10x goedkoop er op uit met kinderen in de herfst en winter

0
207
goedkoop er op uit met kinderen in de winter

In de zomer is het zo makkelijk om er low budget op uit te gaan met de kinderen. Maar hoe ga je goedkoop er op uit met kinderen in de herfst en winter? Als het weer niet altijd zeker is maar je wel af en toe het huis wil ontvluchten… Blogger Daphne zocht de 10 leukste tips voor je.

10x goedkoop er op uit met kinderen in de herfst en winter

In de zomer kunnen wij altijd genoeg dingen bedenken om te gaan doen. Voor de herfst en winter is dat altijd lastiger, vooral met slecht weer. Wij zetten de leukste 10 activiteiten voor jullie op een rij!

1. Naar een tuincentrum

In december zijn tuincentra zoals Intratuin helemaal in kerstsfeer. Versierde kerstbomen, lichtjes, dorpjes met kleine huisjes en soms extra activiteiten voor kinderen. Zo hebben mijn meiden een keer in een gondeltje gezeten dat over het dorpje met kleine huisjes heen vloog en gingen de kinderen van Saskia taaitaai poppen versieren. Genoeg te zien en te doen voor een ochtendje vermaak, eventueel met een kopje koffie met een lekker taartje ;-).

 

2. Ontbijten bij Ikea

Een paar keer per jaar gaan wij ontbijten bij Ikea. Soms hebben we er iets nodig, soms op weg naar een andere activiteit. Met een Familycard kan je voor 1 euro ontbijten. Je krijgt dan een broodje, klein croissantje, ei, plakje kaas, boter, jam en een kopje thee of koffie. Onze kinderen willen niet zonder ouders spelen in de ballenbak, maar anders is dat zeker een optie om de kinderen even te laten uitrazen!

3. Plassen stampen

Oude kleding aan en stampen maar! Veel kinderen vinden het ook met regen niet erg om naar buiten te gaan, dus warme regenkleding aan en stampen maar! Thuis trek je de natte kleren uit en warm je op bij de verwarming.

 

4. De herfst zoeken in het bos!

Ook al doen we dit ieder jaar, altijd gaan de meiden fanatiek op zoek naar herfstspulletjes in het bos. Kastanjes, eikels, mooie bladeren, ieder jaar zorgen de meiden voor een mooie herfsttafel in huis. Daarnaast maken ze meestal poppetjes van de kastanjes. Van bladeren kun je de meest leuke knutselwerkjes maken, kijk maar eens op Pinterest voor inspiratie. Op zoek naar de leukste activiteiten in de natuur? Lees dan ook de blog over activiteiten in de natuur met kinderen.

 

5. Gratis speurtocht op Schiphol

Op Schiphol kan je een gratis speurtocht doen. Wij hebben deze zelf nog niet gedaan, dus ervaringsverhalen zijn welkom! Als er er dan toch bent, kun je meteen vliegtuig spotten.

6. Een wandeling in het donker

Juist als het buiten vroeg donker is, is het leuk om op pad te gaan. Zaklantaarn mee of lampjes van de lampionnen en het bos of park in de buurt in. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit niet alleen voor de kinderen spannende momenten oplevert. Mocht je het bos ingaan, adviseer ik je een pad te nemen zonder enge bruggetjes met gebrek aan leuning….

7. kerstmarkten bezoeken

Zo met de kerst in het vooruitzicht zijn er op verschillende plaatsen in het land (en ook in onze buurlanden) weer kerstmarkten te bezoeken. Soms met alleen maar kraampjes, maar vaak ook aangevuld met aantrekkelijke activiteiten voor kinderen. Soms is er een schaatsbaan gemaakt, ook hebben we wel eens in het donker in een reuzenrad gezeten.

8. Winterfestivals bezoeken

In Deventer kun je in de winter naar het Dickens Festijn. Daarnaast zijn er op veel plaatsen in Nederland kleinere leuke winteractiviteiten. Een deel hiervan zal terug te vinden zijn in onze KidsErOpUitjes maand-agenda van december.

9. Voorstelling rondom Sinterklaas en kerst

Natuurlijk zijn er rondom Sinterklaas en Kerst veel grote voorstellingen/evenementen te bezoeken. De kleinere theaters bieden vaak leuke (en goedkopere) voorstellingen aan. Zoek bijvoorbeeld eens op een poppentheater in de buurt en hou de plaatselijke krantjes in de gaten. Een voorbeeld van zo’n kleine theatervoorstelling is Pakjesboot 15 op het Theaterschip in Deventer.

10. Schaatsen

Al ligt er niet ieder jaar natuurijs, schaatsen is en blijft een ultieme winteractiviteit. Op verschillende plaatsen in het land zijn er in de winterperiode kleine schaatsbanen te vinden, zodat je ook kan schaatsen als er geen natuurijs ligt. Ook uitwijken naar een echte schaatsbaan is leuk om een keer te doen, lees bijvoorbeeld ons blog over schaatsbaan De Scheg in Deventer.

 

goedkoop er op uit met kinderen in de winter

Er op uit met kinderen in de winter

Wat is jouw favoriete uitje met kinderen in de herfst en winter?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke tips voor voordelige uitjes en activiteiten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.