Spelen en schaatsen bij De Scheg

Elke zaterdag gaat Maureen naar schaatsles. Na 1,5 seizoen les zien we al een behoorlijke progressie. Maar terwijl zij mee doet met de les had ik tijd over. Tijd om met andere ogen naar de schaatsbaan te kijken en te bedenken dat schaatsen bij De Scheg ook een leuk sportief uitje is met kinderen!

Schaatsen bij De Scheg in Deventer

Sport- en belevingscentrum De Scheg ligt aan de oostkant van Deventer. Op loopafstand van NS Station Deventer Colmschate en met voldoende gratis parkeerplaatsen. Met zo’n goede bereikbaarheid is het niet gek dat uit heel Oost-Nederland mensen naar De Scheg komen. Dat de ijsbaan overdekt is, en er dus ook bij slecht weer kan worden geschaatst, zal daarbij zeker een rol spelen.

De ijsbaan van De Scheg bestaat uit een 400-meter-baan met daarbinnen een vierkante ijsbaan. Tijdens het recreatief schaatsen zien we de sportieve schaatsers hard voorbij komen op de 400-meter-baan. Vooraf doen zij hun warming-up bij de stevige fitness-toestellen die door iedereen vrij te gebruiken zijn.

Kinderen vermaken zich op de andere ijsbaan. Deze is veilig te bereiken met een tunnel en op het ijs staan rekjes klaar voor de ongeoefende schaatsertjes. Ook staan er rondom bankjes en picknicktafels waar je even kan uitrusten (en waar ik naar de schaatsles zit te kijken).

Heb je zelf geen schaatsen maar wil je het toch een keer proberen? Dan kan je bij De Scheg ook schaatsen huren.

Spelen en schaatsen bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Decenter.
Spelen en schaatsen bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Decenter.
Impressie van het middenterrein met vooraan de Speelpool, daarachter de ijsbaan voor de kinderen en rondom de 400 meter baan.
Impressie van het middenterrein met vooraan de Speelpool, daarachter de ijsbaan voor de kinderen en rondom de 400 meter baan.
Zelf geen schaatsen in bezit? Dan kan je ze ook huren bij De Scheg.
Zelf geen schaatsen in bezit? Dan kan je ze ook huren bij De Scheg.

Na het schaatsen kan je opwarmen en nagenieten bij Schaatscafé Nova Zembla of een snack eten bij Snackhölm op de Speelpool. Deze laatste is niet altijd open. Dit geldt trouwens ook voor de ijsbaan. In sommige weekenden zijn er grote schaatsevenementen en is de ijsbaan gesloten voor recreatieve schaatsers. Bekijk dus voordat je gaat op de website of de ijsbaan van De Scheg geopend is. Hier vind je ook de actuele entreeprijzen.

Spelen in de Speelpool

Zijn de kinderen klaar met schaatsen? Dan hoef je niet meteen naar huis. De kinderen kunnen ze zich uitleven in de Speelpool. Dit is een echte winterse speelplek voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Camiel ging een keer mee naar de schaatsles, ik nam mijn iPhone mee en samen maakten we een filmpje van de Speelpool.

Meer lezen

Op zoek naar andere sportieve uitjes met kinderen? Klik & kijk dan verder:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelVilla Zebra: kunst voor en door kinderen
Volgend artikelUit de oude doos: Haarlemse Muggenronde in 1990
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

10 REACTIES

 1. Graag zou ik de kaartjes winnen om ze aan een bevriend gezin te geven die in de buurt wonen en het niet breed hebben. Dan kunnen ze er eens leuk op uit!
  Ik ben al eens een gelukkige winnaar geweest (ice age/expo actie) en hoop nu ook zo veel geluk te hebben voor die vrienden van ons!

 2. Superleuk, ik had er al eens over gehoord maar na je omschrijving word ik nog enthousiaster! Ik doe graag mee omdat ik fan ben van leuke dingen in het oosten van het land 🙂 Bovendien ben ik hier nog nooit geweest, dus dat wordt toch wel tijd!

 3. Lijkt me superleuk. Tijdje geleden daar gezwommen en toen konden we de ijsbaan zien. Kids vonden dat het er erg gaaf uitzag. En daar was ik het mee eens. We zeiden toen dat we dan de volgende x de ijsbaan zouden uittesten…..dus deze kaartjes zouden goed van pas kunnen komen

 4. ❄️Mijn man en ik zijn echte koukleumen, en stuntels op de schaats. We hebben eerlijk gezegd nog nooit geschaatst sinds onze jongste is geboren.

  • Vervolg: ❄️Laatst hadden mijn man en ik het er nog over dat dit voor onze kinderen best een gemis is.⛄️De gratis kaartjes zullen ons echter vast over de streep trekken om met ons drietal de schaatsen onder te binden voor een unieke ervaring.

 5. Wij komen dit toevallig tegen bij een bekende op internet en dit lijkt ons een superspeelplek om eens uit te proberen met onze jarige dochter, die net 4 is geworden en onze 9 jarige zoon, die heel veel van schaatsen houdt. Autorit of treinreis vanuit Enschede hebben wij er zeker voor over.

 6. Mijn weekendpleegdochter van bijna 5 jaar heeft nog nooit geschaatst. Zwemmen vindt ze geweldig. Met kaartjes voor zwemmen of schaatsen zou ik er een echte feestdag van kunnen maken.

 7. Vroeger, toen mijn opa er npg was, kregen ik en mijn zus elk jaar van hem een seizoensabbonnement voor de ijsbaan van de scheg. We gingen er ook bijna dagelijks heen, schaatsen. En nu ben ik er al jaren niet meer geweest… ik heb ook geen idee waarom eigenlijk. Ben benieuwd of mijn zoon van bijna 3 het net zo mooi vindt als zijn moeder en tante…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.