Challenge 3 uitjes voor 25 euro: de goedkope uitjes in de winter van Saskia

2
222
goedkope uitjes in de winter

Drie goedkope uitjes in de winter en niet meer dan 25 euro. Ook ik vind dat een echte uitdaging… Mijn hoofd heeft overuren gedraaid om iets origineels te verzinnen. Niet iets dat te voor de hand liggend is. Pieker de pieker dus. Maar, het is gelukt! Ik kies voor Miniwelten Lathen, de gratis klassieke concerten bij de conservatoria en vliegtuig spotten.

Nieuwsgierig naar onze zelf opgelegde spelregels van deze challenge? Lees dan even hier.

goedkope uitjes in de winter

Goedkope uitjes in de winter: Miniwelten Lathen

Net over de grens bij Drenthe ligt Miniwelten Lathen. Een Playmobil Miniwereld. Elke zondag kan je hierheen. De enthousiaste vrijwilligers vertellen over de prachtige miniwereld die ze zelf hebben gebouwd. Het is niet groot, maar een must see voor elke Playmobil-liefhebber. M. en C. keken hun ogen uit. Je moet niet in hoog tempo langs de vitrines sjezen, maar de tijd nemen om te kijken. Gewoon zo’n pareltje waarvan je net moet weten dat het bestaat. Voor 8 euro mag je met het hele gezin naar binnen.

Wil je meer over Miniwelten Lathen weten? Lees dan het blog over de Playmobil Miniwereld die ik eerder schreef.

Miniwelten Lathen is gevestigd in een bedrijfspand op een industrieterrein.
Miniwelten Lathen is gevestigd in een bedrijfspand op een industrieterrein.
Zoveel details en bijzondere tafereeltjes van Playmobil.
Zoveel details en bijzondere tafereeltjes van Playmobil.
Zo'n beetje alle Playmobil-thema's komen terug in de miniwereld.
Zo’n beetje alle Playmobil-thema’s komen terug in de miniwereld.

Goedkope uitjes in de winter: gratis klassieke concerten bij Conservatorium

Heb jij een kind dat een muziekinstrument speelt? Wij wel. M. speelt harp en C. speelt drum. Muziekles is best hard werken, tenminste, bij hen gaat het niet vanzelf. Het is erg inspirerend en motiverend om naar muzikanten te luisteren die hetzelfde instrument spelen en het echt goed kunnen. Een gewoon klassiek concert kan voor kinderen te lang duren of best prijzig zijn. Maar, er is een gratis alternatief! Kijk eens op de website van een Conservatorium bij jou in de buurt. De studenten treden regelmatig gratis op. Deze mini concerten duren niet zo lang, zijn niet ’s avonds laat en de setting is iets informeler, al moeten je kinderen natuurlijk wel stil blijven zitten.

Helaas zit er bij ons in de buurt geen Conservatorium, maar ik ga hier een keer voor rijden met M. Nu alleen nog uitzoeken waar we een harpist(e) kunnen treffen…

Elk conservatorium heeft een agenda met gratis te bezoeken concerten.
Elk conservatorium heeft een agenda met gratis te bezoeken concerten.

Goedkope uitjes in de winter: vliegtuig spotten

Als ik een vliegtuig zie denk ik aan vakantie. Herinneringen komen terug en plannen worden gesmeed. Waar zal onze volgende vlucht heen gaan? Kinderen vinden het erg leuk om naar vliegtuigen te kijken. Zeker bij het stijgen en landen. Als ze bij hun oom en tante logeren brengen ze vaak een bezoek aan het Panoramaterras op Schiphol. Langs de A9 zit een MacDonalds direct aan de landingsbaan. Echt een feestje om daar met kinderen heen te gaan. Ook bij kleinere luchthavens zoals Eindhoven, Rotterdam en Maastricht is het leuk om te kijken en samen te fantaseren waar het vliegtuig heen gaat.

Vliegtuig spotten is gratis! Aangezien het winter is gaan we natuurlijk wel opwarmen met warme chocolademelk. Dus we geven circa 4x 3 euro uit om weer op te warmen.

Op Schiphol is altijd genoeg te zien.
Op Schiphol is altijd genoeg te zien.

Challenge geslaagd?

Yeah, het is gelukt! Even op een rijtje:

  • Miniwelten Lathen, 8 euro voor een familieticket
  • Klassiek concert bij Conservatorium, gratis
  • Vliegtuig spotten, gratis en/of kosten van iets te drinken om op te warmen, circa 12 euro

Totaal bedrag voor deze drie uitjes in de winter komt hiermee op 20 euro. We hebben dus zelfs budget over. Als ik alleen met M. naar een klassiek concert bij een Conservatorium ga, dan kunnen we daarvan samen iets gaan drinken. Met z’n vieren lukt dat net niet.

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke gratis of goedkope uitjes in de winter? Kijk dan voor inspiratie eens op:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.