Guernsey zouden wij met kinderen de volgende activiteiten ondernemen:

 • De krijtrotsen bekijken.
 • The Little Chaple bezoeken. Men zegt dat dit het kleinste kerkje is dat er bestaat. Het is gebouwd met gekleurde schelpen, steentjes en scherven, dat klinkt al veelbelovend.
 • Cornet Castle.
 • La Valette Underground Military Museum.
 • Folkloristisch museum.
 • Met buslijn 91 een rondrit maken over het eiland en onderweg regelmatig uitstappen om van de omgeving te genieten.
 • Kajakken op zee (vanaf 6 jaar).

Jersey met kinderen

Op onze to do-list voor Jersey staan:

 • Een bezoekje brengen aan een van de havenplaatsen Gorey, Saint Aubin of Saint Helier.
 • Naar de Schelpentuin.
 • Het Durrel Wildlife Park bekijken.
 • Wandelen bij de kliffen in het noorden.
 • Het hoogste punt bereiken: Les Platons ligt 143 meter boven zeeniveau.
 • Jersey Museum en Maritime Museum bekijken.
 • Elizabeth Castle bezoeken.
 • Boottocht maken en wie weet zeehonden en dolfijnen spotten.
 • La Corbière vuurtoren bezoeken bij eb. Extra spannend: als de sirene gaat is het tijd om direct terug te keren want binnen een half uur zal de vloed ervoor zorgen dat het pad niet meer lopend begaanbaar is.
 • 13 en 14 augustus 2015 is er “The Battle of Flowers“, een soort bloemencorso.

Herm met kinderen

Hier zijn de activiteiten simpel: wandelen, naar het strand, boekje lezen, spelletje doen. Met z’n allen genieten van de eenvoudige dingen en de rust.

Conclusie

Er is op de Kanaaleilanden verrassend veel te doen met kinderen. Wel vind ik de overnachtingsmogelijkheden en ferries best prijzig. Ook de entreeprijzen van bezienswaardigheden zijn hoog. Een voordeliger alternatief is een vakantie in Bretagne.

Ik vond het erg leuk om me in deze onbekende bestemming te verdiepen en er een veelbelovende vakantie van te maken. Ik ben benieuwd: zijn jullie verrast door de mogelijkheden op de Kanaaleilanden? Zijn de Kanaaleilanden bij jullie op de bucketlist gekomen?

Meer lezen

Benieuwd naar meer interessante gebieden in Engeland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Ben jij naar de Kanaaleilanden geweest met kinderen? Heb je aanvullende tips of ben je het niet met ons eens? Laat dan vooral hieronder een reactie achter.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

1 REACTIE

 1. Oh dit komt echt op mijn bucketlist, had dit niet verwacht.
  Net wat je zegt is voor de oudere mensen onder ons, maar is zeker te doen met kids.
  Is zeker gasf om nasr toe te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.